Når barna starter med fast føde er det mange som blir litt harde i magen, og med førstemann så brukte jeg kun maltekstrakt i flasken, for han var jo flaskebarn. Med nr 2 så begynte jeg å lage hjemmelaget sviskemos og sviskesaft for jeg synes ikke de man fikk kjøpt på glass var noe effektive.
Så i dag laget jeg en stor porsjon mos og frøs ned. Kommer til å lage enda mer saft også, men i dag ble det bare til en flaske.
Slik gjør du:
Legg ca 20 svisker i en liten kjele, og ha vann i kjelen til det dekker sviskene og gjerne 1 cm over dem. La de koke i ca 10 – 15 min med lokk slik at ikke vannet damper bort.
Sil av vannet, men behold det. Jeg siler det av i et litermål.
Legg sviskene tilbake i kjelen eller oppi en blender og knus det til en glatt mos. Ha i litt og litt av avkoket til den har ønsket konsistens. Fordel det så i en isterningboks og legg i fryseren.
Når du lager grøt neste gang bruker du kun varmt kokt vann og en slik «isbit» og grøten er klar til å spises.
Sviskesaften er resten av avkoket, dette kan også fryses i isterninger og puttes i varmt kokt vann for å få fart på magen.
Lager du noe av maten til babyen selv? Vil du ha flere slike oppskrifter?
Følg Fru Jacobsen på facebook for flere oppskrifter på babymat.
Blir nok å lage litt selv når lillegutt har kommet til verden og blitt litt større, hihi 🙂
Lager alt av fruktmos og middag til Majken selv 🙂 Gjorde jeg til Kajsa og.
Takk for oppskrift og fremgangsmåte! 🙂 har et flaskebarn med veldig treg mage…Håper dette kan få fart på magen hennes 🙂
Anbefaler å legge svisker i vann over natten før de kokes, i tørket frukt er det muggsopp som små barn ikke skal ha så store mengder av.
Hvor lege har sviske vannet holdbarhet ?:)
Tja, jeg laget nytt ca hver 3. dag. Men holder nok opp mot 5 dager hvertfall 🙂