Familieliv,  Hjelp fra leserene?,  Hverdagen

Foreldre forteller: Det lateste vi har gjort som foreldre er

For en stund siden spurte jeg på facebook om det var noen som ville fortelle meg om sine lateste øyeblikk som foreldre, og responsen lot ikke vente på seg. Og jeg kjenner at det er godt at man ikke er alene om å gjøre mye rart som foreldre.

Jeg kan begynne med meg selv, for en ukes tid siden vasket jeg den samme vasken 4 ganger fordi jeg glemte å ta den ut av vaskemaskinen før den ble sur.

Ungene er stadig tomme for sokker i skuffene sine fordi jeg hiver alle sokker i en egen kurv, og det tar laaang tid før jeg gidder å sette meg ned for å finne to like.

Jeg bedriver alltid hurtig rydding før det kommer folk på besøk.

Når jeg ammet puttet jeg babyen bare i sengen vår med fri tilgang til puppen, for jeg orket ikke å sette meg opp på natten.

Og jeg kunne nok fortsatt i det uendelige, for det er mange ganger vi foreldre tar enklere løsninger for å få 5 minutter for oss selv. Og her kommer noen av lesernes egne erfaringer:

11160501_10155331932770018_1416105323_n

Bildet er lånt av En familie – En inntekt. 

Det lateste vi har gjort som foreldre er:

Jeg er veldig lat når det kommer til å stryke klær. Jeg stryker bare det som er høyst nødvendig, og de få plaggene som må strykes kan bli liggende i flere uker før jeg endelig får tatt affære. Jeg vet ikke hva rekorden er, men det er sikker 4-5 uker,  ikke særlig bra for en hjemmemamma.  En familie – En inntekt.

Det må være at jeg har lagt barnas tøy, som skal strykes, i en haug på klesrommet vårt. Når jeg endelig fikk strykeånden over meg, var tøyet aaaaalt for smått og måtte pakkes vekk i stede

Jeg har vasket den samme vasken 5 ganger fordi jeg ikke gadd å henge den opp.

Satte eldstemann i lekegrinden med en skalk, melk på koppen og tegnefilm på TV for å få sove 30 min lenger.

Satte på jentungen en vognsele å festet hun i løpestreng….da fikk hun ikke sjansen til å stikke av og jeg kunne sitte på verandaen å nyte sola uten å måtte fly meg ihjel etter hun.

Det lateste jeg har gjort er å la ungene spise middag og grøt nakne når de er små så jeg slapp å vaske så mye møkkete klær.

Sette minste barnet i dusjen med en kjærlighet på pinne for å unngå at hun satte seg i motverge.

Når det har vært en lang dag og en enda lenger leggestund… Endelig sette seg ned, og så kommer det fra rommet “æ e tørst”. Da får de som regel “Hent sjøl!

Har noen av barna omgangssyken vasker jeg ikke sengetøy. .jeg kaster det. …værste jeg vet!

Jeg sendte SMS til datteren som satt i naborommet for å si ifra at det var middag fordi jeg ikke gadd gå å si ifra.

late foreldre

Som dere ser så er vi langt i fra alene om å gjøre ting litt enkelt til tider. Og være litt late fra tid til annen, og det er absolutt helt innafor, for det å være foreldre kan være slitsomt til tider 🙂

Hva er det lateste DU har gjort?

Kommentarer
(Lest 247 ganger, 1 Lest i dag)

18 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.