#hjemmeferie er gøy

Jeg har sammen med mange andre flotte bloggere, bestemt meg for å fronte #hjemmeferie i år. Vi blir selv hjemme i år. Og jeg vil virkelig ikke at noen skal syntes synd på mine barn fordi de ikke får dra til syden, kjøre Norge på langs, dyre familieparker o.l.

Det er ikke synd på dem, jeg tilbragte de fleste sommere på piknik i hagen, stranden like i nærheten, telttur i hagen (helt til jeg var 14-15 år), sov under åpen himmel på trampolinen, i campingvognen til naboen som stod i hagen dems, overnatting hos venninner, krabbefisking, sykkelturer og bare å slappe av med en god film med gode venninner på regnværsdager. Og vet du det er de minnene som er de beste og som sitter dypest.

6a00e54efed408883401543511bbe8970c

Fotokredit: Americangirlfan.com

#HJEMMEFERIE ER GØY

Jeg gleder meg allerede til ungene skal ha sommerferie, da skal vi ha piknik i hagen med dukkene. Spise maryland cookies, vann og frukt. Vi skal løpe i vannsprederen og kjenne gresset mellom tærne. Vi skal spise middagen ute, lage hytter og virkelig nyte tiden sammen.

Jeg har et inntrykk av at det er status å dra bort, sove på fancy hoteller, se verden og stå i milelange køer på populære familieparker. På nyhetene i går sa de at 6 av 10 nordmenn drar til syden i sommer. Det er over halvparten det, som drar til varmere strøk. Og har man mulighet og råd til store ferier for all del gjør det, og kos dere. Men ikke la mine barn og andre barn som ikke har samme mulighet føle at de ikke har gjort noe spennende i sommer.

Tall fra 2014 viser at hele  78 200 barn og unge lever i fattigdom i Norge. Det er MANGE. Jeg synes synd på dem og foreldrene som virkelig gjør så godt de kan for at barna skal ha en fin sommer. Også sitter de med en følelse av at de ikke strekker til, og at hjemmeferie ikke er like bra som å reise bort. For det er det virkelig, og barn trenger ikke ha det så flott å fancy for at de skal kose seg. Så lenge de får tid med familien sin, vekk fra mas og kjas. Vekk fra sosiale medier, vekk fra mobiler som ringer hele tiden, vekk fra jobb, skole og barnehage. Bare å være sammen.

#hjemmeferie

HVA KAN MAN FINNE PÅ I #HJEMMEFERIEN ?

Ungene er fornøyde bare de får gjøre ting de ikke pleier å gjøre.

lek med vann i en bøtte (sysselsetter mine barn minst et par timer)

ta med lunsj og spise på den lokale lekeplassen

badebasseng/badebalje i hagen/verandaen på varme dager, lek at dere er på stranda.

Dette er enkle og  billige ting som kan skape gode minner og familiebånd.

Jeg mener ikke at de som vil og har mulighet til å reise ikke skal gjøre det. Jeg mener at vi må rette fokuset vekk fra statusen dette gir i barnehagen og skolen etter at ferien er over. Vi må slutte å stigmatisere. Vi voksne må på banen å si at hjemmeferie, er like bra som borteferie. Å være hjemme betyr ikke at man kjeder seg. Det er ikke synonymt med at man ikke finner på ting og bare kjeder seg.

Hjemmeferie kan bety at man får gått en topptur, finner nye stier i skogen, treffer noen man aldri har møtt før, blir kjent med naboen over veien og får livsvarig vennskap. Man har tid sammen, og tid sammen er det viktigste. Tidsklemmen gir dårlig tid, der man så vidt ser hverandre før man legger seg, og det er en ny dag med det samme innholdet.

Ungene trenger det, og vi voksne trenger det. Så legg ut pledd og håndklær på gresset, bruk paraplyen tante Gerd la igjen i Høst om parasoll, ha kald drikke og noe godt å bite i. La ungene få leke akkurat det de vil.

Det er ikke synd på oss ,eller noen andre som har hjemmeferie. Vi kan ha det like gøy HJEMME.

#HJEMMEFERIE I SOSIALE MEDIER

Så i hele Juli kommer jeg til å legge ut innlegg fra vår egen hjemmeferie. På bloggen, facebook, instagram og snapchat, så jeg håper du følger med.

Og har du hjemmmeferie? Da håper jeg du blir med å tagger bildene dine på instagram med #hjemmeferie. Slik at vi kan inspirere og glede hverandre i hverdagen.

#hjemmeferie

Så håper jeg dere ALLE får en god sommer, og en god ferie uansett hvor dere er og at dere følge med her for å få noen tips og ideer i løpet av Juli.

