Kropp, Kosthold og Velvære, Oppskrifter, Prosjekt ny mamma

Et sunnere alternativ til Lørdagskos

Når vi nordmenn skal kose oss på Lørdagen så kommer ofte brusen, potetgullet og sjokkisen frem på bordet. Og for noen må også alkoholen frem, den siste der er aldri på bordet her i hus, men snop og brus har det gått mye i gjennom årene. Jeg er en skikkelig sjokkoman og pepsi max-oholiker. Finnes ikke noe bedre enn en iskald pepsi max altså.

Men nå som jeg er på livstilsendring prøver jeg etter beste evne å ta litt sunnere valg. Og det inkluderer ukens Lørdagskos. Men hvis man er fryktelig fysen på sjokolade da? Hva gjør man da?

Man kan selvfølgelig gjøre alle triksene i boken: drikke et glass vann, pusse tenner, gå seg en tur og disse tingene der. Men funker det egentlig når man skal sitte å se en film sammen med mannen? Når man har vært på bena hele dagen? Nei!

Og jeg sier ikke at man MÅ kutte ut pottis og sjokolade heller. Jeg har ikke gjort det, men jeg har kuttet DRASTISK ned. Jeg spiser fortsatt vanlig sjokolade, men i stede for 200gr sjokoladeplate, så kanskje jeg tar meg en new energy med nøtter. Og jeg er ikke like sjokoladesugen lenger heller fordi jeg spiser mat som holder blodsukkeret stabilt. Også spiser jeg jevnt gjennom dagen slik at jeg ikke blir skrubbsulten.

Jeg er veldig glad i frukt og bær, så det er blitt min redning. Og den lille desserten jeg laget forrige Lørdag blir min Lørdagskos fremover.

Lørdagskos

I denne har jeg lagvis: propud sjokolade, jodbær, banan og blåbær. På toppen har jeg drysset en halv snackbar fra nutrilett som jeg har kuttet i biter. Super godt! Du kan bruke din egen favorittfrukt, og propud som du selv er glad i eller mager kesam feks. Det er fantastisk god Lørdagskos.

Hva er din beste sunne Lørdagskos?

Kommentarer
(Lest 842 ganger, 1 Lest i dag)

2 thoughts on “Et sunnere alternativ til Lørdagskos

  1. Min beste lørdagskos er rett og slett å lage en stor bolle skinkesalat istedenfor pizza. Vi pleide å gjøre det når jeg var lita, så det er liksom “lørdag” for meg uansett. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.