Barn og Helse

Internasjonale måneden for Barnekreft

Som mamma til snart fire barn kjenner jeg stadig på redselen for at det skal skje barna mine noe, og når jeg ser programmer på TV der foreldrene sitter med bunnløs fortvilelse fordi de ikke vet hvordan de skal gjøre barnet friskt triller tårene i sympati.

Dere husker kanskje lille Ylva som måtte gi opp kampen mot kreften, og hvor pappaen hennes la ut oppdateringer hver dag på hvordan formen var og ikke minst minnet oss som har barn som lever om å ta vare på hver dag, og være så mye som mulig sammen med barna våre og ikke minst ta var på hverdagen. Etter å ha fulgt han har jeg virkelig fått et nytt perspektiv på ting og jeg tenker en ekstra gang før jeg reagerer på ting.

Se på denne videoen:

Hjelp oss å redde den siste fra Barnekreft…

September er den internasjonale barnekreftmåneden. Den beste donasjonen du kan gi, er å dele denne filmen.

Annen hver dag dør barn og ungdommer i Norge av barnkreft. Selv om prognosen for overlevelse har økt til 80 % har statistikken stått stille de siste årene og ett av fem barn dør av kreftsykdommen. I den vestlige verden er kreft den vanligste dødsårsaken blant barn mellom 1 og 15 år.

Barn rammes av andre krefttyper enn voksne og behandlingen er ofte komplisert og krevende. Det er derfor et stort behov for mer forskning på barnekreft for å øke kunnskapen om behandlingsmetoder, resultater og bivirkninger. Dessverre har ikke norske barnekreftforskerne fått bevilget midlene som er nødvendig for å kunne drive dette viktige arbeidet videre og produsere ny forskning på området.

Barnekreftforeningen jobber målrettet med å spre kunnskap om utfordringer som kreftsyke barn og deres familier erfarer under og etter behandling. I anledning den internasjonale barnekreftdagen mobiliserer de små og store hjelpere til kamp mot kreften.

 Barnekreft

Vår appell er at flere barn kan reddes eller få et bedre liv i etterkant av behandling, dersom arbeidet styrkes gjennom økte bevilgninger og mer støtte til forskning.

For mer informasjon besøk Barnekreftforeningens nettsider: www.barnekreftforeningen.no Og https://www.facebook.com/Barnekreftforeningen

Kommentarer
(Lest 666 ganger, 1 Lest i dag)

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.