Aktiviteter for barn, Barn og utvikling

Familieutfordringen punkt 9: Les med ungene :)

//Sponset innlegg//

Tidligere la jeg ut et innlegg om 52 ting man kan gjøre sammen med ungene, også skulle jeg etterhvert skrive litt om hvordan det hele har gått 🙂

Og i dag tenkte jeg å ta meg av punkt nr 9:

9. Les høyt for barna – hver dag!
En god ting kan ikke gjentas for ofte. Slik er det også med lesing. Å sitte på mammas eller pappas fang og ta turen inn i eventyrland er både magisk og lærerikt.

Noe de fleste småbarnsmødre vet så er det at babyen tar tid, det skal skiftes bleier, klær, mates og koses. Det skal stimuleres og lekes, gjerne en tur i vognen ute og samtidig skal hus og hjem ha sitt. Så når de to litt større på 5 år og 3 år klarer å leke er det ikke alltid like lett å gi like mye av seg selv til dem og de får gjerne beskjed om å gå å leke litt.

Og her kommer dette punktet inn, for når Karoline er i seng er det bare mamma og store barn tid. Da setter vi oss godt til rette i sofaen, med pledd og levende lys, også har jeg et barn på hver side. Og da leser vi en hel bok før de skal legge seg slik at maten på senket seg.

De bøkene vi leser mest om dagen er:

Denne er utrolig festlig, og jeg ser at Kristian på 5 år kjenner seg igjen i “irritasjonen” over at lillesøster skal være med på absolutt ALT han gjør. Han humrer og ler når vi leser. Og dagen etter kan de leke rollespill av hva som har skjedd i boken, utrolig fascinerende å se hva de faktisk får med seg. Og det blir en liten målestokk på hva de får med seg av det jeg leser.

Jeg skal innrømme at jeg selv ikke hadde hørt om Alvin Pang før vi fikk, bok lydbok og cd i posten rett før jul. Har jeg nevnt at jeg virkelig digger samarbeidet jeg har fått være så heldig å ha med Aschehoug?  Jeg er selv en lese hest og når jeg var liten gikk det mye i leseløven bøker, og jeg håper at ungene blir like glade i å lese.

Alvin Pang er en morsom bok, som virkelig får Storebror i huset til å kjenne seg igjen i situasjoner som oppstår i boken. Han ler og humrer og følger interessert med. Så jeg tror nok vi må få tak i de bøkene som kom før denne boken kom ut. For dette var en bok som slo an hos Kristian. Kristine på 3 år synes også det er morsomt, men liker best rolleleken de gjerne har dagen etter 🙂

Dette står om Alvin Pang på aschehoug sine sider:

Alvin Pang bor sammen med mamma, lillesøster Elvira og stefaren Freddy i en nedlagt brannstasjon. Han har store planer og drømmer, men det går ikke alltid helt som han har tenkt. Mens han selv er skikkelig og litt veslevoksen, er lillesøsteren uredd og rett på – og med et stort smil
om munnen. Akkurat det blir noen ganger litt for mye for Alvin.

Det er planleggingsdag i barnehagen, og Alvin Pang tror han kan gjøre akkurat som han vil siden han
skal være alene hjemme med Elvira og Freddy. Men Freddy vet å sette grenser, og Alvin blir sur. Da er det like greit å rømme. Og kidnappe Elvira. Men det spørs om det siste var noen særlig god idé.

Ungene fikk heldigvis en del bøker til ju også har vi bestillt 8 Karsten og Petra bøker, for ungene synes det er så stas med filmen om dem. Så blir det spennende å se om ungene følger like godt med.

Liker ungene deres å bli lest for? Hvilke bøker anbefaler dere for 3 åringen og 5 åringen? 

Kommentarer
(Lest 69 ganger, 1 Lest i dag)
Tagged , , , ,

1 thought on “Familieutfordringen punkt 9: Les med ungene :)

  1. Jeg likte god Emil i lønneberge bøkene når jeg var 5 for det var så morsomt å se bildene med feks faren til Emil med snøball i munnen og illrød i annsiktet 😀
    Ellers liker gutten min på 2 år Muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hode hans.
    Geitekillingen som kunne telle til 10,Tambar bøkene. 🙂 du kan jo gå på bibliotek å la ungene dine velge bøker? 🙂
    Godboken har også masse bøker! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.