Barn,  Høytider,  Hverdagen,  Personlig

Ja, vi kastet også godteriet

I går var det Halloween, og da publiserte AnneBrith en post om at hun ba sønnen sin kaste godteriet. Og jeg måtte inne å kommentere at det har vi gjort også.

Hos oss delte de to store seg, den ene gikk rundt i gaten sammen med en venninne og den andre var på Hallovenn arrangement. Og det regnet bøtter, så jeg er ganske sikker på at han som valgte Hallovenn var den som hadde det mest behagelig i går. For frøkenfryd var rimelig vår og kald, og godiset var søkk vått. Jeg så de som kom senere på kvelden hadde zip-bag oppi bøtta, så det skal noteres bak øret til en senere anledning.

Når ungene var vel hjemme gikk jeg igjennom godteriet. Og ALT som ikke var pakket inn gikk rett i matsøppelet. Og jeg kjenner jeg blir så irritert og sint på de som sier at Anne Brith er utakknemmelig, og som kommer med stygge kommentarer på bloggen og på facebooksiden hennes.

candy-corn-1739404_960_720

IKKE GREIT!

I kjørereglene for Halloween står det nettopp dette:

 For dere som skal gi, husk at det holder med en liten ting. Gi eventuelt godteri som er innpakket i original emballasje. Grunnet hygiene og allergier.  Alt annet burde kastes etter inspeksjon av foreldre når barna har kommet hjem.

Så hun gjør bare det som er riktig. Jeg ser det er mange som hisser seg opp og at de synes det er frekt. Men tenk om, det er en liten gutt som ikke tåler nøtter f.eks også blir det lagt en sjokolade opp i bøtten. Da kommer det i kontakt med andre ting han har i bøtten, og han kan ikke spise noe av det fordi han kan bli syk.

Jeg går igjennom godteriet til ungene etter Halloween også fordi det HVERT år blir funnet nåler og andre skadelige ting som folk har dyttet inn i godtet til ungene. Mine søsken fikk sjokolade med vodka o.l når de var små. Så det er utrolig viktig at foreldre ser over.

Her i huset spiser vi heller ikke smågodt. Annet enn om vi kjøper hele bokser som er uåpnet. For det er ikke alle som har likt syn på hygiene. Og noen legger sjeene oppi boksene slik at bakterier allikevel går oppi. Jeg kjenner jeg savner kiosken jeg handlet på som liten, der var smågodtet bak disken. Og de som tok var kun de bak disken, og de tok sjeen fra en egen kasse. Og de ble vasket opp hver dag.

Jeg synes det er utrolig mange som roper ut og kjefter fordi noen velger annerledes. Noen mener at man bør tåle de bakteriene. Noen mener det er hysterisk. Men jeg finnes ikke enig. Jeg beundrer Anne Brith for at hun skrev det, for det er så viktig at foreldre følger med.

halloween-candy-1014629_960_720

INNPAKKET, HYGIENISK, SUPERT OG ANBEFALT AV MATTILSYNET. 

Det jeg reagerte mest på var egentlig at Hallovenn som er et arrangement også delte ut godteri som IKKE var pakket inn. Og der er man mange hundre barn!!! Tenk deg alle mulige allergier og ulike typer hygiene det er på et slikt sted. Der trodde jeg faktisk at de fulgte kjørereglene for Halloween.

Noen mener man skal si nei takk om de har godteri som ikke er pakket inn. Og på en måte er jeg enig med dem, men på en annen måte også uenig. For ungene er redd for å skuffe de som faktisk har kjøpt for å dele ut. Så jeg synes at det skal får være opp til hver forelder hva de velger å gjøre.

Så kred til Anne Brith som tørr å fortelle om det. Og jeg ser i kommentarfeltet, mellom alle trollene som slenger lavmål kommentarer og skjellsord, at det er flere som gjør det samme.

Kaster du noe av Halloween godiset til ungene?

Hvorfor kaster du godteriet/Hvorfor kaster du ikke godteriet?

Kommentarer
(Lest 925 ganger, 1 Lest i dag)

25 kommentarer

 • femifamilien

  Ungene her var på halloween fest på klubben som vi selv har arrangert. Så snop posene er selv kjøpt å laget av oss.Så da er alt trygt. Å det som ble igjen blir lørdags snop. Men skjønner de som kaster .jeg vill ikke at mine skal gå halloween enda så da får vi ta det da.

