Kropp, Kosthold og Velvære,  Prosjekt ny mamma,  Samfunn

Du er vakrest når du er deg selv….

Jeg var en av de “heldige” når jeg var yngre, som var slank og på samme tid kunne spise det jeg ville uten at kiloene la seg noen plass. Dette varte helt frem til jeg var i uke 27 med Storebror, da endret dette seg drastisk. Godt mulig at jeg kunne holdt det bedre i sjakk, men med et bekken som ikke ville samarbeide og sykemelding store deler av svangerskapet ble det ikke slik og kiloene krøp sakte men sikkert på. Og jeg la vel på meg  ca 30 kg.

Etter svangerskapet bedret bekkenet seg noe, og jeg gikk daglige turer med vognen fra det ble varmt ute og det hjalp på vekten. For jeg fik stadig høre at jeg snart måtte få av meg “babyvekten”. Og jeg stod på, året etter på Storebrors bursdag var testen igjen positiv.

Igjenn gikk vekten sakte, men sikkert oppover. Og denne gangen ble det like mange kilo. Når Lillesøster ble født gikk jeg like i herdig turer med tvillingvogn og jeg var bestemt på å gå ned til vekten jeg var på før jeg begynte på svangerskap nr 2, men den gang ei. De satt mye mer fast, og i og med at jeg var hjemmemamma fikk jeg stadig noen sleng kommentarer om at nå skulle jeg ned i vekt og ut i jobb? Jeg tenkte som så at ned i vekt skulle jeg, men ut i jobb skulle jeg ikke, jeg hadde jo allerede verdens beste jobb.

I April året etter var vekten endelig under 100, og jeg følte meg egentlig feiende flott, men kommentarer lot ikke vente på seg fra bekjente da heller. Og de hang som en mørk sky over meg, selv om jeg følte meg flott. To tette svangerskap gjør faktisk sitt med en kvinnekropp og man får nok aldri 16 års kroppen tilbake igjen.

Endelig ser man kun to siffer på vekten igjen.

Jeg har prøvd en god stund nå å komme relativt rask og greit ned i vekt, men det ser ut som det ikke går så fort som jeg håpte. Men gjør det egentlig noe?

Jeg har begynt å se rundt meg, og er egentlig alle tobarnsmødre tilbake i sine 16års kropper etter 1 år? Nei, det er faktisk de færreste, men det er av en eller annen grunn de vi ser på som normale. Og dette er kun medias feil, mener jeg. Modeller i kataloger for ammetøy og mammatøy er sylfider, undertøysmodeller har så og si ikke en valk eller celulitter, men dette er medieskapte bilder med retusjeringer og mange av “mødremodellene” i kataloger er ikke mamma, de bare holder en baby.

Og i stad, som lyn fra klar himmel slo det meg, jeg vil ikke være med på dette hysteriet mer. Jeg vil være den jeg er. Ja, magen kunne vært strammere ( og det blir den), lårene kunne vært slankere og strammere ( og de kommer dit), men det skjer ikke over natten. Jeg skal fortsette med treningen og mitt endrede kosthold for det har jeg, kroppen og familien helsegevinst av uansett. Men jeg skal ikke ha 80% av tankene mine på vekten og at jeg ikke er god nok. Men heller ta det litt som det kommer og jeg skal fortsette å trene fast, men jeg skal ikke haste det, det kommer når det kommer.

Jeg så meg selv i speilet i stad etter at min lile “åpenbaring” fant sted, og jeg så meg selv i et nytt lys. Mulig det er de 3 kg som jeg har mistet i det siste som gjorde utslaget eller så er det bare tankegangen min. Men jeg syntes for første gang på snart 3 år at jeg var flott å se på og det glødet av meg der jeg stod.

Og det slo meg, dette som min svigermor alltid sier: Du er vakrest når du er deg selv!!

Har du selvtillit og viser det på en positiv måte, ikke på en overdreven måte som : se på meg jeg er deilig, men du går med hodet hevet, og puppene frem og smiler til de du møter på din vei og viser at du trives med den du er DA er du vakker 🙂

Del gjerne innlegget om du liker det 🙂 

Kommentarer
(Lest 73 ganger, 1 Lest i dag)

20 kommentarer

 • Jatte

  Applaus!! vær deg selv, ta det i DITT tempo – ingen skal tråkke på deg 🙂

  Ha en fin natt og lykke til videre 🙂
  Klem jatte!!