Kommentarer
(Lest 281 ganger, 1 Lest i dag)

23 thoughts on “#hjemmeferie er gøy

 1. Jeg var selv hjemmesommer-barn, og selvom jeg husker det som fine somre og jeg var aldri flau for å si at vi bare var hjemme sommer på sommer, så var jo alltid drømmen å få dra til et annet sted. Og siden nordenvante meg har flyttet nordover i en innestengt tarm av et sted, så må vi dra veldig langt for å gjøre noe fornøyelser som vi ikke finner på selv. Alt vi finner på er jo selvfølgelig veldig moro og minneverdig, men JEG koser meg mest på utflukter i kommunen.. det er så mye koselig å gjøre og så mange fjelltopper å bestige, og det gjør vi hovedsakelig i andre del av sommeren.
  Mannen min er vant med lange kjøreturer og har også lyst til å se alt han ikke fikk se når han var barn. Så da blir det litt ADHD i feriene frem til vi går tom for utflukter i Norden. Vi kommer nok aldri til å dra på familieferie til Syden, men mulig jeg tar med jenta mi en gang. Ikke akkurat noe for gutta som fort blir svette og utilpasse 🙂

  1. Jeg kunne godt tenke meg en tur opp i Nord etterhvert. Og Danmark, men da må mini bli mer glad i å kjøre bil først 😉

  1. Krabbefiske på Vollane, Kveldsbad fra Molo’n på Stensnes, Kjenne gresset ble kaldt mellom tærne, mens man ventet på at flintsteken skulle bli ferdig <3

 2. Kos dere! Er jo lurt å tenke økonomisk. Dessuten kan man jo reise bort utenom feriene for da er det gjerne billigere med både fly, hotell og det som er 🙂

 3. Vi reiser først og fremst pga det dårlige været som er her hjemme. Men selv om vi skal ha to uker i varmere strøk får vi masse tid til koselige ting hjemme også 🙂

 4. Jeg har kun vært i syden en gang, og da var jeg 22 år. I år (som de siste to åra) skal vi til nord-Norge og besøke min manns familie, men i år velger vi å kjøre dit i stedet for å fly, for at vi voksne skal få se litt av Norge. Jeg vil se og lære mer om eget land, jeg har vært i flere land enn jeg har vært i Norske fylker…

 5. Vi hadde tenkt å ta en tur til telemark å besøke venner å kjente men så røyk bilen…. da blir det nok hjemmeferie … skal nok klare å finne på noe , og jenta vår har besteforeldre på begge sider hun kan overnatte hos ( og ta småturer med) . Da jeg var liten leide vi hytte ikke langt fra der vi bodde , gjerne bare en liten båttur unna . Husker enda hvor koselig vi hadde det , samlet skjell, plukket villbringebær , ble kjent med ungene i nabohyttene..skal ikke alltid så mye til og det er vi voksne som setter standard ..ikke ungene … ha en fin sommer 🙂

 6. Så genialt å ta dette til instagram.. jeg skal helt klart tagge. Vi skal litt rundt i år da. men blir mest hjemme. I år har vi planene klare, og dette blir helt sikkert en super ferie, jeg gleder meg. Bare en uke igjen til alle unga har ferie nå, og da skal jeg kose meg med dem aleine i ei uke, før Superpappa også får ferie. Da skal vi gjøre som dere. Krabbefiske, telte og bare kose oss..

 7. Vi har også både frontet og reklamert for #hjemmeferie både her og der. Superstas, synes både liten og stor. Ikke stress og masse kos. Vi elsker å reise, men vi elsker også å være hjemme, tenk så utrolig mye flott vi hadde rett utforbi døra vår!

 8. Veldig enig. Noen av de beste ferieminnene jeg har fra jeg var liten er nettopp her i lille Norge. Piknikker, grilling, bærplukking og telt i hagen. Den perfekte sommer!
  Men jeg må nok også inrømme att når mini kommer til verden kommer h*n til å tilbringe få sommre i Norge. Barnefaren har familien sin i Tyskland og Thailand, og vi kommer nok til å bruke feriene til å besøke disse:)

 9. Vi skal reise to uker til Kroatia på lørdag, og etter det blir det sommer på hytta. Jeg var nesten hver sommer i Danmark som liten, og i tillegg bodde jeg på Hvaler hvor andre har hytte. Mange gode minner fra det, men selv syns jeg det er fint å ha muligheten til å la barna oppleve verden med andre språk og kulturer. Ikke alle har muligheten til det, og heldigvis har Norge masse flott å by på også? Den fineste sommerdagen tilbringer jeg gjerne med softis på Aker Brygge❤️
  Flott tiltak?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.