E for Elefant

For et par uker siden gikk en sak fra Trøndelag som en farsott på sosiale medier, der 1. klassinger hadde fått med seg en noe uvanlig tegning hjem som de skulle finne ord på E på. Grunnen til at dette ble stor ståhei er at det viste seg at det var en mann/gutt med ereksjon på bildet, og som man seg tydeligvis hør og bør på nett så ropte mange høyt og tydelig.

Jeg har lenge tenkt på dette innlegget, for jeg har har prøvd, virkelig prøvd å se hvorfor folk synes dette var så fantastisk ille. Jeg mener, har virkelig ingen førsteklassinger sett sin egen far uten truse på? Er nakenhet blitt så tabubelagt?

Flere ropte høyt om anmeldelse av skolen, koble inn barnevern, at ungene ikke hadde fått gjøre ferdig leksene sine, at de hadde blitt super sinte på skolen og ledelsen i skolen. Og at de hadde vært ganske sinte og ringt rektor etter arbeidstid. Ikke for å glemme at de ville ha læreren som gjorde dette sparket!! Virkelig?? Skal man få sparken for å gjøre en feil?

30663-7-1413377263771

Dette er bildet som virkelig fikk fart på seg gjennom sosiale medier. 

Jeg hadde hverken blitt sint eller krevd læreren sparket. Det er menneskelig å feile, og det er helt greit å feile innimellom, det er det som gjør oss til mennesker. Om man jobber i en iskrembutikk og gir feil is, skal man blir sparket da? Dette er virkelig ikke en så fatal feil, jeg tviler på at noen barn har har blitt traumatisert eller fått livet ødelagt av denne lille glippen. Min 5,5 åring så bildet og lurte på hvorfor gutten tisset på nesen til elefanten. For meg ser det som om elefanten gir han en dusj.

Noen mente at det ikke var noen ting på bildet med bokstaven E, men det er da :Epletre, Epler, Elefant og kanskje heter gutten Espen? Se der, 4 ord som er på E, mer enn nok for en førsteklassing som har gått på skolen i snaue 3 mnd.

At verden har blitt så seksualisert og nakenhet så tabu at selv dette bildet blir til noe stort og skummelt synes jeg er skremmende. Og det er ikke barna som gjør dette til noe stort, mørkt og skummelt, det er vi voksne. Det er våre holdninger som gjør at dette blir til noe stygt og ekkelt. JA, de burde dobbelt sjekket bildet de brukte, og JA de gjorde en feil, men vi kan ikke gjøre ting værre enn det er.

Jeg hadde nok flira godt på innsiden, latt gutten gjøre leksene sine og sendt en mail til læreren om det som var skjedd evt snakket med de dagen etter når poden skulle leveres på skolen, ,men jeg hadde ikke gått til avisen og hauset det slik opp i media. Ingen fare skjedd, og ingen traumatisert annet enn at mamma hadde fått seg en god latter på kjøkkenet 🙂

Hva mener du? Går folk over alle støvleskaft når slikt kommer i sosialemedier? Hadde barnet ditt fått gjøre leksene sine?

Kommentarer
(Lest 103 ganger, 1 Lest i dag)

Comments

 1. Louise Zagar

  Jeg syns ikke dette er farlig i det hele tatt. Det er jo naturlig at gutter har ståtiss en gang i blant. Har de ikke det, så er noe galt med utstyret dems. At skoleledelsen må gå syns jeg et noe tull!

 2. 1pluss4

  Jeg ser at det kan virke støtende på enkelte,men å hause det opp å lage en så forbanna stor sak av det.NEI det blir for dumt, vi som foreldre har et ansvar overfor barna, nemlig lære at kroppen er naturlig, vi har kroppsdeler som er mer spennende enn andre,men de er like naturlig som andre “kjedeligere” kroppsdeler 😉 Jeg hadde sagt ifra til læreren,men jeg hadde ikke hauset opp saken verken på nett eller her hjemme. Som du sier, det er menneskelig å feile 😉

 3. Jill

  Om det hadde vært en feil med leksene, måtte det vel være at de hadde utlevert feil bokstav til lekser.. ?

  Elefanten er grei, og det andre..men en gutt med ereksjon!? Når ble det en del av 1 klasse pensum? Jeg hadde nok reagert kraftig, om ikke til media-så skulle jeg iallefall ha sagt hva jeg mente til ledelsen om denne hjemmeleksen! Mye rart altså..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.