Samfunn

Er det en slik verden vi vil ha?

Jeg har tidligere skrevet innlegget om hvordan vi opplevde å få vårt værste mareritt rett i fanget, og jeg har lest om liknende ulykker i det siste hvor de første som ankommer bare kjører forbi (noe som er ulovlig og du risikerer 1 år i fengsel). Og jeg tenker på hvor kalde og kyniske mennesker er blitt i dag, og hvor lite vi bryr oss om andre mennesker.

Hvor lite vi egentlig ser behovene til naboen, og hvor lite andre mennesker bryr seg om de rundt seg som de ikke kjenner. Det synes jeg er utrolig trist. Senest i natt laget en av naboene bråk i gata da de rundt 01.oo fant ut at det var kult å skru opp bassen på anlegget og sette opp vinduet. For å si det sånn så var det kraftig nok anlegg til at det duret i veggene her og ungene ble vekket.

I følge ordensreglementet for nabolaget skal det være rolig kl 23.00. Noe som ikke overholdes her til stadighet 🙁

Og i dag kom jeg over en video som viser hvordan vi dømmer folk ved utseendet dems og hva de har på seg.

Filmen viser en mann som visualiserer at han får et illebefinnende og kollapser på fortauet, mannen har på seg baggy lue, ola bukse og en parkas. ALLE går forbi, selv når han prøver å rope etter hjelp. Men sjekk ut videoen og se hva som skjer om en mann i dress gjør det samme……

Er det en slik verden vi ønsker å oppdra barna våre i? Skal vi ikke bry oss om medmenneskene rundt oss? Vise hensyn og at vi betyr noe for noen alle sammen?

Jeg har sett at det er et økende “problem” helt ned i barnealder. Når ungene våre prøver å hilse på andre barn for eksempel så blir de oversett, barna smiler ikke eller hilser tilbake slik jeg ble lært opp til som liten.

Når man går tur er det skjelden man blir møtt med et smil eller nikk når man møter på andre. Jeg gjør det alltid, jeg smiler og nikker eller sier hei når jeg møter andre som er ute og går tur. Det kan faktisk hende at DITT smil er det ENESTE han/hun får se den dagen, og det kan gjøre at de får et bedre humør resten av den dagen.

Så vær et godt medmenneske, og bry deg om de rundt deg, og husk å smile neste gang du går forbi noen 🙂

hjelpe-andre

Synes du verden har blitt kald? Er vi flinke nok til å ta vare på hverandre?

Kommentarer
(Lest 39 ganger, 1 Lest i dag)

2 kommentarer

  • frugravningen

    Kapitalismens pris! Alt går på trynefaktor, og man skal helst begynne å ha de “rette” klærne O.l. Allerede i barnehagen. Sykt spør du meg.. Og ikke mnst skummelt..

  • Kristina Hansen

    Jeg har ikke sett videoen men for noen år siden var det en artikkel i MAG, eller et eller annet kvinneblad om samme poeng, journalisten kledde seg i tre ulike antrekk, og gjorde en scene og fikk se hvordan folk reagerte og stilte opp, og dette er mange år siden jeg leste, så at utviklingen er blitt verre JA!

    Jeg skal innrømme at jeg er ganske så egensentrisk til tider, og jeg setter nesa bevist i sky når jeg passerer tiggere på gaten, nekter å kjøpe av gateselgere, men jeg gir penger til formål som kreftforeningen og tvaksjonen! Jeg får vondt av meg å lese historier om eldre som blir behandlet dårlig på sykehjem og rundt forbi. Men jeg er bare ett menenske og kan desverre ikke gjøre så mye for disse personene alene så det blir med det.

    Jeg prøver å hilse på andre på gaten, sier hei til foreldrene i bhg til jenta, men ikke før de begynte å gjøre det først. Rett og slett av sjenanse. Jeg bruker alltid å ønske folk i kassene på butikker o.l god helg, etc når jeg forlater. Men i bunn og grunn syns jeg selv at jeg er veldig egoistisk :p Tilbake til videoen, så hadde jeg nok ikke hjulpet til noen av dem, men jeg hadde vel funnet noen som kunne hjelpe. Håper aldri jeg kommer først til en trafikkulykke, jeg takler ikke å se blod og sånt, men sånn er det bare. Jeg hadde likevel stoppet, og ringt..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.