Barn og Helse, Familieliv

Hvor mange barn må lide, og/eller dø?

…. før voksne mennesker som kaller seg selv foreldre tar hintet!!

Vi er ikke lenger enn 3. Juni og allerede i Mai tikket den første nyhetsmeldingen inn om en baby på 2. måneder som var forlatt i bilen som var kokvarm!! 

Er barna, babyen eller dyrene dine for den saksskyld så lite verdt at du kan gå ifra det på den måten? Alle som har sittet i en bil har vel opplevd å sette seg i en bil som har stått i solen på en sommerdag? Det er ikke mye behagelig, men vi voksne kan åpne et vindu, åpne en dør o.l. en forsvarsløs baby eller barn som sitter fastspent i setet har ikke mulighet for det, og det hele kan gå innmari ille. Jeg får tårer i øynene og fysisk vondt i hjertet av å tenke på de stakkars barna HVERT ENESTE år som lider i bilen fordi foreldre går fra dem i bilen. “Jeg skulle jo bare ha to ting”, er en vanlig frase, eller “jeg skulle bare betale bensinen”. Vel det lille ærendet kan bli fatalt for den lille.

Selv om du “bare” skal et lite ærend, så kan det være kø, det kan være noen som får et ille befinnende, det kan være at du ikke finner det du skal ha o.l. Og da går tiden, og gradene i bilen stiger skummelt fort, 15 minutter og det er garantert for sent.

Se denne videoen på hvor fort det går, den er utrolig sterk, men så ufattelig viktig.

Det skulle ikke vært behov for å minne folk på dette, at man ikke går fra barna i bilen. UANSETT!! Barna er det viktigste vi har, og man driver ikke med grensetesting på om de overlever eller ikke. Jeg har selv vært inne og snakket til ei dame om at hun fikk ta med seg barnet inn i butikken, agrumentet hennes var at barnet sov. Vel, de som kjenner meg vet at jeg ikke mente at det var grunn god nok, og hun fikk jaggu fart på seg for å ut å hente barnet.

Hvis det er så viktig at barnet sover, da gjør du heller det ærendet senere og lar barnet sove trygt sammen med deg.

Hvis du ser på dette bildet, så kan du tenke deg hvordan det føles! De voksne kan jo sitte selv låst fast i selen og kjenne hvordan panikken sprer seg. Og når barnet i tillegg gråter så blir de varme, hjernen svulmer opp og det går ikke lange stunden før utfallet er fatalt.

Hvert eneste år er det flere artikler i de store avisene om slike ting som skjer, tenk på alle de vi ikke hører om og jeg kjenner kvalmen brer seg i kroppen av mørketallene der ute.

Så lov meg, at dere absolutt IKKE lar barna deres være igjen i bilen alene, uansett om det er for noe så lite som å gå på do!!

Ting KAN skje!! Og det må være foreldres største mareritt at en selv er skyld i at barnet blir skadet for livet eller dør!

Så hva gjør man da, om man kommer over et barn som sitter alene i bilen. Om det gråter eller sover, spiller ingen rolle, dette SKAL gjøres uansett:

1. Ring politiet og forklar situasjonen

2. Om du ser at barnet er medtatt og det haster: KNUS RUTEN og FÅ BARNET UT. Kjøle det ned ved å få barnet i skygge, gi vann, ta vann på hodet og følg med til ambulanse kommer. For når politiet er underettet varsler de ambulanse. Barnet SKAL på sjekk på legevakt.

3. Ser det ut til at barnet ikke er veldig medtatt send : REGNR + bilens reg.nr til 2282 (du får da en sms med hvem bilen er registrert på), og få tak i foreldrenes mobilnummer via opplysningen eller liknende tjenester. Er det på et kjøpe senter få noen til å få informasjonen til å rope opp reg nr over høyttaleren mens du passer på barnet. IKKE gå fra barnet før foreldrene kommer evt politi.

Jeg vet det er en del som mener at man kan knuse ruten på bilen uten å selv bli straffeforfulgt, så jeg spurte politet om akkurat dette, og dette er svaret jeg fikk:

politiet

Del gjerne denne i sosiale medier slik at alle får en påminnelse (i år også) på at man ikke går fra barna og hva man skal gjøre om man ser dette selv.

Bildet er hentet fra denne artikkelen!

Kommentarer
(Lest 88 ganger, 1 Lest i dag)
Tagged , , , , ,

2 thoughts on “Hvor mange barn må lide, og/eller dø?

  1. At det finnes voksne mennesker som ikke klarer å tenke er for meg helt vanvittig. Leste senest i dag om en hund som hadde dødd i en varm bil. Helt sykt. Bare helt sykt. Man går ikke fra hverken barn eller dyr i en kokvarm bil midt på sommeren. PUNKTUM!! Er det lov å banne? Ja, FAEN heller. Orker ikke å se den videoen en gang, kjenner i brystkassa at det orker jeg ikke. Om jeg hadde kommet over en forlatt unge i en bil, med lukka vinduer, så tror jeg at jeg hadde knust vinduet, samma søren. Tror nok uansett ikke at foreldrene hadde turt å anmelde meg for herverk.

  2. Jeg kjenner jeg blir helt uvel. Har sett videoen og får vondt i hjertet mitt! Uansett, sommer eller vinter går jeg ALDRI fra dattra mi i bilen, det er et prinsipp! Man vet aldri hva som kan skje. At voksne mennesker ikke forstår dette, kan jeg ikke fatte! Jeg synes så synd på hjelpesløse barna at jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg!

    Ha en fortsatt fin kveld 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.