Barn,  Barn og ernæring,  Barn og Helse,  Diverse,  Hverdagen,  Samfunn

Jippi, hvorfor skal barn ha egne matvareprodukter?

I begynnelsen av Februar lanserte Meny en ny serie matprodukter beregnet på barn. Det skulle være sunne og gode produkter. Jeg husker jeg misunte de bloggerene som fikk teste produktene samme dagen som de kom. NÅ derimot har vi kjøpt inn en del av dem selv, og ingen her i huset er veldig imponert over de nye produktene. 
Første vi smakte på var påleggspølsen, og det er vel i grunnen det eneste som har vært noenlunde greit. Servelaten var misfarget og kyllingpålegget smakte absolutt ingenting. 
Kjøttkakene smakte rart og ALLE reagerte på dem, ble skikkelig dårlig i magen. Pastasausen smakte heller ingenting, endte bare med verdens verste halsbrann. 
Laksebollene likte ingen av ungene, og de pleier som regel å elske fisk av alle typer. De knasker peppermakrell i olje som om det skulle vært sjokolade, så dette handler ikke om at de er kresne. 
Fiskekakene som er formet som fisker var melete og smakte absolutt ikke slik fiskekaker skal smake. Og kjøttbollene var fulle av harde brusk. Potetstappen smakte greit, men var utrolig lite i posen. Og jeg kjenner jeg er skuffet, dette er noe man betaler MYE mer for enn vanlige matprodukter, bare fordi det skal være laget for barn. Hvorfor gjør vi det??
Hvorfor i alledager skal ikke barna våre bare spise det vi serverer? Trenger vi fiskekaker formet som fisk, og fiskepinner formet som anker og stjerner? Hvis du tar en titt i Susanne Kaluza sin bok i boks, så kan du se enkle måter å gjøre maten mer spennende. Eneste “barne”produktet jeg synes er kjekt er ekstragrovt brød uten hele korn, for mine barn har lett for å sette i halsen, så det er en kjekk ting. 
Etter å ha testet diverse Jippi produkter selv, så kan jeg ikke skjønne hvorfor de er laget. Barn sulter ikke seg selv, og spiser de ikke til middag fordi det er noe de ikke vil ha, ja så spiser de til kvelden. Mine barn spiser maten jeg lager, kanskje de ikke vil ha alt som ligger der, men det meste går ned. Jeg synes det er tull å skulle lage maten så innimari barnevennlig. 
Du kan fint lage en morsom fiskepinnemiddag ved å legge potetmos i bunnen og lage fjes eller sol med fiskepinnene. Det er det lengste jeg strekker meg altså. Og med alle de rare tilsetningene man finner i disse produktene er jeg ikke så sikker på at de slår verken Findus eller First Price i næringsinnhold. 
Synes du og barna det er gøy med en litt annerledes servering er dette en kreativ måte å gjøre det på. 
Etter alt som har vært i media nå også med alt mulig rart som er i maten vår så har jeg begynt å lage det meste fra bunnen. Potetstappe tar ikke såå mye lenger å lage fra bunnen enn å koke opp vannet og helle i innholdet i posen. Også er det ikke tilsatt alt mulig rart av stoffer. 
Så jeg sier som Renate Zakariassen bak bloggen ved samme navn: 

“mine barn steike godt kan spise de kjøttkakene jeg lager, og ikke de som ser ut som en ku. Eller en sau.” 

Hva mener du om Jippi produktene? Har du prøvd noen av de? Er det nødvendig med egne produkter for barn, eller skaper vi mer kresne og barn som bli sære på det de spiser? 

