Diverse,  Kropp, Kosthold og Velvære,  Samfunn,  Svangerskap og fødsel

En mamma i str XL

I dag beveget jeg meg ut i de iskalde -15 gradene som gradestokken viste, mens ungene så på Elias. Og i posten lå det et Mammablad, og det var så deilig å bla igjennom bladet og komme over artikkelen om å være like fin som mamma i str XL.
mamma

Det er ikke til å legge under en stol at etter noen svangerskap og fødsler så er ikke kroppen helt det samme som før. I mange blader og reklamer ser man slanke mammaer med en liten nyfødt på armen. Og under står det at de kom inn i de samme buksene som før svangerskapet bare 3 uker etter fødsel.
Jeg for min del har fortsatt buksene fra før jeg ble gravid liggende sånn just in case, men de ligger ikke i kleskapet for da tror jeg at jeg hadde blit rimelig deprimert for det er noen kilo og noen størrelser siden jeg fikk på meg de.
Så gleden var stor i dag når jeg leste mammabladet og jeg fikk tips til klær jeg kan bruke for å føle meg vel etter fødsel og ikke minst for å ikke se ut som jeg har presset på meg pølskinn. Er jo ikke så lenge til det er både pløsemage og sprengte pupper igjen her, så alle slike artikkler taes imot. Jeg er blitt en XL-mamma og sånn er det bare. Jeg for min del kunne ikke brydd meg mindre så lenge helsen er god og jeg selv trives. Men jeg har fått en del kommentarer om at jeg kanskje bør ta av meg noen kilo. Og det vet jeg at  jeg bør, og jeg vil. Men regner med at lange turer med barnevogn og to aktive større barn setter fart på treningen i seg selv.
Men er det så ille å vise litt mer fyldige mammaer i reklamer og i blader, for realiteten er ikke den at ALLE kommer fort tilbake til gammel form. Ingen av de jeg kjenner har blitt de samme igjen så lenge de har ammet, og de har aldri kommet helt tilbake igjen. Hvorfor skal det da være overflod av slanke mammaer med baby på armen? Kan det ikke være litt sånn, ja takk begge deler?
Altså, jeg har ikke noe i mot de som blir fort tynne igjen etter et svangerskap, men jeg har noe i mot reklame bransjen som helst benytter seg av slike modeller når de skal reklamer for babytøy eller andre baby produkter. En fyldig mamma er like representativt for produktet, som en tynn mamma.
En god blogg venninne av meg kommenterte til meg på facebook:
etter fødselen er det viktigste å være god mamma, så får resten komme etterhvert. 

Og det er så sant 🙂

Men som jeg skrev over så elsker jeg artikler for oss litt fyldige med tips til ulike klesstiler, så har du et sted å anbefale hvor jeg kan lese? Sleng ut en link da 🙂

Kommentarer
(Lest 106 ganger, 1 Lest i dag)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.