Oppskrifter

Hjemmelagede kjøttkaker

Her om dagen laget jeg hjemmelagede kjøttkaker, og de ble knallgode så jeg tenkte å dele oppskriften min med dere 🙂 For dette er kaker som ALLE kan lage.

Dette trenger du:

800 gram karbonadedeig (eller kjøttdeig om du liker det best)

1 ts pepper

1/2 ts salt

1 ts malt ingerfær

1 ts malt allehonde

1 ts muskatnøtt (eller muskat)

3 ss potetmel

4,5 dl melk eller vann

Til sausen:

3 terninger kjøttbuljong

1,5 liter vann

4 ss mel

1 ts pepper

Sukkerkolør

rp_ons1.jpg

Slik gjør du:

1.

Ha kjøttet i en bolle, og tilsett det tørre. Rør godt så alt blir blandet, før du tilsetter melken/vannet litt og litt.

2.

Kok opp 1,5 liter vann og ha i 3 terninger med kjøttbuljong. Smelt smøret i pannen og lag kjøttkaker med en skje som du dypper i kaldt vann. La kakene bli gyldne og ha de over i det kokende buljongvannet. Ta de ut når de flyter til toppen.

3.

Når alle kakene er ferdige så lager du sausen. Slik:

smelt smøret i en kjele til det er brunt, ha i melet og rør til blandingen blir nøttebrun. Ha så i litt og litt av buljongvannet til ønsket tykkelse. Ha i pepper og la koke i ca 5 min. Legg i kjøttkakene, og la det stå og godgjøre seg i 15 min.

Bon Apetitt 🙂

(Lest 73 ganger, 1 Lest i dag)
Tagged , , ,

3 thoughts on “Hjemmelagede kjøttkaker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 121