Kommentarer
(Lest 371 ganger, 1 Lest i dag)

7 kommentarer

 • Divamamma

  Mye enig i hva du sier, men hvis man ikke har tid og leter etter lettvinte produkter så er disse fine. Hvis du leser mer om JIPPI og sammenligner med andre fiskeboller, kjøttboller eller pølser. Så skal du se hvor mye mindre fett produktene inneholder, og så mye kjøtt de inneholder i forhold. Grunnen til at du kanskje synes fiskekakene er melete er fordi de ikke er det. De inneholder mye mer kjøtt enn hva som er normalt. Bare sammenlign og se. Synes det er veldig bra og et næringsrikt alternativ 😉

  At barna hele tiden skal få egen middag eller egen mat er bare tull. De skal lære å spise det samme som oss. Men vi spiser jo JIPPI produkter alle sammen om vi en dag har det. 🙂

  Ser ikke noe problem i å tilføre barna litt morro i hverdagen, ved å bli kjent med JIPPI produkter. Vesla digger mange av produktene, og de er jo så sunne. Så det gjør meg ingen verdens ting 🙂

  • Fru Jacobsen

   Det er ikke så mye forskjell at jeg synes det er verdt å betale 3 ganger så mye for noe man ikke blir skikkelig mett av.

   Man kan VANLIG fullkornspasta tar ikke lenger tid å lage enn Jippi sin pasta og det er ikke noe forskjell på næringsinnholdet.

   Eplene og knaskegulerøttene er heller ikke noe forskjell på annet enn at de er pakket i poser med barn på.

   Jeg synes ikke at de store matvaregigantene skal lage produkter direkte tiltenkt til barn, for en dag lager de det ikke lenger og hvem vet får du da barna til å spise noe tilsvarende uten rosa og blå bokstaver på utsiden?

 • Nennes

  Gidder ikke og prøve sånt engang jeg 🙂
  Nå er mine barn store….men har alltid servert mine samme som vi spiser, uten problem…de elsker fisk, grønnsaker osv 🙂
  Blir ofte sånn at barn spiser det de får servert fra de er små!
  Jobber også med barn, der er det det samme stort sett..

  Ha en flott enkveld, klem 🙂

 • Anonymous

  Altså, denne serien er laget for familier med små barn som har det hektisk.
  Disse produktene er laget av rene råvarer, uten noen tilsetningstoffer.
  Det er for at småbarnsforeldre skal kunne lage sunn, rask mat. Jeg har selv smakt noen produkter som bl.annet kjøttkakene, og kosistensen var jo som hjemmelaget, og ikke disse industrielle.
  Men vi hjemme-mammaer har jo masse tid til å prioritere hjemmelaget mat fra bunn av hvis vi ønsker det. Og- jeg tror barna spiser lettere gulrøtter eller epler hvis pakken ser kul ut.

 • Anonymous

  De fleste barn legger vel ikke en gang merke til etiketten på fiskebollene eller kjøttkakene de får servert til middag. Men disse produktene er rene og sunne, er det som er greia.:)

  Er jo helt enig i at det er tull å lage egen mat til barna fordi de ikke vil ha det foreldrene spiser. Men når du lager fiskeboller, kjøttboller, kjøttkaker osv spiser hvertfall vi alle sammen det. Er jo ikke sånn at jeg lager jippi sine fiskekaker til barna, og så lager jeg fiskerens fiskekaker til oss voksne.

  Prisene kan sammenlignes med Gilde sine priser, men her får du jo 3 for 2!!:)

 • Lillian

  Ser heller ikke poenget med egne barneprodukter slik som denne serien til Meny, i mine øyne er dette kun et konsept for å tjene enda mer penger. Man kan ganske enkelt lage sunn mat til hele familien ved å kjøpe gode råvarer og samtidig spare penger, jeg er ganske enig i Hellstrøm i så måte; det er mye humbug ute og går i matbransjen så jeg tviler på at dette er en serie med 100 % rene råvarer som blir hevdet i reklamen.

  Men klart, hver sin smak 😉

 • Casa Kaos

  Hmm. Har ikke prøvd disse produktene selv, men jeg er skeptisk. Det må da være enklere å gi barna det samme som vi spiser selv, i stedet for å lage to middager. Og så venner barna seg til å spise den middagen de får.
  Gratulerer med nytt design, forresten. Kjempefint 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.