Er det noe vi liker godt her i huset, så er det rundstykker. Det er så godt med lunkne rundstykker med godt pålegg på. Som regel er det et must i helger og fridager. Om de er kjøpt eller laget fra bunnen er ikke så farlig. Men de blir absolutt best om man lager de selv.
Så da tenkte jeg å dele en oppskrift jeg bruker på rundstykker.
ca. 32 stk.
1 liter lunkent vann
1 pakke tørr gjær
5 dl havregryn
5 dl sammalt hvete
5 dl sammalt rug
4 dl siktet rug
50 ml rapsolje
2 ts salt
siktet hvetemel til deigen er god å jobbe med
* Bland alle ingredienser til en god deig og la heve i ca 50 min
* Rull ut og legg på stekebrett, etterheve ca 30 min
* Pensle med 1 egg og 2 ss melk som er vispet sammen før de puttes i ovnen.
* Stek på 225 grader i 20 min.
Velbekomme, og nyt!