Barneklær og utstyr

Dette MÅ flaskemammaer ha!

flaskemammaer

Bildet er lånt av www.mamma.no

Jeg vet det er mange flaskemammaer der ute som er fortvilet over dårlig informasjon om flaskemating og utstyret du trenger. Så her kommer en liten liste til dere som er flaskemammaer der ute, håper den kan hjelpe.

1. Nok flasker:

Man får ALDRI for mange flasker. Jeg hadde alt for få til Storebror, og med nestemann skal jeg ha flere. Et spedbarn spiser ca 6 ganger om dagen og for at du skal slippe å stå med flaskevask etter hver gang så bør du ha minimum 12 flasker. Jeg kommer til å ha 20 hvis neste blir et flaskebarn;)

2. Flaskesterilisator:

Avent sin flaskesterilisator til micro er den beste. Jeg kokte flaskene først, men det tok lang tid. Og var veldig varmt. Så jeg gikk over til den. 2 minutter i micro og 6 flasker er ferdige. (Må vaskes for hånd eller taes i oppvaskmaskinen før du putter dem i sterilisatoren).

Evt kjøp MAM sine selvsteriliserende flasker, da fyller du bare litt vann i bunnen av flasken og setter den i microen. Etter fylte 6 mnd, holder det å ta de på det varmeste programmet i oppvaskmaskinen.

3. Flaskekost:

Hvis du vasker flaskene for hånd, trenger du en flaskekost for å komme skikkelig til.

4. Pulverdoserer:

For å gjøre det enkelt for deg selv så bør du skaffe deg en slik , da doserer du ferdig 3 – 4  måltider av gangen.

5. Maltekstrakt:

Morsmelkerstatning kan være hardt på magen, så da er det godt å ha noe som kan hjelpe de små med å bæsje. Som f.eks maltekstrakt.

6. Thermos og flasker med kaldt vann:

For at det skal gå enkelt og fort bør du ha flasker med kokt kaldt vann blandet med maltekstrakt i kjøleskapet og en thermos med varmt kokt vann på benken, så er det bare å blande vannet sammen og putte i pulveret. Vips så har du en drikkeklar flaske på 123 🙂

Les også: Morsmelkerstatninger- en slags guide

Kommentarer
(Lest 1 631 ganger, 1 Lest i dag)

2 thoughts on “Dette MÅ flaskemammaer ha!

  1. Jeg hadde bare 4 flasker til å begynne med, det var altfor lite!!! Nå har vi 10 stk, men Leah Kristine drikker jo ikke melk så ofte lenger… Til neste skal jeg i allefall ha mer enn 4 flasker 😛 Det var så grusomt slitsomt!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.