Personlig, Prosjekt ny mamma, Samfunn, Shopping

Klesstørrelser til besvær, er jeg virkelig så svær?

I dag var vi tidlig på’n for de to store skulle i bhg, så da fant vi ut at vi skulle kjøre en tur på en sportsbutikk for mannen trengte nye treningsbukser og jeg hadde lyst på en ny treningstights for jeg er så glad i den jeg har fra Casall (sportysara.no)

Gleden var STOR da jeg så det utvalget de hadde av tightser på veggen, og jeg gledet meg stort til å prøve dem. Jeg har str L i ALLE buksene mine her hjemme, så det var det jeg tok med meg inn i prøverommet etter å lett febrilsk. For jeg tror at treningsklærindustrien tror at det kun er super tynne delvis anorektikere som bruker tights når de trener, for vi snakker om at det kanskje var to eller tre stykker i L, ingen over og de var akkurat kommet inn i butikken så de var ikke utplukket heller.

collage front 2

Bilde lånt fra Klikk.no

Når jeg kom inn i prøverommet må de ha hatt noen speil som virkelig blåser opp speilbildet, og har man litt dårlig selvfølelse pga vekt fra før, hjelper virkelig ikke de speilene. Jeg følte meg for alvor som en av de i the biggest loser, i speilet, men når jeg så direkte på meg selv så jeg ikke så diger ut. Og det hjelp jo ikke at tightsene var så små i størrelsen at jeg ikke fikk de over leggen en gang 🙁 Det fantes så og si ikke stretch i dem, og etter å har prøvd to stykker gav jeg opp. Og den jeg prøvde som faktisk passet ble gjennomsiktig.

Jeg stod med gråten i halsen, tårer i øynene og et selvbilde som virkelig var brutt helt ned til det laveste. Jeg var så gira på å få meg nytt treningstøy, men endte med å gå tomhendt derfra.

Det er ikke lenge siden jeg leste en artikkel om ei som skulle handle på Gina Tricot, og når hun tittet rundt seg så trodde hun at hun var i barneavdelingen. Jenta brukte egentlig str M, men endte med å gå opp til str XL eller XXL(husker ikke helt i farten), for å i det hele tatt få buksen på. Er det rart at det er kroppshysteri der ute? Er det rart at unge jenter i dag føler at de er digre når størrelsen de pleier å bruke er alt for liten i flere og flere motebutikker?

I disse butikkene er det mest unge jenter, i 14 – 16 års alderen som handler, disse jentene er de som er mest usikre på seg selv også får de dette slengt i ansiktet når de skal handle. At de er for tykke? For ja, det er ikke godtatt i dag å bruke store størrelser, da er du fet i følge motehusene og motebladene. Kvinner som bruker str 38 blir kalt for plus size model???? What?? Dette må virkelig gjøres noe med!!

Ja, jeg vet at det er ulike størrelser på alle klær, men at det skulle være så stor forskjell hadde jeg ikke trodd. Casall tightsen sitter som et skudd, finnes ikke trang eller noe som helst og går lekende lett på. Så det er tydelig at de er av veldig forskjellig kvalitet og laget i forskjellige størrelser.

Har du noen gang prøvd klær i din størrelse som er ALT for små?

Kommentarer
(Lest 281 ganger, 1 Lest i dag)
Tagged , ,

11 thoughts on “Klesstørrelser til besvær, er jeg virkelig så svær?

 1. Kjenner følelsen! Hadde en mindre greit opplevelse i prøverommet for et par dager siden jeg også. Æsj!

 2. Bra du tar opp dette! Helt tullete at 38 og oppover er reknet som plus size. Har selv hatt lignende opplevelser med treningsklær og turbukser. Buksene kom knapt nok over hoftene, og toppene var stramme. Neste størrelse ble for stor. Jeg mister all motivasjon, og går derifra!

  1. “Godt” å høre at vi er flere. Jeg ble skikkelig lei meg, så når mannen spurte om jeg ville ha den som passet sånn ca, men ble gjennomsiktig, sa jeg bare nei og gikk ut av butikken 😛

 3. Leste også den artikkelen med Gina Tricot. Jeg har samme bukse som hun prøvde i L, og den sklir neste av meg;) Det var jo en feilmerking på buksen hun prøvde.

  Men jeg er helt enig. Veldig demotiverende å prøve klær. Jeg ender som regel opp med samme type bukse bare andre farger :p Det var vell Bik Bok som brukte størrelsene på en 12 åring i utstillingsdukkene sine. Det også blir litt feil for meg. Hvor mange butikker har normale størrelser på dukkene sine da, bortsett fra Zizzi? Neimen ikke mange..

  1. Helt enig. Det er utrolig mye triksing ute å går om dagen og jeg synes det er så synd. For det går utover andres selvfølelse at de merker buksene på den måten.

   Jeg har selv prøvd bukser på gina når jeg var smalere, og jeg måtte opp et par hakk i forhold til “normale” størrelser 🙁

 4. Huff ja, jeg har det også sånn i enkelte butikker. Er nesten sånn at jeg gir opp å handle klær. Bare står i prøverommet og ser nervøst rundt meg og tenker; ehhh?! what?!

 5. Seriøst, en problemstilling som det er befriende at du tar opp. Jeg har gitt opp å vite hvilken størrelse jeg har på klær. 🙂 Så når de spør i butikkene, så svarer jeg akkurat det. Før i tiden så tror jeg det var størrelse … men nå så handler det vel om størrelsen på klærne enn størrelsen på meg?
  Men, jeg digger ikke at jeg skal se meg selv fra alle kanter når jeg kler på meg heller, jeg da. Trenger ikke påminnes om alle valkene her, hver gang jeg skal ha et plagg. Ute av øyet, ute av sinn, er et greit ordtak i så måte. HA en gald kristihimmelfarts dag. Apropos treningstøy. Jeg skal krabbe inn i mitt, komme meg ut til Alby og løpe none kilometer inn i bena. Klem

 6. Jeg er helt enig! Med mine 65 kg må jeg gjerne opp i L og noen ganger xl. Og det er egentlig helt merkelig, for for noen år siden (med samme vekt) brukte jeg egentlig M… Mange butikker jeg ikke en gang gidder å se i lenger, fordi jeg veit at xl-olebukser stopper ved knærne…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.