Kropp, Kosthold og Velvære, Prosjekt ny mamma

Livsstilsendring med familien på slep

God morgen! I dag skal jeg skrive om et tema jeg har fått mye spørsmål rundt på snap og instagram. Og det er: hvordan gjør du en livsstilsendring med familien på slep? Hvilken diett bruker du o.l. Og dette har jeg tenkt litt på hvordan jeg skal formulere, for her har det egentlig gått ganske smooth.

Livsstilsendring med familien på slep

Jeg tror ikke på dietter, jeg vil ha noe jeg kan leve med uten for mye veiing, måling og uten å måtte forby meg selv det ene og det andre. Noen mener man ikke kan gå ned i vekt uten Lavkarbo, periodisk faste, 5:2 dietten o.l men det kan man, om man bare bruker hodet litt.

Jeg vil at vi skal spise det samme alle sammen. Jeg vil ikke at barna mine skal huske meg som den som aldri tok en is, en som måtte ha egen mat o.l. De skal ikke måtte forholde seg til at jeg vil ned i vekt på noen annen måte enn at de kanskje ser at jeg minsker i str. Så jeg har valgt å spise helt vanlig kost, men at jeg heller spiser mindre porsjoner, og spiser kanskje i en annen rekkefølge enn før. Og siden flere har spurt så har jeg skrevet ned noen tips til enkle ting man kan gjøre i hverdagen for å få en litt sunnere livsstil. Det er faktisk ganske enkelt å innføre noen sunnere ting i hverdagen, slik at livsstilsendring med familien på slep blir null stress. Husk det meste sitter i topplokket. Man må fokusere, og ikke ty til mat/snop når livet butter i mot.

5. tips for livsstilsendring med familien på slep

1. Drikk vann!

Jeg er så utrolig dårlig på å drikke vann. Og kan ikke fordra det om ikke det er isbiter og litt “attåt” oppi. Men hver dag starter jeg med et stort glass vann. Også drikker jeg et stort glass vann før alle måltider. Slik unngår du å overspise og magen tror du er mett tidligere.

2. Spis grønnsakene dine!

Når du skal spise middag så begynn med grønnsakene, så kjøttet og så poteter/ris/pasta. For da spiser du mindre av det som ikke gir så mye næring til kroppen. Og vær god på å ha grønnsaker til alle måltider. Agurk, paprika, tomat, oppkuttet eple vedsiden av frokost, lunsj og kvelds er gull. Det metter, og det er god næring.

3. Ingenting er forbudt!

Jeg er ikke for at man skal utelate noe, men man må lære seg å begrense inntaket. Man kan fint spise litt sjokolade i helgen, et kakestykke i bursdag eller is på 17. Mai. Men man trenger ikke frotse. Samt at det er EN dag, ikke fortsett å skeie ut dagen etter! Og en skikkelig sprekk går de fleste på. Da er det bare å børste av seg kakesmulene, og begynne på nytt. Ikke tenk på det du har spist. Det som er spist er spist, og det kan man ikke gjøre noe med.

4. Øk aktiviteten!

Jeg sier ikke at man MÅ trene, men de fleste har godt av å bevege mer på seg enn det man gjør. Spill fotball med 3 åringen på verandaen, gå deg en tur, begynn å jogge. Finn noe DU liker. Jeg finner mye motivasjon i treningsklokken min. Jeg ser hvor mye/lite jeg har gått. Og det motiverer meg. Det er ikke sikkert du blir motivert av det samme, men finn på noe. Kanskje et belønningssystem med en premie i enden feks?

5. Lag deg sunne vaner!

Jeg er et veldig frokost menneske. Men jeg er ikke spesielt glad i brød. Så for meg har løsningen vært rugsprø eller speltlomper med pålegg. Spist jevnt gjennom dagen så ikke blodsukkeret ditt svinger så veldig. Jeg spiser frokost, lunsj, middag og kvelds. Noen dager blir det et mellom mål mellom lunsj og middag. En skyr, noen nøtter, en banan eller noe i den duren for å holde blodsukkeret stabilt.

Dette var 5 av mine beste tips for livsstilsendring med familien på slep. Her legger ikke barna merke til noe annet enn at det er jevne måltider gjennom dagen, og det gagner jo dem også. Og en viktig ting til er at dere voksne er på lag. Back hverandre opp, og hjelp hverandre til å holde fokus. Hjelp hverandre så begge to får tid til å trene og gjøre det den andre mener er til det beste for seg selv.

I morgen kan du lese om matprepping hos fineste Anja, som skriver bloggen Lappeteppet.no. Og det gleder jeg meg stort til, for jeg kunne tenke meg å begynne med dette, men jeg kommer liksom aldri i gang. For jeg synes det virker som mye jobb for oss som er så mange. Så om du er som meg og har gullfisk minne, så husk å følge facebooksiden hennes så ser du når det ligger ute.

Hva er ditt beste tips for en livsstilsendring med familien på slep?

Kommentarer
(Lest 338 ganger, 1 Lest i dag)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.