  • Fru Jacobsen

   Så bra at dere laget egne poser. DET liker jeg. Skulle lett sendt ungene på halloweenfest hos dere 🙂

   Jeg skulle helst sluppet unna den Halloweengreia jeg også, men det ser ut til at den er her for å bli 🙁

 • Sabine Gjertsen

  Klassen til sønnen min hadde eget halloween party der alle fikk en liten pose med noen få godter og refleks i. Ellers har vi faktisk ikke deltatt noe mer på halloween. På selve dagen var vi hjemme med eget godteri å så halloween film. Liker ikke konseptet å tigge godteri av andre, da savner jeg heller julebukk hvor vi gikk med en kurv julekaker å sang for de i stede for å tigge 🙂

 • Ann Christin

  Nei det gjør jeg ikke. Fordi vi kjenner godt til alle de vi var innom (ja vi foreldrene var med å gikk) og vet at ingen av de ville skade noen barn. Her er det heller ikke noe allergi og jeg tror de som ga godteri her vi bor vasker seg på fingrene ?

  • Fru Jacobsen

   😉 Så lenge man kjenner til de så er det forsåvidt greit ja. Men her var ikke jeg med, det var mammaen til venninnen. Også kjenner vi så og si ingen i gaten her så greit å ta en kontroll og være helt sikker.

 • Linn/FruBevers hverdag som daglig leder i fam. O.J.

  Her kastet jeg ikke noen ting! De husene vi var innom, er for det første naboer og venner med barn på samme alder som guttene – altså vi kjenner hverandre og alt godterie guttene fikk var pakket inn i original innpakning.

  Hadde det vært smågodt som lå å fløt i bøttene, så hadde jeg kastet det jeg også. Rett og slett fordi det regnet og ville vært fryktelig grisete! Til barna som kom på døren laget jeg egne små cellofanposer med kjeks med pynt på, pakket av meg. Jeg må si at jeg liker Halloween jeg! Jeg syns det er litt hyggelig. Bare sånn for å ha slått et slag for Halloween liksom ?

  • Fru Jacobsen

   Ja, ikke sant. Da blir det litt annerledes. Og de som har små barn selv kjøper gjerne innpakket da disse kjørereglene går rundt hele tiden i dagene før Halloween.

   Hørtes ut som superkoselig poser å få da <3 Flink du.

   Jeg tenkte at neste år så skal vi slå et slag for Halloween og heller prøve å gjøre en tradisjon ut av det enn å kjempe imot <3

 • Lene

  ? jeg gjør nok det samme. Alt som er løst og gitt av noen vi ikke kjenner blir kastet (gjelder som nyttårsbukk) da poden kun gikk i sameiet her vi bor med et par hus. Selv betaler jeg heller litt mer for snopet og kjøper litt mindre, sånn at det som blir gitt vekk er et par småting i original emballasje og knyttet i en liten cellofan pose. Både av hygieniske årsaker og det er pent å se på. Jeg er ikke noen bakteriefob eller utakknemlig for det vi kastet evt ikke tar imot, men ungene er det kjæreste vi har, og jeg vil ikke risikere magesjau eller det som verre er for noen snope biter. Så stas er det ikke ?? men det er min mening og respekterer fullt ut de som har andre meninger. Vi kan ikke alle være like

  • Fru Jacobsen

   Så enig med deg. Man kan (heldigvis) ikke være like. Men jeg synes det er viktig at foreldre ser over så ikke ungene spiser noe som det er stukket nåler eller barberblader i.

 • Louise

  Vet du hva? Jeg var også inne og kommenterte på bloggen hennes, og jeg syns det både var frekt, hysterisk, dobbeltmoralskt og utlevering av ungen for å få klikk.
  Jeg ble faktisk ganske provosert! Selv kjøper jeg innpakket godteri og selvfølgelig hadde jeg kun gitt ungen godteri han tålte dersom han var allergisk. Saken her er at det ikke er farlig med litt bakterier og det var et BARNS godteri hun kastet. Selv gnåler hun om økonomien sin hele tiden og maser om hvor lite hun kjøper, også kaster hun pokker i meg godteriet til ungen fordi hun er redd for litt bakterier. Det kunne hun ha holdt for seg selv i tillfelle. Trist for naboer og lese og flaut for ungen som poserer der ved søplebøtta. Dette blir for dumt! Faktisk noe av det aller aller dumeste jeg har hørt! Sikker på at du og de fleste, inkl henne selv, spiser godteri i løsvekt fra butikken både i Norge og på Svinesund. Heia normal bakterieflora!

