Personlig,  Samfunn

Gratulerer med kvinnedagen? Er den ikke for meg?

I går var det kvinnedagen, og den ble feiret med tog og paroler. Det var masse ulike arrangementer rundt om i hele verden. Jeg er ganske opptatt av kvinnedagen. Jeg synes det er fantastisk med en egen dag der man viser engasjement. Om man går under #metoo parolen, eller #ja,til selvbestemt abort. Det spiller ingen rolle. Kvinnedagen har ulik betydning for hver og en. Kommer helt an på hva man er engasjert i og hvor i verden man bor.

Jeg skrev på snap i går at jeg sier ikke GRATULERER med kvinnedagen. Men heller HURRA for kvinnedagen, da den dessverre er sårt nødvendig enda. Jeg mener vi er alt for langt unna til å si gratulerer med dagen. Det er enda STORE forskjeller på menn og kvinner selv her i lille Norge. Og ikke la oss glemme alle de landene med kvinneundertrykkelse. Finnes ikke noe mer provoserende enn at mennene skal bestemme over kvinnen. Vi er da mennesker vi også og har en egen hjerne som vi kan tenke med!

Men når jeg la ut dette fikk jeg flere meldinger om, ja men du er jo med på å holde tilbake utviklingen. Og spørsmål om jeg hadde noe forhold til kvinnedagen, siden jeg har vært hjemme med ungene. Og her kommer det inn igjen, kvinnedagen betyr forskjellige ting for forskjellige kvinner!

kvinnedagen

Ja, jeg er hjemme med barna. Nei, jeg synes ikke barnehage fra de er 1 år er det rette for OSS! Jeg ser ikke ned på de som velger annerledes av den grunn. Jeg er FOR valgfrihet. Jeg er FOR at barna skal kunne være hjemme med mamma eller pappa. Hvem som er hjemme er for meg knekkende likegyldig. Om de er hjemme begge to og jobber deltidsstillinger, eller om en er hjemme 100% det burde være opp til familien å bestemme. Samme med permisjonen, vil mor tilbake etter 6 uker, ja vel. Passer det best at mammaen tar ut all permisjonen, ja vel. Da er dette et valg hver familie bør få bestemme og ikke politikerne.

Men selv om jeg er hjemme betyr ikke det at jeg ikke kan mene at kvinnene skal få bestemme over egen kropp og helse. At jeg ikke kan mene at det er helt feil med kvinneundertrykking. At ikke jeg kan mene at det bør være rom for flere kvinner i topp politikken, og andre toppjobber. Selv om det ikke er noe jeg personlig ønsker å jakte etter. Men de som ønsker å nå toppen skal pokker meg få lov til det, uten at det skal stå en med utover tiss å holde henne kun på nestleder nivå. Verden surrer ikke kun rundt menn.

Det krever en mann og en kvinne for at verden skal fortsette å spinne. Så kutt ut med å holde den ene parten nede. Kvinner har da samme rett på en toppjobb, med SAMME topplønn! Og om hun tar et år eller to i permisjon skal IKKE ødelegge hennes sjanser. Om hun velger å ha ammefri skal ikke det ha noe å si. Og om hun er i fruktbar alder skal hun IKKE prioriteres vekk med fare for om hun blir borte i permisjon!

Om dere følger mammahjerter på snap kunne dere i går få med dere en haug med eksempler på at det å være kvinne ikke alltid er lett. Man skal kunne gå hjem fra byen i fred, og man skal kunne ekspedere kunder i en bilutstyrsbutikk UTEN å få kommentarer som at de ikke vil ha hjelp av en kvinne. For hun kan ha like mye peiling hun om ikke mer, en en mann som står der. Man kan ikke automatisk mer om bil bare fordi man er mann!

Nå er det jaggu nok!

Kvinnedagen for ALLE (også de som velger annerledes), og HURRA for kvinnedagen, den er sårt trengt enda.

Feiret du kvinnedagen i går?

Du finner meg også på facebook, instagram og snap. 

Kommentarer
(Lest 329 ganger, 1 Lest i dag)

6 kommentarer

 • Monica BJ

  Jeg feiret ikke. Er ikke særlig engasjert i det, da vi kvinner i Norge har det bra. Andre steder i verden har jeg stor forståelse for feiring. Men en ting burde blitt tatt tak i – lik lønn for likt arbeid!

  • Fru Jacobsen

   Helt enig, her er det likt arbeid – lik lønn og det at flere kvinner bør få kunne jobbe i toppen uten at de skal stå sure grinete gubber i veien 🙂

  • Fru Jacobsen

   Ei jeg kjenner fra Russland fortalte meg at russerne har gjort om kvinnedagen til vår og blomster dagen for å fjerne fokuset. Det er provoserende, men så er de også et av landene som virkelig trenger den dagen.

 • Skogfrue

  Absolutt ingen markering her heller. Om jeg hadde orka, hadde jeg montert ferdig strikkekofta mi den dagen, til ære for formødrenes innsats for hus, heim og familie. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.