 • Spirea

  For et herlig innlegg som jeg så godt kjenner meg igjen i…har noen fødsler bak meg – og noen kilo hengende på enda, kan man si… 🙁 men dette var viktige, gode ord til ettertanke. Takk 🙂 Nydelig blogg du har! Er på vei til loppekassa nå, men kommer innom igjen når jeg er i mer våken tilstand. Må sjekke ut bloggen din mer 🙂 god helg fortsatt. klem 🙂

 • Linda

  Kjempe bra skrevet 🙂 Du er vakrest når du er deg selv,tusen takk for at du minnet meg på det…..lett å glemme i alt hverdags stresset:)
  Ha en super helg videre:))

 • Linn

  Så sant!
  Og det med selvtilliten er helt riktig.
  Når man er sikker på seg selv,og lar det skinne gjennom.
  Ja da er man virkelig vakker 🙂 Utstråling og glede!

 • Hos oss i Nøkkeldalen

  hei! for eit flott innlegg! eg er så enig så enig, og dette med å vere seg sjølv, og dette med kva “dei andre” meinar, har eg tenkt masse på det siste halvåret. leste eit fint sitat som ga meg ein liten aha-opplevelse; those who bother doesnt care, and those who care doesnt bother. Eg er forresten heilt sjokkert over at folk kan komme med sånne kommentarar som du har fått höyre! og dessuten ser du jo kjempefin ut! og denne bloggen, den vil eg følge vidare! ha ein fin dag!

 • Katrine Helen

  Historiene våre er ganske lik, bortsett fra at jeg har ett barn. Er ikke noe enklere med press og kommentarer fra andre. Men innstillingen din er super bra, og du påvirker meg med din motivasjon. Og btw, du ser ikke ut til å veie et gram over 80 på det bildet. Du er kanon flott!:)
  Ha en fin søndag!

 • Hanne

  Fantastisk innlegg!!! 🙂 Første avsnittet var som at du skrev om meg..haha… Kjenner meg godt igjen i alt du skriver videre også…
  Kroppen blir ikke som før, men hva gjør vel det? Det er i hodet man må tenke nytt… Å viktigst, har man en normal og god dose selvtillit, ja da stråler man uansett! 🙂
  Fin søndag til deg…. Du er flott! 🙂

 • Anne Elisabeth

  Jeg kunne ikke blitt mer enig med deg ang. modeller i kataloger osv. Nå er ikke jeg mamma riktig nok men det er ikke rart ungdommen sliter med selvtillit når de blir 16+.. Og ikke minst for mødre som da ikke føler seg like flott som før! Modellene i bladene er jo plekkfrie. Det er ikke skavanker på dem for å si det sånn. Noe som ødelegger for mange jenter/kvinner.

  Man er flott som man er uansett. Jeg skal vel ikke klage på vekten min, men selvtilliten er absolutt ikke på topp fordi om. Å være slank betyr ikke lykke. Det er mye jeg ikke liker ved meg selv.. Og det er nok også mye takket være alle bladene man leser.. Man innbiller seg til slutt at man skal være slik som disse modellene..

 • Maria

  Viktig innlegg! Vi er vakrest når vi er oss selv og liker den vi er!:)
  Jobber med å like meg selv og si til meg selv at jeg er fin istedenfor å rakke ned på meg selv hver gang jeg ser meg i speilet!
  Ufattelig at noen har sagt slike ting til deg! Men godt at du klarer å heve deg over det og bare være deg selv! 🙂
  Klem til deg

 • absolutthjemme.wordpress.com

  Det ser så synd at man føler dette presset med å komme tilbake til “normalen”. For mange endrer “normalen” seg etter at man har fått barn. Jeg var syltynn og jeg trente 10 timer i uken før jeg fikk barn. Det har jeg naturligvis ikke tid til nå. Sånn er det for meg og sikkert for mange andre, pluss det at kroppsfokuset forandrer seg litt, og nye gleder kommer inn i livet.
  Veldig frekt å gi sånne kommentarer du har fått, det burde alle holde seg for god for!
  Jeg ble rørt av innlegget ditt her, for jeg kjenner meg sånn igjen! Jeg makter heller ikke å være med på den karusellen. Tiden går og når jeg når målet har ingen noen ting med. Det skjer ting i livet, som gjør at motivasjonen ikke alltid er på topp. Men man må få følge sitt eget tempo!

  Amme-modeller: Jeg tror det er som du sier at flere av de ikke en gang har barn, men bare holder et. Amme gjør man jo rett etter man har født og da ser man nødvendigvis ikke så stram ut overalt som de modellene. De er på et vis med på å sette et press på de som akkurat har født.

  takk for fint innlegg!

 • hobbyvimsa

  Hei høpp!!

  Takk for koselige ord fra deg inne hos meg:)

  Utrolig godt skrevet,og dette er virkelig sant..

  Kjenner meg godt igjen her ja,sliter med vekten her
  også.Jeg er verdens dårligste slanker..Vi får ta litt
  å litt:)

  Nyt uken:)

  Klem
  Linda:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.