Kropp, Kosthold og Velvære, Oppskrifter

Ingefær-te, en sunn start på dagen

 

Ingefær

I julen har vi begynt med noe nytt. Til frokosten tar vi oss en kopp med hjemmelaget ingerfær-te. Jeg var litt skeptisk i begynnelsen da den skal søtes med honning, og jeg har ikke likt det siden jeg var liten. Men fytti katta så godt det var.

Grunnen til at vi startet med dette var fordi vi så på Migrapolis om ei som hadde drukket dette i alle år, og hun hadde aldri hatt influensa og migrenen var så og si vekk etter det. Vel, vi sliter begge med migrene så her var det bare å hive seg på trenden å prøve. Og et raskt søk på google  viste at det er MYE bra med ingefær, så nå er det blitt en del av vår hverdag. Den kan drikkes kald og varm, så her har du noe å gi ungene også.

Noen helseeffekter:

– Kvalmestillende mot reisesyke, svangerskapskvalme o.l.

– Lett blodfortynnende som gjør at den har lindrende effekt på migrene/hodepine

– Kan dempe irritasjoner og betennelser i kroppen, og kan dermed også virke helende på hudproblemer som kviser, akne og psoriasis. Til og med hovne øyenlokk dempes.

– Ingefær er en gammel medisinplante, som kan hjelpe kroppen med å rense ut gruff, samt dempe førkjølelsesplager når du først har blitt smittet.

– Den kan redusere menstruasjons smerter

–  En annen effekt er at den  nedsetter risikoen for hjerte og karsykdommer  fordi den virker blodfortynnende

– Ingefær er en av de mest antioksidantrike matvarene vi har.

Litt om Ingefær og helse:  

Den virker kvalmedempende, appetittstimulerende, fordøyelsesfremmende, magestyrkende, leverbeskyttende, kolesterolsenkende, øker sekresjonen av spytt og andre fordøyelsesvæsker (galledrivende), demper tarmgassproduksjonen (luftdrivende), styrker musklene i tarmene og fremmer peristaltikken, men virker også krampeløsende på magens glatte muskulatur. Videre stimulerer den blodsirkulasjonen (mildt hjertestyrkende ved at den øker sammentrekkingen av hjertemuskelen), reduserer mengden blodlipider og beskytter mot sammenklebing av blodplatene. Ingefær virker ellers svettedrivende, mildt urindrivende, slimløsende, luftveisrensende, hostedempende, febersenkende, avslappende, hudirriterende (rødmefremkallende), betennelseshemmende og smertelindrende (ved å hemme biosyntesen av prostaglandiner og leukotriner), bakteriehemmende, virushemmende, sopphemmende, antiparasittisk, ormedrepende, antiseptisk, avførende og afrodisierende. Ingefær er ellers en antioksidant og et yang-tonikum. Fersk ingefær anses som best for luftveisproblemer, og tørket ingefær for fordøyelsesproblemer.

Oppskrift på ingerfær te: 

2 dl vann

3 cm ingefærrot

1 ts honning

1 ss sitronsaft

1 skive lime

Slik gjør du: 

Kok vann. Skjær ingefær i tynne skiver og legg dem i bunnen av en kopp. Hell over kokende vann, rør ut honning og smak til med sitronsaft.

La det trekke noen minutter før du drikker.

Server gjerne med tynne strimler av limeskall og en skive lime.

Har du smakt Ingefær te? 

Kommentarer
(Lest 2 185 ganger, 1 Lest i dag)
Tagged , , , ,

4 thoughts on “Ingefær-te, en sunn start på dagen

  1. Ingefær erutrolig næringsrik og super til kroppen ja! Skulle ønske jeg likte smaken av det, men jeg takler det rett og slett ikke. Kutter det ut når jeg spiser sushi også pga det ødelegger for meg. Men men.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.