Aktiviteter for barn,  Familieliv,  Fotografering,  Hverdagen

Karljohansvern – Rekreasjon og energipåfyll

På Søndag var det flott vær her hos oss, så vi fant ut at vi skulle pakke ungene i bilen og kjøre til et av favorittstedene til meg og mannen, Karjohansvern, ingen over og ingen ved siden. Vi er begge litt små geekete og synes at ALT innen 2. Verdenskrig er utrolig spennende, og både han og jeg har en forkjærlighet for det militære.

Så at vi har marinemuseet så nære og tilgang til Karljohansvern er for oss utrolig gøy. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger vi har vært på marinemuseet eller hvor mange ganger vi har gått runden på Akershus festing og bare tatt til oss inntrykk, tenkt tilbake på historien og sett for oss hva som har skjedd på de ulike stedene for 70 –  75 år siden.

På Karljohansvern, sier jeg hver gang til mannen, at de burde rustet det opp (ned?) til å se ut slik det var i krigens dager, for å se hvordan soldatene levde, hvordan det var å være på post den gangen. Bruke dukker, avisutklipp, gamle video opptak o.l

Det er så vakkert der ute, og så avslappende. Der kan jeg falle ut i tankerekken, jeg kan se utover havblikk og se for meg scenarioer som har utspillt seg der ute i havgapet. Og jeg får så mye god energi der, og jeg føler meg skikkelig vel.

2015-05-10 15.24.55

2015-05-10 15.30.42

Ungene koser seg i strandkanten med å kaste stein i vannet eller lete etter skjulte skatter. Det hender de finner hylser fra militære øvelser ( og kanskje krigens dager?) som de graver ned andre steder og finner igjen gang etter gang, noen ganger tar de det med hjem og lager historier om sjørøvere, sverd, gull og pistoler. Og det er så herlig å se fantasien løpe løpsk mens vi går langs stiene og ser på de gamle bygningene.

2015-05-10 15.36.05

2015-05-10 15.30.49

Sol og sjølukt er og blir noe av det beste som kan kombineres når man trenger en time-out fra hverdagen, og man bare vil nyte. Dette er ikke et fancy sted med kaffebarer, lekeplasser og dyre restauranter, men det er et sted der man kan lage gode minner, leke med barna og la barna få være kreative på sine egne premisser. Og de kan gå så og si overalt uten at de blir borte for deg 🙂

2015-05-10 15.51.31

2015-05-10 15.49.29

Etter noen kilometer rusling langs sjøen, sett på gamle bygninger og latt barnas fantasi løpe vilt og bare levd i nuet satt vi nesen hjemover og middagslaging. Det er utrolig deilig der ute, og ungene ELSKER å være der selv om ikke det er fancy apparater. Å gå på skattejakt etter hylser og tomme patroner etter krigen og militære øvelser er stor stas, plukke blomster og kaste fiskesprett er noe av det beste de får gjøre på en søndag:)

2015-05-10 15.50.38

Liker du historiske plasser? Liker barna dine å leke og fantasere seg inn i en verden som bare er dems? 

Kommentarer
(Lest 99 ganger, 1 Lest i dag)

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.