11 tips til å ha det gøy i snøen

Her på Østlandet er det sørgelig lite snø til at det bare er 8 dager til jul. Men de sier at det kommer på lillejulaften og julaften, og da kommer det akkurat i tide for å få perfekt julestemning. Men jeg vet det er noen i vårt lang strakte land som har julesnøen på plass, så her kommer 11 ting som jeg synes er gøy i snøen.

gøy i snøen

Lag snøengler:

Det er kjempe gøy med snøengler, og det blir så koselig stemning. Hva med en konkurranse om hvem som klarer å reise seg opp uten å ødelegge engelen?

Ake:

Aking er gøy for små og store. Finn en bakke og sett utfor. Hva med å få med flere i nabolaget eller familien og konkurrere om hvem som kommer lengst? Også avslutte med varm kakao og en god film når dere kommer inn?

Lag en snømann:

Lag en snømann sammen, eller lag flere. En helg snømannfamilie? Lag den slik at du ser den fra vinduet, eller at den vinker til naboen? Hvor høy snømann klarer du å lage? Kan du lage andre snøskulpturer? Når jeg gikk på ungdomsskolen hadde vi en egen dag der vi laget snøskulpturer: benker, slott, snømann, borg o.l.

Stå på skøyter:

Dette burde vi absolutt gjort mer med ungene, og i vinterferien pleier det å være skøyte disko på stadioen her vi bor. Kjempe gøy. Så vi bør absolutt begynne med det, jeg ELSKER å stå på skøyter, men jeg får fort vondt i anklene 😛 Jeg stod masse på skøyter som liten, så det er absolutt noe jeg har som mål å gjøre mer med ungene.

Kanefart:

Det er vel lite som gir så mye stemning som å dra på kanefart. Jeg gjorde det som liten. Da var det kanefart til kirken på julaften. Skulle ønske det var mer snø, slik at man kan dra med hest og slede med meier og ikke med hjul.

Snøballkrig:

Snøballkrig er morsomt. Men jeg tåler veldig dårlig å få en i nakken 😛 Skyt på blink, lag en borg og ha kamp dere i mellom. Barna mot foreldre, mor og datter mot far og sønn 😉 Kjempe gøy og masse bevegelse.

Bålbrenning:

Lag et stort bål ute, hvor dere kan varme dere og grille pølser. Deilige marshmellows til dessert? Dette må vi gjøre mer. Vi har en diger utepeis som vi ikke har fått brukt enda, og vi har bodd her i 8 år 😛 Så det er kanskje på tide 😉

Snølykt:

Ingenting er vel som å lage små snølykter i hagen og tenne lysene før dere går inn for å drikke en varm kopp kakao? Det lager topp stemning og gode minner som barn og voksne tar med seg videre i livet.

Bygg snøborg/snøslott:

Det er alltid stor stas når vi foreldre er med på leken. Og hva med å lage en stor borg eller snøhule i hagen? Det er utrolig viktig at det er i hagen og ikke i en snøhaug langs veien da det kan få fatale konsekvenser om det kommer en brøytebil.

Male på snø:

Bland konditorfarge på sprayflasker og spray snøen. Vips så har du fargerike bilder i snøen. Farger er kjempe gøy i snøen .

Måke snø:

Jeg husker hvor gøy jeg syntes det var når de voksne måkte, og jeg fikk sitte på i snøskuffen i det de skulle hive snøen vekk. Kjempe morsomt for liten og litt slitsomt for stor 😉

Hva synes du er gøy i snøen?

Kommentarer
(Lest 137 ganger, 1 Lest i dag)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.