Personlig

Firebarnsmor i 1 år

24.01.09 ble jeg mamma for første gang. 24.01.16 ble jeg mamma for fjerde og siste gang. Jeg ble firebarnsmor.  Altså er guttene mine født på samme dag, bare med 7 års mellomrom. Skal si deg det ble en snakkis på sykehuset mens vi var der.

Så for to dager siden hadde jeg vært firebarnsmor i 1 år. Og hver gang ungene blir et år eldre blir mammaen sentimental. For tiden de er små går så alt for fort, og man rekker så vidt å knipse så er de ute med venner, klemmer er flaut, og det er ikke greit å bruke barne-tv motiver på klærne lenger.

Jeg synes det er rart hvor fort tiden går når man har fått barn. Da får virkelig tiden vinger. Og om du ikke synes den går fort nok når ungene går i bhg, ja så får den et ekstra gir når de begynner på skolen. De siste 6 mnd har gått i superfart med to skolebarn og to hjemmebarn.

Det er lekser, lek, venner, utforsking og utfordringer som man må løse. Og jeg blir like fascinert hver gang de lærer noe nytt og viser meg nye sider ved seg selv. Om det er babyen som 4 dager før 1 års dagen knekker koden på å sette seg opp eller det er 8 åringen som blir overlykkelig og rørt fordi han får lik klokke som pappaen til bursdagen.

Livet som firebarnsmor er som en berg- og dalbane.

Å være mamma er en berg og dalbane. Man har oppturer der man føler at man mestrer oppgaven med glans og at man er uovervinnelig. Men så kommer det en fase med trass, og en tid der ungene river seg mer og mer fri. Man føler at uansett hva man gjør så er det feil. Men det viktigste er at man elsker betingelsesløst. Og at ungene VET at du som forelder er der for dem uansett.

Man krangler med ungene om å kle på seg, om legge tid og om når de kan gjøre hva. Mens på den andre siden får du så mange klemmer og koser fordi du er nettopp den tryggheten de trenger for å løsrive seg. Det er ikke en dans på roser å være smpbarnsforeldre, men fy så mange roser du får hver dag allikevel.

Jeg elsker barna mine over alt på denne jorden, og jeg gleder meg til å se hvordan personlighet de får når de vokser opp.

Hva synes du er det beste ved å være mamma? Hva er det mest utfordrende?

 

Kommentarer
(Lest 333 ganger, 1 Lest i dag)

4 thoughts on “Firebarnsmor i 1 år

  1. Jeg elsker den tiden vi har sammen og se poden vokser til og har det bra. Han er en flott fyr, – men viljesterk. Og piping kan gå meg på nervene, det og gråt for å oppnå det man ønsker seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.