GPS for barn : Overvåker jeg barna mine?

//Sponsede GPS-klokker fra GPS for barn//

gps1

I dag har barn ned i barnehagealder både smarttelefon og nettbrett. De har spillkonsoller og finner fortere frem på youtube enn jeg selv gjør. Og jeg har hørt historier fra klasserommet til 2. klasse om barn som hjelper den voksne med å løse ulike tekniske problemer.

Når jeg var på samme alder gikk jeg i 1. klasse, jeg lekte med dukker, gikk tur med hunder og var trillepike for nabolagets babyer. Internett hadde man knapt hørt om, det nærmeste man kom nettshopping var ordretelefonen til ellos og sparkjøp, og nettbrett? Ja, det var ikke funnet opp enda.

Så at det noen gang skulle dukke opp noe som het GPS-klokke for barn, det var så “out-there” at det var det ingen som tenkte på. Men nå er de her, og de finnes i alle mulige versjoner og prisklasser. GPS for barn

Jeg fikk selv mobiltelefon med kontantkort når jeg var 9 år. Det var en diger klump av en Ericsson, og jeg var så stolt at jeg svevde på en rosa sky når jeg fikk den av pappa. Mamma var ikke like blid, men sånn er det med skilte foreldre.

Denne mobilen var det jeg vil kalle “trygg”. Det var ikke noen fancy kamera, den kunne ikke gå på internett og den kunne ikke sende meldinger. Det var for 21 (!!!) år siden. Nå har så og si alle mobiltelefoner kamera, de har internett tilgang og de fleste har smartphone med apper som instagram, facebook og snapchat for å nevne noen.

Vi har derfor satt en grense på at mobiltelefon skal ikke vår barn ha før de har fylt 1o år, gjerne eldre også. Hva med å markere at de er tenåringer og skal på ungdomsskolen. Ved å gi dem en mobiltelefon?  Høres perfekt ut for min del.

Så før høstferien en gang dumpet det en pakke ned i posten til Storebror og Storesøster. De fikk hver sin GPS-klokke fra GPS for barn. Noen vil si man er hysterisk og at jeg overvåker barna mine. Jeg synes det er veldig trygt og godt å vite at jeg kan sjekke at de er der de sier de er.

Og om det, gud forby, skulle skje dem noe. Så kan jeg lokalisere dem slik at jeg kan dra å hjelpe dem. Og de kan trykke på en liten knapp på klokken, og være trygge på at vi i andre enden hører hva som blir sagt. Selv om de ikke kan prate selv.

gps2

Dette synes ungene er super stas. Mammaen og pappaen synes det er en helt ok mellomting, nå som største har begynt å dra “men alle de andre i klassen har mobiltelefon”-kortet.

Det som er så utrolig bra med disse klokkene er : 

 – Kun de som er programmert inn i klokken kan ringe til den, andre blir avvist.

– Ungene får noen få nummer de kan forholde seg til ( oss og besteforeldre).

– Hvis vi ikke er hjemme på sekundet kan vi ringe dem å si ifra at vi er hjemme snart, og de kan ringe oss om de plutselig finner på å gå til en kammerat/venninne når de er på vei hjem.

– Den fungerer som en klokke.

– De legger den ikke fra seg over alt og glemmer den ikke igjen noe sted fordi den sitter på armen.

gps3

Som sagt er dette egentlig GPS klokker, men jeg har enda tilgode at jeg bruker sporingen for å følge med på hvor de er. Jeg gjorde det første dagen for å sjekke hvor nøyaktig den var. Og jaggu fant jeg de på riktig sider av skolen når de skulle være der. Skilte kanskje 20-50 meter. Så den er pinlig nøyaktig.

For oss er det viktigste telefonfunksjonen, slik at ungene kan kontakte oss om det skulle være noe eller at vi kan få tak i dem når de er ute å oppdager verden.

Mens ungene er på skolen er klokken låst. Slik at ikke de kan ringe ut, og vi ikke kan ringe dem. MEN klokken har en SOS-knapp slik at om det skulle være noe alvorlig og ungene MÅ ha kontakt der og da så holder de den inne også ringer den til de på kontaktlisten som er lagret på klokken. I tillegg får man varslinger via appen til klokken.

2016-11-21-15-54-22

Foreløpig er ikke appen på Norsk, men engelsk duger for oss foreldre. 

