Barn,  Barn og ernæring,  Familieliv,  Oppskrifter

Hjemmelaget sviskemos og sviskesaft

Blogg5

 

Når barna starter med fast føde er det mange som blir litt harde i magen, og med førstemann så brukte jeg kun maltekstrakt i flasken, for han var jo flaskebarn. Med nr 2 så begynte jeg å lage hjemmelaget sviskemos og sviskesaft for jeg synes ikke de man fikk kjøpt på glass var noe effektive.

Så i dag laget jeg en stor porsjon mos og frøs ned. Kommer til å lage enda mer saft også, men i dag ble det bare til en flaske.

Slik gjør du:

Legg ca 20 svisker i en liten kjele, og ha vann i kjelen til det dekker sviskene og gjerne 1 cm over dem. La de koke i ca 10 – 15 min med lokk slik at ikke vannet damper bort.

Sil av vannet, men behold det. Jeg siler det av i et litermål.

Legg sviskene tilbake i kjelen eller oppi en blender og knus det til en glatt mos. Ha i litt og litt av avkoket til den har ønsket konsistens. Fordel det så i en isterningboks og legg i fryseren.

Når du lager grøt neste gang bruker du kun varmt kokt vann og en slik “isbit” og grøten er klar til å spises.

Sviskesaften er resten av avkoket, dette kan også fryses i isterninger og puttes i varmt kokt vann for å få fart på magen.

Lager du noe av maten til babyen selv? Vil du ha flere slike oppskrifter? 

Følg Fru Jacobsen på facebook for flere oppskrifter på babymat.

Kommentarer
(Lest 9 410 ganger, 2 Lest i dag)

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.