  • Fru Jacobsen

   Jeg spiser ikke løsvekt godis. Ingen i huset her gjør det. Og ja, måten hun gjorde det på er feil, men det var noen små poeng som var bra der.

   Jeg tenker ikke først og fremst på bakterier men allergier og at det er enkelte ting noen ikke skal ha i seg.

   Men jeg synes uansett at folk kan diskutere i normale former uten å komme med drittslenging 🙂 Og du og jeg har lest bloggen lenge nok nå til å vite at dette var klikk bait for å komme øverst på blogglisten igjen ?

   • Louise

    Jo, men har ungen din en allergi så passer man jo på det. Temaet hennes handlet ikke om det, men om bakteriehysteri – ja, for det er det det er! Barn har godt av litt bakterier for å styrke sitt immunforsvar, og jeg tror heller ikke det er bakteriebomber de får servert heller.
    Jeg gikk igjennom godteriet (som ikke var 2kg her heller), og kastet det som var ødelagt av regnet. Det var noe som hadde fått en litt ubestemmlig form etter mye regnvann?
    Men som du sier, hun gjør hva hun kan for å få klikk enten det er å utlevere sine forelsker, unger eller annet som kan trekke lesere. Derfor leser jeg heller ikke bloggen hennes lenger. Hun var nok forbredt på drittslenging i denne saken her. For alt vi vet kan dette innlegget bare være oppkonstruert…
    Hilsen smågodt-elskeren?❤️

    • Fru Jacobsen

     Som sagt er jeg ikke enig i hvordan hun gjør det og alt hun skriver, men enkelte punkter, med utlevering av espen og slikt. Men det jeg også vil frem til er at vi som synes innpakking er viktig får beskjed om at vi er hysteriske, men vi kaller ikke de som ikke bryr seg om det sjuskete av den grunn?

     Hvorfor er det ene så mye værre enn det andre? Noen synes det er ok, andre ikke 🙂

  • Fru Jacobsen

   Msn så kom ikke mine hjem med 2 kg snop heller som hennes. De hadde ca en halv sånn plast Halloween bøtte fra Coop extra så det var kanskje 10 ting totalt som ble kastet 😉

  • Fru Jacobsen

   Så godt å høre vi er flere som ikke spiser “åpent” godteri 🙂

   Guri som denne saken har tatt av, og de fleste henger seg opp i bakterie delen av det. De færreste bryr seg spesielt om måten det ble gjort på.

 • Maria

  Nå er jeg generelt ikke veldig hysterisk når det kommer til hygiene, det er mange bakterier der ute og man kan ikke skjermes fra alt. Når det er sagt så er det mange barn som stikker hendene nedi den skåla med godteri ila kvelden. Og det er høysesong for forkjølelser, etc. Så alt godteriet gjennomgås her i huset også. Ikke nødvendigvis bare for å sile ut det som ikke er pakket inn eller det som ansees “upassende”… Men de kommer jo hjem med en vannvittig MENGDE med godteri. Vi prøver å forholde oss til et relativt sunt kosthold her i huset, men de mengdene godteri som kommer inn i huset på Halloween, de gir oss nok til å holde oss gående til langt ut i januar. Så vi kjører litt kvalitetskontroll her i huset også. Legger til side og sparer alt som spares kan til senere anledninger, men det er nok ikke til å stikke under en stol at enkelte ting rett og slett må i søpla 🙂

  • Fru Jacobsen

   Så godt å høre at flere går igjennom. Jeg ser folk henger seg veldig opp i det med bakterier. Men når det er sagt, så kom mine søsken hjem med likør sjokolader og sjokolader med sprit i. Så man MÅ sjekke, og slike ting skal virkelig ikke barn ha. Vi voksne liker heller ikke slik sjokolade og hiver det da istede.

   Jeg skjønner virkelig ikke at en slik liten sak kan ta så av.

   JA, det var ikke en bra måte hun gjorde det på, og jeg hadde personlig ikke levert ut bilde på barnet mitt med søppelbøtten. Men henne om det. Men jeg støtter henne i enkelte punkter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.