Høytider, Oppskrifter

Lussekatter

 

jul12

I dag har vi hatt en lat Fredag, med sen frokost, masse barne-tv og spilling på ipad/mobil på morgenen 🙂 Det er deilig sånn innimellom. Rett før lunsj satte jeg en lussekattdeig med ekte Safran, man kan liksom ikke ha lussekatter uten, det smaker ikke det samme!

Når Karoline var lagt etter lunsj, bakte vi de ut og begge de to store syntes det var kjempe stas, og de laget helt egne ting og var råstolte når det kom ut av ovnen. Så jeg tipper det er noen som gleder meg til julekalenderen på tv og en lussekatt i hånden.

I morgen tidlig er det vår frokost, for da er det Lucia på svensk tv, lussekatter og kakao, samme som har vært tradisjon siden jeg var bitteliten 🙂

jul11

Her kommer oppskriften jeg brukte 🙂

Ingredienser: 

150 g melange

5 dl melk

1 pk gjær

1 g Safran

150 g sukker

1/2 ts salt

2 ts kardemomme

1,5 l mel

Slik gjør du: 

Smelt smøret og tilsett melken. Varm til kroppstemperatur. Bland gjæren i ca halvparten av melkeblandingen. Hell så i resten av væsken. Rør i det tørre og la heve til dobbel størrelse.

Elt og lag lussekatter til det du ønsker. La de heve i 15-20 minutter . Pensle med egg vispet sammen med 1ss melk og sett på rosiner om dere ønsker det. Sett ovnen på 250 grader.

Sett de midt i stekeovnen, og la stå i 5-7 min.

Avkjøl på rist.

Kommentarer
(Lest 117 ganger, 1 Lest i dag)
Tagged , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.