Samfunn

#Lærerbrølet , Jeg støtter lærerne

I morgen, om det ikke blir enighet innen det, går 2200 nye lærere ut i streik og streiken eskalerer. Det er trist for noen barn, ungdom og også voksne, dessverre blir alltid en uskyldig tredjepart rammet av streiker. Men denne streiken er så viktig, og for første gang på lenge er det ikke lønna som er grunnen til at det blir streik. Denne gangen er det kvaliteten i skolen det streikes for, at vi skal ha lærere som orker og vil lære bort til våre barn.

At vi skal kunne sende ungene våre på skolen uten at vi trenger å være redd for at lærerne er utslitte og ikke er “on top of things”, for innad i de fleste kommuner er det ting som bør tilrettelegges bedre når det kommer til skolen, for mangel på vikarer fører til at lærerne blir overarbeidet, og nå de da i tillegg skal bli tvunget til å ha bunden tid på skolen 7,5 time pr dag drar vi de lenger ned. De er ikke maskiner, de er mennesker med egen familie og egne ting som skal gjøres. Hadde du fortsatt i en jobb om du var så sliten at du omtrent ikke så handa for deg? Hadde du gjort en 100% god jobb da? Svaret på det er ganske sikkert NEI!

Så hvorfor skal de?

Grunnen til at vi som foreldre ikke merker så mye til at lærerne overlapper hverandre, jobber ekstra og over stillingsprosenten er nettopp det at de har ubunden tid, de kan gjøre noe på jobb, så har de noen timer der de lever sitt privatliv før de igjen setter seg ned for å planlegge, rette, og tilrette legge for våre barn og vår hverdag, mens deres egne barn sover og deres egne mann ser fotballkamp på TV. De legger foreldresamtaler, foreldremøter og klassekvelder til tider der vi slipper å ta fri fra jobb, men de må reise vekk fra sin familie. De ofrer ganske mye for at vi andre skal ha en så normal dag som mulig.

Noen sier at de har 8 uker sommerferie og fri i alle andre av skolens ferier, men ingen av de lærerne jeg kjenner tar ferie den dagen ungene går ut i ferie, for da rydder de klasserommene, går over skole PCer, rydder i hyller, bestiller opp ting de trenger til skolestart og tar en oppsummering av skoleåret, arkiverer prøver og ordner med overføring av elever som skal på ny skole.

Når ferien er ferdig gjerne rundt 1. August, skal de planlegge det nye året, hvordan ta i mot de nye 1.klassingene, planlegge hvordan de skal gjøre det om det blir mobbing, gjøre i stand klasserom, finne frem permer, planlegge plasser, lage klassekart, stensiler o.l. Det er IKKE gjort på et par timer en dag altså.

Så til dere som fortsatt mistenker at lærere er det bare fordi det er mye fri bør lese denne kronikken: Hvorfor streiker lærerene?

Jeg støtter lærerne fult ut, og jeg håper virkelig at KS firer på kravene og at lærerne får den hverdagen de fortjener, for tross alt er det de som gjør at ungene våre en dag står der med en utdannelse i hånden. Og de tar vare på det mest dyrebare vi har i mange timer pr uke, vil ikke du også at de skal være engasjerte?

Personlig så hadde jeg verdens beste lærer på barneskolen som så meg og som hjalp meg gjennom skole dagen, og jeg har dessverre ikke fått takket henne skikkelig for den gode jobben hun gjorde, det er takket være henne at jeg kom styrket ut av barneskolen og som gjorde at jeg har klart meg så bra som jeg har da hun har støttet meg også hele veien gjennom ungdomsskolen og videregående. Hun var som en mor for meg, og jeg kunne gå til henne om det var noe som var vanskelig. Så om du leser dette, Bodil. TUSEN TAKK for alt du gjorde for meg.

Støtter du lærerne? Hvorfor/Hvorfor ikke?

Kommentarer
(Lest 44 ganger, 1 Lest i dag)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.