Aktiviteter for barn, Barn og utvikling, Familieliv, Mammatips, Sponsing og Samarbeid

Lær barna å ha det gøy når de taper i brettspill

//Sponsede spill/

Om 2 måneder har vi en skole jente. To av barna våres gå på skole, jeg synes det er helt vilt hvor fort tiden går. Når vi var på skolebesøk var det foreldremøte, og der fikk vi beskjed om å spille mye brettspill med ungene i sommer for å lære dem å ha det gøy selv om man taper, for det er ikke til å stikke under en stol at barn liker best å vinne.

Før 17. Mai fikk jeg en super pakke i posten som kommer til å hjelpe meg med nettopp dette i sommer, jeg fikk tre morsomme spill, og disse er like morsomme for barn og voksne.

2016-04-18 14.27.02

Vi har enda bare fått testet Mitt første Alias og Tegn & Gjett, da det har vært sykdom, 17. mai og dåp i mellom her.

Det er skikkelig gøy og en virkelig utfordring med slike spill når man spiller med barn, fordi barn ser på ting på en helt annen måte enn oss voksne. Så når de skal forklare ting på kortet i Alias så sier de ting som for dem er åpenbare for å finne det ut, mens vi voksne fortsatt sitter som spørsmålstegn.

Og tegn & gjett kan bli veldig mange morsomme ting når man skal gjette seg frem hva man tegner. Jeg lo så jeg grein flere ganger mens vi spilte. For det er jo ikke til å stikke under en stol at tegnekunskapene ikke er på noe stort bedre nivå hos oss voksne enn hos en 5 åring 😉

2016-04-30 19.37.08

Dette skal altså forestille en skje.

2016-04-30 19.54.39

Brettspill er samlende for hele familien, også er det ekstra gøy når det er like vanskelig for liten og stor.

Jeg og mannen var på hvert vårt lag, denne gangen for at ungene skulle lære seg spillene. Men vi lot ungene få stå for det meste av spillingen, vi kun rettledet og de storkoste seg. Og vi hadde en riktig så koselig kveld, som ble langt over legge tid for de to største.

Ungene elsker når vi spiller brettspill med dem, og jeg vet de spiller en del i barnehagen også. Men vi merket godt det de på skolen mente, og i sommer må vi trene litt mer på at det ikke er så ille å tape. For det falt noen tårer innimellom fordi det var så dumt å tape.

Som liten lærte jeg: tap og vinn med samme sinn! Dette er noe vi må prøve å lære ungene, for det er ganske sikkert at de kommer til å tape et par ganger når det er 20 elever i klassen.

Men spilling skal vi absolutt gjøre mye mer av, for det er mye mer koselig og samlende enn å spille på nettbrett også er det super kvalitetstid og morsom læring.

Vil du ha mer inspirasjon til spillkvelder med ungene eller venner, eller hvilke spill du bør kjøpe å ha liggende anbefaler jeg deg å følge Tid sammen på facebook.

Spiller du mye brettspill med ungene? Hvilke spill er deres favoritter?

Kommentarer
(Lest 253 ganger, 1 Lest i dag)

2 thoughts on “Lær barna å ha det gøy når de taper i brettspill

  1. Så bra at dere trener på dette. Jobber selv som lærer i skolen og dette er noe vi ser mange sliter med. Mange som har fått lov til å vinne for å slippe unna sure miner og det typer ungen på til slutt. Vi spiller mye med de små, spill i alle varianter ut fra det vi jobber med, spesielt i forbindelse med stasjonsarbeid. Noen blir så sure når de taper at de enten jukser så det suser for å vinne eller de blir sinte og lar det ødelegge resten av stasjonene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.