Blogg og Teknikk

Konkurranse og åpenhet er viktig for å kunne utvikle seg.

Jeg er ganske sikker på at de fleste har fått med seg frustrasjonen til oss bloggere over blogg.no. Du kan lese Helena og Line sine innlegg på bloggene dems.

Blogg.no har over lengre tid sperret og lagt ordet familieprat under ord som er “banned” fra siden, altså alt med det ordet får en feilmelding og de som har flyttet til familieprat og skrevet at de har flyttet på sin blogg.no har fått linken endret slik at den ikke peker til den nye bloggen men frem til forsiden av blogg.no, dermed tror folk at bloggen ikke lenger finnes. Dette er utrolig useriøst.

Jeg har selv testet dette flere ganger, så om jeg legger inn kommentarer eller nettadresse med familieprat så kommer det ikke frem dit det skal. Det skal sies at denne sperren nå er opphevet, men jeg synes uansett det er utrolig useriøst.

Her på familieprat kan man velge selv!! Liker man ikke stedet og har lyst til å pakke bloggen sammen for å fortsette på nytt sted eller et eget sted så kan man bare laste ned alle innleggene sine til en fil på datamaskinen og vips kan du ta med deg hele greia og gå. Ingen legger deg for hat eller legger inn sperrer på deg av den grunn.

day-dreaming-mom

Når jeg googler litt på nett ser jeg at blogg.no hadde en slik funksjon tidligere de også, men det har de sluttet med. For å få med deg innleggene dine derfra må du virkelig kunne programering og ha spesialverktøy for å få det til, og det gjør jo at folk ikke orker eller gidder å flytte. Men det gjør også at du ikke eier din egen blogg eller ditt eget innhold! så du som har en blogg.no blogg, har du tenkt over det? Om du noen gang vil flytte bloggen til et annet sted, eller starte din egen blogg på eget domene så får du ikke de gamle innleggene med deg?  Om ikke du har tid og lyst til å sitte å kopiere  et og et innlegg og datere tilbake i tid?

Det er utrolig dumt at de har sperret dette for de som virkelig vil flytte bloggen sin må jobbe hardt, eller få hjelp fra noen som har det rette verktøyet.

Men jeg lurer på har de egentlig lov til å sperre bloggerene inne på den måten? Har de virkelig lov til å prøve å drive monopol på den måten?

I USA er blogging STORT, og det er mange aktører på markedet, men de banner ikke hverandre eller gjør det umulig å ta med seg bloggen sin et annet sted av den grunn. Nei, de ser på utfordringene de står overfor, hvilke muligheter har de til å videreutvikle siden sin? Hva kan de endre for å holde tritt med konkurrentene?

I en amerikansk klassiker av en film sier en av Offiserene stadig dette:

Improvise. Adapt. Overcome.

Improviser. Tilpass. Overvinn.

erikaistock

Jeg synes dette er så utrolig bra, og jeg bruker det en del selv i hverdagen. For når man møter på konkurranse og utfordringer, det er da man kan utvikle seg og bli bedre. Det er da man ser hva man mangler, hva  man har for mye av og hva man kan gjøre bedre.

Blogging er på vei til å bli stort her i Norge også nå, og det er kommet mange flere aktører på markedet. Men med så mange bloggere så er det faktisk plass til alle, det er er ikke alle som ønsker det samme for bloggen sin slik at uansett om du heter blogg.no, familieprat.no, blogger.com så er det helt sikkert bloggere som vil være hos deg, og jo mer åpen du er som portal, og jo flere muligheter en blogger har jo mer vil bloggerne være hos dere. Og det har familieprat.no virkelig forstå..

Jeg personlig er super happy etter jeg flyttet over hit. Jeg har en super sjef, jeg har fått gode venner for livet, jeg har blitt kjent med nye mennesker, vi har en team følelse jeg ikke tror du får på noe annet bloggsamfunn (jeg er egentlig bombesikker på den), herlige eventer, og god hjelp til hva nå enn du måtte trenge hjelp til. Jeg har fått muligheter til å gjøre og oppleve ting jeg aldri hadde klart et annet sted.

Jeg er STOLT familieprat blogger, og familieprat tør å være åpne slik at de kun får de som virkelig vil være hos deg, de tvinger ingen 🙂

Hvor blogger du?

Kommentarer
(Lest 55 ganger, 1 Lest i dag)

4 kommentarer

 • anki89

  Kjempe bra innlegg !
  Jeg er kjempe fornøyd med å komme hit til familieprat =) Får hjelp til alt 😀
  Du er jo så snill og hjelper til med alt også 😀

 • Hild Frøya

  Jeg sluttet å blogge hos blogg.no for evigheter siden, for meg var det en startplattform. Men nå vil jeg eie alt innholdet mitt selv, og selv bestemme hvem og hva jeg vil reklamere for. Jeg sluttet jo å blogge for familieprat også, siden jeg faktisk vil ha full overskikt selv. Perfeksjonisten i meg klarte bare ikke å ikke ha full råderett. Jeg trenger å kunne laste opp og inn ting as i see fit.

 • EventyrElin

  Veldig fint innlegg, så enig med deg. Som du kan lese inne hos meg i dag har jeg fått et ganske skremmende inntrykk av politikken til blogg.no over de siste dagene, og skjønner godt at du stiller de spørsmålene du gjør. Sånn som dette kan vi ikke ha det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.