Barneklær og utstyr,  Svangerskap og fødsel

En billig start på foreldrelivet

dyr billig startpakke

bildet er lånt her

Om man planlegger familieforøkelse eller den bare skjer så er det ikke billig i utgangspunktet, den lille trenger en del utstyr og tusenlappene flyr fort uansett om du har barn fra før eller dette er første gangen.

Men MÅ man ha alt så flott og fancy, MÅ alt være splitter nytt fra butikken? Svaret er ganske enkelt NEI, det må det ikke. Det er bedre for både lommeboken og for miljøet at man kjøper en del brukt, eller man kan arve av venner og bekjente.

Her kommer noen av mine tips for å få en “billig” start på foreldrelivet.

Babyklær for eksempel er IKKE noe du må i butikken for å kjøpe. Kjøp  det brukt av venner, bekjente eller disse kjøpe og selge gruppene på facebook. Jeg innrømmer gladelig at jeg har gjort MANGE kupp der, og på samme måte har ting ungene våre har vokst ut av eller ikke trenger mer fått nytt liv hos noen andre. Og lommeboken, miljøet og samvittigheten din er lettet 🙂

Det er utrolig mye du kan spare på å ta en titt på gruppene eller på finn.no.

Jeg som har vogndilla deluxe, har jo vært igjennom et uant antall vogner, men uansett havner jeg tilbake til Emmaljunga. Derfor har jeg denne gangen gått for en Emmaljunga Edge duo med svingbare forhjul, da dette egentlig er det eneste jeg har savnet i den vognen.

Men kjøper du en splitter ny en må du ut med ca 10 145 kr, mens om du kjøper den på finn.no må du ut med kanskje 5-6000 for en veldig pent brukt. Du sparer dermed 4-5000 kr 🙂

Klær til baby koster omtrent 200 kr plagget, mens for 200 kr på facebookgrupper kan du ende opp med å ha alt du trenger i de to første klesstørrelsene, og de første klærne blir ikke slitt da de ikke kryper på gulvet eller kan løpe å slå hull i knærne. Ungene vokser fort og vips så er ting for lite, og du har spart mange tusen på klær.

Jeg elsker å arve klær, for da er de som regel vasket såpass mange ganger at stivelse og overskuddfarge er ute av tekstilene, slik at de ikke irriterer den sarte babyhuden.

Man MÅ ikke ha STOKKE barneseng, vår sprinkelseng er fra IKEA og heter Sniglar den koster 345 kr, den har nå holdt til 4 barn på 7 år 🙂 Så billig betyr ikke dårlig.

I og med at våre barn er født på høst, vinter og vår så er lekegrind noe man bør ha, da det lett kan bli kaldt på gulvet. Og med tre barn til som løper rundt så er det lett at de kanskje faller eller mister noe på babyen. En lekegrind med leketeppe på Barnashus koster fort 1500 – 2000 kr, mens et raskt klikk på facebook sine barneutstyrsgrupper kan sikre deg en grind inkl teppe koster 300-400 kr 🙂

Ting man ikke trenger med en gang kjøper man etterhvert som behovet melder seg og ikke alt av “kjekt å ha” er ting man MÅ ha. Jeg har kjøpt ammepute 2 ganger, men begge gangene har den blitt liggende rundt å slenge. Jeg liker bedre å bruke puter.

Bleiebøtta er praktisk i det den er gratis, men fysj for en pris det er på refillposene. Kjøp hundeposer og pakk bleien i dem.

Det er et lite MEN, for enkelte ting MÅ du kjøpe nytt: 

 • Madrass : Her samler det seg fort gulp, oppkast, tiss, avføring, svette, midd og middavføring. Dette fører til økt sjanse for krybbedød, derfor skal madrass ALDRI arves. Kjøp helst en med trekk som kan taes av for å vaskes.
 • Dyne og pute: Her samler de samme tingene seg, og man kan vaske de, men de blir aldri 100% igjen. Derfor anbefales det å ikke arve dette. Vask de jevnlig på 60 – 90 grader.

De første bleiene og stelleprodukter + flaske/kopp kan du få helt gratis ved å bestille gratis babypakker som du kan hente når det er 3 mnd igjen til fødsel.

Gratis babypakker:

Rema 1000

Apotek 1

Liberoklubben

Få en MAM smokk

Gratis bleiebøtte

Hva er ditt beste tips til å få en billig start med baby? 

Kommentarer
(Lest 372 ganger, 1 Lest i dag)

6 kommentarer

 • Louise

  Et utrolig godt innlegg, syns jeg. Men må si at den vogna (Silver Cross) er amazing. Når det er sagt så funker den sikkert dårlig på vinterføre.

  • Fru Jacobsen

   Haha, jeg synes også den er utrolig lekker. Men tror ikke den er så praktisk nei 😛 Kanskje i syden der det ikke er snø, slaps og shit, men den hadde nok ikke vært pen lenge her vi bor med snø i metervis, slaps, søle og salt 🙂

 • Rita

  Vi ble overrasket over at Nr 4 meldte sin ankomst, så her var alt av babyutstyr gitt bort og noe solgt.. Blir dyrt om man er merkebevist, men det eneste jeg ikke firer på kravene på er bilsetet! Kan godt kjøpe brukt om jeg kjenner de som har brukt det godt, men generelt så synes jeg brukt sete er no-go. Ang klær og utstyr er det å mulig å få gjort gode kjøp ved å følge med på salg. Fikk ny vogn billigere enn brukt ved å følge med på tilbudene rundt forbi 🙂 så slipper jeg å få tak i ny madrass til vogna osv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.