Barn, Barn og utvikling, Bokanmeldelser

Edgar møter dyrene i skogen

Bildene er lånt med tillatelse fra facebooksiden til Edgar, følg dem gjerne. 

Jeg er så heldig at jeg er venn med ei kankendes flott dame fra Barnebokforlager på facebook, jeg møtte henne første gang på et mammabloggseminar og synes hun var skikkelig kul. Hun kan tøyse og være uhøytidelig, men samtidig veldig proffesjonell så når hun spurte meg om jeg ville lese Edgar-boken for ungene var jeg ikke sen om å svare ja.

Boken er skrevet og illustrert av Jannicken Lampe, og jeg må virkelig si hun er fantastisk til å få boken til å appellere til liten og stor.

Og i dag fikk vi endelig satt oss ned når jentene var lagt og gutten var helt i ekstase for endelig skulle mamma sette seg ned å lese den nye boken. Og fra start til slutt var han helt med. Han kunne telle, og fortelle meg hvilke dyr vi så i boken. Vi sang mikkel rev og bjørnen sover for det var de sangene jeg kom på med de to dyrene i.

Han kunne fortelle meg utfra illustrasjonene at ugla spiser mus, og at man klør hvis mauren tisser på oss. Han elsket det at han var “med” på tur i skogen, og han lurte veldig på om det gikk an å kose med ekte bjørn og harepuser.

Man lærer masse nye fakta som er enkle for barn ned i 2 års alder å skjønne, og som fortsatt er gøy for en på 10.

Illustrasjonene i boken er skikkelig skjønne, og det at det er hint før man møter hvert nye dyr gjør at man bruker hjernen en del og man lærer utrolig mye, samtidig som det er humor og enkelt før legge tid. Storebror er bare 4,5 år enda så jeg brukte ikke de bakerste spørsmålene, men det er gøy for de litt eldre. Hva man bør pakke i sekken? Hvor mange mus man ser i hele boken? o.l. Storebror følte ikveld en mestringsfølelse han klarte å gjette dyrene, han klarte å telle, og han fikk stilnet nysgjerrigheten sin ang det vi så i boken og han fikk ha mamma helt for seg selv. Sistnevnte er ikke en selvfølge så ofte når man har søsken på snart 3 år og ei på 3 mnd.

edgar

Så vil du heller lese en bok som man kan lære noe av som stor og liten, og som man har like stor glede av som barna er dette en bok jeg virkelig anbefaler. Og du vet det var en god opplevelse for barnet når du blir takket 20 ganger før du er ute av soveromsdøren. Han sovnet tilogmed uten noe tull.

Så dette ble en god stund for både mor og sønn.

Jeg håper virkelig det kommer flere bøker i denne serien 🙂

Leser du for barnet ditt? Hvilke bøker liker du best å lese? Har du tips til andre bøker jeg bør lese for ei på snart 3 og en som blir 5 i Januar? 

Kommentarer
(Lest 163 ganger, 1 Lest i dag)
Tagged , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.