Lørdagsgodt for de minste

Lørdagsgodt

Når man har fire barn kommer spørsmålet om lørdagsgodt ganske kjapt. For når de tre andre får noe ekstra å kose seg med så er det ikke bare bare å si nei til minien som står å tripper på gulvet, med de største blå dådyrøynene du har sett og store krokodilletårer på kinnet.

Og nei, lørdagsgodt behøver ikke å være sjokolade og en sukkerfest fra en annen verden. Men jeg skal glatt innrømme at alle mine fire har hatt sjokkotrut, lenge før de fyller året. Noen nekter ungene sukker frem til de kan kjøpe det selv, mens jeg velger en gylden middelvei. Man kan spise ting med sukker, men det finnes MYE annet som smaker minst like godt og som er sunt. Og alle mine spiser så og si alt av frukt og grønnsaker.

Om dere følger meg på snap, viste jeg frem en ny kjeks fra HiPP.

Jeg pleier å kjøpe sukkerfrie og økologisk snacks til lillebror. Og et ekstra pluss er jo at de tre andre vil heller ha Lillebror sitt godteri enn vanlig snop, så det er vinn vinn….

Dette er snacks som kan spises hver dag om man ønsker, de er økologiske og de er uten tilsatt sukker. Jeg har alltid en slik pose i stellevesken. Jeg kan love deg at de er gull om det er kø, eller minsten er lei av å sitte i vognen.

Så om du vil ha andre alternativer til minsten, enn sjokolade, potetgull og oste-popp, så er disse virkelig supre.

Evt så gjør oppkuttet frukt og grønnsaker samme nytten, men det er greit å bytte på litt konsistens og smak mens de enda er små slik at de ikke blir skeptiske når de blir eldre.

Men det skal sies, at jeg synes ikke det gjør noe om barn rundt bhg og skolealder får kinderegg eller en rad av en melkesjokolade. Litt kos er alltid lov. Og det er bedre at de får smake søtsaker og vet hva det er mens de enda er små, enn at de skal skeie helt ut og bruke alle lommepenger på det for så å skjule det fordi de egentlig ikke får lov til å spise det.

Alt med måte!

Eneste mine ikke får lov til å spise er rosiner, pga muggsporer som ligger i dem.

Hva slags Lørdagsgodt gir du ungene dine, og hvor gamle er de? Når fikk de Lørdagsgodt første gang?

Kommentarer
(Lest 279 ganger, 1 Lest i dag)

Comments

  1. Post
   Author
 1. Linn/frubevershverdag som daglig leder i familien O.J.

  Her er lørdag = godteri!
  Alt er relativt! Guttene får velge hva de vil ha seg: en kjærlighet, sjokolade eller smågodt. Da velger de det de selv vil ha. De får velge et par ting (smågodt) og er strålende fornøyde!

  Markus får som regel en non stop eller smake av sine storebrødre.
  Hipp kjeksen har vært lenge – kanskje ikke i Norge. Men vi handler i Sverige og der har jeg kjøpt den i flere år. Samme med Ella’s snacks. I Sverige har de myyyye større utvalg og andre smaker. Markus får som regel litt sånn som mellommåltid eller som du skriver: når vi er på farten og han må sitte i bilstol/vogn. Perfekt!

  Men han begynner å bli litt lei smakene tror jeg ?

  Jeg er for lørdagsgodt jeg! Jeg elsker godteri selv og tenker: alt med måte!

  1. Post
   Author
   Fru Jacobsen

   Ja, jeg skulle gjerne bodd nærmere Sverige <3 Det var sååå mye godt når vi var der i sommer. Og mye billigere enn her hjemme <3 Så dere er heldige sånn.

   Hipp kjeksen kjøpte jeg til største, men akkurat den med fullkorn har jeg ikke sett i Norge før. Den andre var en sånn type som "smeltet".

   Lillebror får også smake av søskene sine, kan jo ikke si nei når de gjerne vil dele. Å dele er viktig <3

  1. Post
   Author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.