I appen kan du stille inn alarmer, sette opp geofence o.l. Geofence er et virtuelt gjerde, og om ungene er på utsiden av det får du et varsel på telefonen om det.

Vi er strålende fornøyd med våre klokker. Vi ser at ungene blir mye mer selvstendige når de har oss lett tilgjengelig. Og de kan ringe oss når de føler behov for det, uten å måtte spørre andre foreldre om de kan låne telefonen.

Når du kjøper klokken hos GPS for barn får du med et kontantkort fra Talkmore, og om foreldrene har Talkmore ringer man helt gratis til hverandre. Man kan også endre til den operatøren man selv vil ha om man ønsker det uten noen ekstra kostnad.

Mulig jeg er høne mor, men jeg slår et slag for GPS-klokken og anbefaler det til ALLE som har små barn.

Følg gjerne GPS for barn på facebook.

Har dine barn GPS for barn klokke? Hvorfor/Hvorfor ikke? Når fikk de mobiltelefon?

Kommentarer
(Lest 366 ganger, 1 Lest i dag)

Comments

 1. Bjørn Isaksen

  Bra skrevet FruJacobsen. Skal sjekke nærmere på GPS for barn.
  Har selv to barn og tenker det kan være fine julegaver for dem ☺

  1. Post
   Author
 2. Linn/FruBevers hverdag som daglig leder i fam. O.J.

  Jeg har ikke tenkt noe over det. Her har 7 åringen mobil, arvet en av mine gamle. Det er mulig å spore opp den via GPS om jeg skulle føle behov for det. Enn så lenge så har jeg ikke måtte/følt behov for det. Jeg velger å stole på at han er der han sier og han vêr jo hvor han får gå/ikke gå.
  Ser det poenget med at man ikke kan glemme/legge fra seg en klokke. Heldigvis har han mobilen i lommen 🙂

  1. Post
   Author
   Fru Jacobsen

   Hehe, vi har alle ulike behov og man må se an ungene når det kommer til å legge den fra seg hvor som helst feks. Men jeg tror vi hadde vært mye ute for å finne den igjen med største. Også tror jeg det hadde blitt mye fikling 😉 Hehe….

 3. Avdeling Holt/ Anja Holt

  Ida og Vilde fikk mobil i 1.klasse da skoleveien er ganske lang (halvtime). Jeg hadde lett gått for denne klokken om det hadde vært et alternativ.

  Å starte med denne klokken nå, i en alder av 11 og 13, ser jeg ikke for meg. Men for de mindre? Uten tvil.

  1. Post
   Author
   Fru Jacobsen

   Hihi, nei ser den. Tror ikke de hadde syntes det var spesielt stilig nei 😛 Her har de kun 500m skolevei, og uten særlig trafikk. Men de har en tendens til å gå til venner uten å si ifra først. Og da er det greit at de i allefall kan si ifra mens de er på vei. Eller at jeg kan ringe å etterlyse dem 😉

  1. Post
   Author
 4. Janne

  wow, dette var utrolig kjekt. For en god mor du er! Synes dette var kjempelurt. Da kan du og barna dine føle dere trygge, samtidig som du skjermer dem litt fra alle disse sosiale mediene ved å gi dem mobiltelefon så tidlig. Virkelig fantastisk!

  1. Post
   Author
   Fru Jacobsen

   Ehm, ok. Vet ikke helt om kommentaren er ment oppriktig eller med snev av sarkasme. Jeg er ikke noen bedre mor enn noen andre jeg, men jeg synes en slik klokke er bedre enn å la de ha telefoner med tilgang til sosiale medier. Jeg synes ikke at snart 8 åringer har noe der å gjøre, selv om jeg vet mange er det.

   De blir tidsnok sittende å knote på nettbrett og smarttelefoner, så kan jeg utsette det enda en stund så gjør jeg det.

  1. Post
   Author
   Fru Jacobsen

   Du får følge godt med i årets julekalender 😉 <3 Skjønner godt at du ikke har råd, for de koster flesk. Så hadde jeg ikke fått de, hadde nok ikke ungene våre fått heller. Synes det er mye penger å legge i en klokke. For tenk om de tar den av og den blir stjålet f.eks. Selv om det er GPS og man lett kan finne den igjen, så kan noen ødelegge den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.