Barn, Barn og Helse, Barn og utvikling, Barneklær og utstyr

Gåstol, yey eller ney?

Med de tre største barna har jeg tenkt på at en gåstol kunne vært greit for dem, slik at de kunne utforske litt rundt om før de kunne gå for egen maskin. Men jeg kom aldri så langt. Og med Lillebror tenkte jeg det at NÅ skulle han få en. Men svigers var raskere ute enn meg, og vips hadde vi en gåstol i stuen.

gastol1

I starten bare stod han der og tittet veldig fornøyd. Og det var perfekt å sette han i den om jeg måtte på do eller hjelpe en av de andre ungene med noe. Så vi snakker typ 2 min av gangen.

Men å har han fått skikkelig dreisen på dette med å gå med den. Og han elsker å LØPE etter søskene sine i den. Og de har det super gøy alle sammen.

gabil2

Denne har svigers kjøpt på jollyroom. 

Denne er formet som en racerbil, da Bess og pappaen er glad i bil så måtte den jo selvfølgelig være formet som en bil. Det er ratt, nøkkel (med lyden av å starte bilen) og girspak (med lyd av en motor som ruses). I tillegg er det musikk når man trykker på knappene.

Jeg har hørt mange skrekkhistorier om gåstoler, og at dem hemmer utviklingen. At de får en rar gåstilling, og at det ikke er bra for ungene. Men jeg tenker at litt gjør ingenting. At han sitter 5 minutter her, og 10 minutter der så tar han ikke skade av det. Og jeg tror virkelig at dette har vært med på å styrke hans posisjon i søskenflokken, for de elsker å leke med lillebror. Og han har det supergøy mens han løper rundt, drar i skuffer og finner måter å bevege seg på.

gåstol

Har du gåstol til ditt barn? Hva er din mening om bruken av slike?

Kommentarer
(Lest 262 ganger, 1 Lest i dag)

8 thoughts on “Gåstol, yey eller ney?

 1. Selv har jeg ikke brukt til Miriam og kommer heller ikke til å bruke på Jakob. På helsestasjonen ble vi av fysioterapeut sterkt fraråda å bruke de, da de får et “press” opp i baken, som er uheldig for skjelettets utvikling, selv i korte perioder. Fysioterapeuten da at dersom man hadde fått en slik en av besteforeldre e.l. , kunne man sette den fram i stua så det ser ut som man bruker den mens de er på besk, og ellers få den vekk. Jeg satt selv i en slik da jeg var liten, og mange i vår aldersgruppe har/kan ha fått skader pga det (var det vi fikk høre på barselgruppa nå i høst)

  1. Han står selv når han er i den og bruker den kun som balanse. Jeg ser helt klart at den kan gjøre skade om babyen ikke klarer å holde seg selv oppe. Og “henger” i den og siger i kroppen. Men nå er mini såpass stor og sterk at han står selv og går selv når han er i den og ikke henger eller “sitter” mens han går 🙂

   1. Så bra =) Din er jo noen måneder eldre en min, så han klarer jo sikkert å stå selv =) Samtidig er dette en evig diskusjon der hver mor veit best for sitt barn =) Så selv om jeg velger å la være, betyr ikke det at alle andre må det =)

    1. Hehe, nå er mini snart 9 mnd. Søsteren min begynt å gå da. Mens mine unger har gått et sted mellom 13 og 18 mnd 🙂

     Helt enig. Dette er nok mer opp til hver forelder og ikke minst hvert barn. Er absolutt ikke alle barn disse passer for og heller ikke alle som liker det og da skal de ikke sitte der. Virkelig viktig å lese barna 🙂

 2. Vi har aldri hatt det til vår sønn (han er 14mnd nå) av samme grunn som hun over har beskrevet. I tillegg synes jeg det var fint å ha litt mer kontroll på hvor han var så lenge jeg kunne, de er fort nok aktive og overalt på en gang! Jeg ser også mange som har dette til barna sine, som har stygge merker overalt i huset hvor babyen ferdes. Det var også helt uaktuelt i en helt ny leilighet :-p Alt med måte, men her var vi enige om å ikke ha gåstol. 🙂

  1. Skjønner den 🙂 Her har vi funnet ut at vi skal pusse opp og bytte møbler sånn rundt konf tid for største ? Da er minsten 7 år og regner med han er ferdig med baby leker, tegne på veggene ol innen den tid 🙂 Det var nyoppusset når vi flyttet inn for 8 år siden i klassisk stil så det funker fint å vente ? Men forstår veldig godt de som ikke vil ha også jeg 🙂 Jeg mener det kommer an på barna også, noen passer til det andre ikke 🙂

  1. Jeg har prøvd bæresele på alle mine, men de er så varme av seg at de liker ikke å sitte i dem. Og med min ryggskade kan jeg ikke bruke dem da jeg tirrer skadestedet.

   Jeg har ikke brukt det til de andre og bruker den minimalt til lillemann også, men ved å se gleden av bruken og at han ikke henger når han bruker den så synes jeg det er ok. Men hadde han sunket sammen og ikke klart å stå oppe hadde han ikke fått bruke den 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.