Kjære alle foreldre der ute, tenk dere om!

Siden jeg fikk størstemann som snart er 7,5 år har det florert artikler i mediene om sommeren med foreldre som går fra ungene i bilen. Og jeg kjenner det går kaldt nedover ryggen når jeg ser eller hører i nyhetene og barn som har blitt sittende igjen i bilen alene. Og det er uansett om det er sommer eller vinter, barn skal ikke være der alene.

Om sommeren mister foreldre hodet, og går fra barna i bilen, for det tar jo “bare” 2 minutter, fort inn og ut igjen. Men hvordan vet du det? Det kan være kø, du kan få et illebefinnende, det kan skje noe på butikken som gjør at du ikke kommer deg ut så fort som du tenker. Og da kan det være gjort!!

po3rt3vquc

Og nå har det skjedd igjen, i sverige, denne gangen gikk det heldigvis bra men det er det ikke alltid det gjør. Men spørsmålet jeg stiller meg, hvorfor går foreldre fra ungene i bilen? Bilen kan ta fy, den kan trille, den kan bli kræsjet inn i mens den står der, i fjor ble en bil stjålet med barnet i like ved her vi bor, det er et hav av unnskyldninger for å ta med barna inn i butikken, men jeg finner ingen for å la det kjæreste man har sitte igjen alene.

Jo lenger inn i sommeren vi kommer jo flere tilfeller, og dessverre er det en del av disse det går galt med.

tabell-hund-i-bil

Temperaturen i bilen stiger raskt, og det blir fort uutholdelig varmt i bilen. Se videoen TV2 laget i fjor sommer, og se hvor ille det egentlig er for en voksen. Tenk deg at sitter spent fast i et sete, uten mulighet til å lukke opp vindu, drikke eller bevege deg. Det er pining på høyt nivå. Det finnes virkelig INGEN grunn god nok til å la barnet sitte alene i bilen.

Denne videoen får meg alltid til å gråte, men den er til for å vise hvor ille det faktisk kan gå:

Kjære alle foreldre der ute!!

Ikke la barnet ditt sitte igjen i bilen alene, det er det kjæreste du har og jeg tviler på at du ville kunne leve med at en dårlig avgjørelse gjør at du har et barn mindre. 

Og kjære deg som ser et barn sitte i bilen alene, spesielt nå i sommervarmen.

Her kommer en oppfordring til deg:

Er barnet allerede kraftig medtatt og ikke responderer nå du slår på ruten eller roper. Knus ruten og få barnet ut. Bedre å be om tilgivelse enn tillatelse.

Er barnet responsivt gjør følgende:

Send REGNR, registreringsnummer, til 2282 vil du etter kort tid kunne ta imot opplysninger for ønsket kjøretøy. Ring så politiet for å si ifra slik at det blir opprettet sak og det kommer en patrulje til stedet, så avgjør du med dem om du skal knuse ruten eller ei. Får gjerne noen andre til å løpe inn på butikk/kjøpesenter og be de annonsere over høyttaler at barn er i fare, mens du snakker med politiet.

Det kan ikke sies nok, eller deles nok. Og jeg trodde virkelig at ALLE var klar over dette.

Lik og del gjerne innlegget om du er enig med meg og for å opplyse om hvor galt det kan gå!

Følg Fru Jacobsen på facebook for flere innlegg om barns sikkerhet i sommervarmen. 

Kommentarer
(Lest 1 885 ganger, 1 Lest i dag)

One thought on “Kjære alle foreldre der ute, tenk dere om!

  1. Jeg får vondt langt inn i sjelen hver gang jeg ser den videoen der….men budskapet er så viktig at jeg pleier dele den hvert år….slik at kanskje ett barn mindre blir kokt i bilen….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.