Mål og drømmer for 2017

Jeg har vanligvis laget årskavalkade fra bloggen, men de blir som regel lite lest og det er mye jobb. Så det hopper jeg elegant over i år. Men det kommer til å skje endringer her på bloggen og i sosiale medier for meg i år. Og jeg gleder meg allerede til å ta fatt på det nye året. Både på blogg og på det private planet. Jeg har så mye jeg vil klare. Men så får vi se om det er gjennomførbart da. Det vil tiden vise. Men jeg vil gjerne dele mine mål og drømmer for 2017 med dere.

Nyttårsforsett:

Jeg har laget meg noen forsetter i år. Og jeg velger å dele de her på bloggen fordi det da står svart på hvitt, og det er litt mer kjipt om man ikke får det til. For da har ALLE sett det. Jeg har et par som skal få stå gjemt inne i hjertet en stund til, men hovedmålene mine kommer her:

* Jeg skal endre kosthold og livsstil

Etter fire tette svangerskap så har kroppen fått merke det. Og jeg trives virkelig ikke med slik kroppen er akkurat nå. Så fra 2. Januar skal rutiner endres, kosthold og livsstil like så. Jeg trenger det, og jeg MÅ gjøre det NÅ. Jeg vil senke muligheten for diabetes type 2. Og etter flere svangerskap med svangerskapsdiabetes er jeg enda mer i faresonen. Jeg skal ikke på noen ekstrem versjon, for jeg tror på normalt kosthold og balanse. Og mener bestemt at å kutte enkelte ting HELT ut kan gjøre vondt verre. Et halvt år uten sukker f.eks er ikke veien å gå, da et forbud kan gjøre det vanskelig å gjennomføre. 

* Spare 10 kr hver dag

Jeg har som mål å spare litt. Og en av de morsomste tingene jeg gjorde i 2016 var å spare på sparebøssen. Og i år håper jeg at jeg klarer å spare enda mer, men 10 kr pr dag er minimum. 

* Ta mere bilder

Jeg elsker å ta bilder, og med mitt nye kamera jeg fikk til bursdagen i sommer skal jeg klare det. Også med mobilen. Og på Instagram skal jeg prøve meg på 365 dagers utfordring 🙂 Et foto om dagen.

* Mer engasjement på sosiale medier

Dette er et mål som kun er for bloggen. Og det er å skape mer engasjement i sosiale medier. Jeg ønsker å få flere følgere på facebook og på instagram, og andre sosiale medier. Og jeg ønsker å nå ut til flere. Og jeg håper 2017 blir mitt år. 

* Mindre PC og mobil mens barna er våkne

Jeg skal være mer Online på livet i år. Jeg skal følge med og være med, men heller ta det når jeg er på do, når ungene sover, eller når de ser på barne-tv. 

* Følge planen med ting å gjøre med ungene hver uke.

En del av dette gjør vi fra før, men alltid greit å ha en inspirasjonskilde.  

Dette er i hovedsak mine forsetter og mål for 2017. Jeg har fått artrose i ryggen pga en yrkesskade jeg fikk for 10 år siden og jeg sliter med leddene mine. All denne ekstra vekten hjelper virkelig ikke på smertenivået og humøret. Så nå skal jeg virkelig ta skjeen i en annen hånd og gjennomføre.

mål og drømmer for 2017

Men det er ikke bare mål man må ha i 2017, men også noen drømmer. Noen større enn andre, men de er like viktige. Dette er ikke ting som SKAL realiseres på død og liv, men noe jeg har svevende rundt i hodet, som kanskje eller kanskje ikke går i oppfyllelse. Ikke fordi de er uoppnåelige men fordi man kanskje endrer prioriteringer og drømmer gjennom året og situasjoner man er i.

Drømmer:

* Campingvogn 

Vi er mange, og hotell for en slik gjeng koster uanstendig mye penger. Og etter at Laila skaffet jeg vogn, har det også vært en drøm for meg. Jeg tror campinglivet kan være for oss. 

* Førerkort

Jeg har alltid tenkt at dette i er en nødvendighet, det går jo alltid en buss. Men etter at ungene begynte på skolen har jeg begynt å kjenne mer på det at den kunne være grei å ha. Men det koster jo relativt mye. Kjenner jeg er misunnelig på de 300 kronene ei jeg kjente en gang betalte. Det har jo gått opp med 30 000 siden den gang 😛 

* Sove en hel natt

Dette er nok noe alle småbarnsforeldre kjenner seg igjen i. Men etter å ikke ha sovet en natt sammenhengende siden 2013, kjenner jeg litt ekstra på at det håper jeg er en drøm som går i oppfyllelse. 

* Bli glad i trening og fysiskaktivitet

Jeg er ikke glad i trening, men jeg vet det må til for å nå målet mitt. Så drømmen er å bli glad i det. Sykle og gå i tillegg til styrke og lek med ungene. Jeg virkelig HATER å være svett og varm. 

* Lage mer fra bunnen

Jeg har så lyst til å lage mer smoothies, hjemmelagede kjeks, hjemmelaget mat o.l. Men da må det motivasjon og kunnskap til. Så bare å finne frem kokebøkene mine 🙂 

Hva er dine mål og drømmer for 2017?

Kommentarer
(Lest 162 ganger, 1 Lest i dag)

10 thoughts on “Mål og drømmer for 2017

 1. Jeg har et mål for året, og det er å gjøre en ting hver dag som jeg gjør rett og slett for min egen del. Jeg har en del drømmer, – og jeg har skrevet et innlegg om det, men vet ikke om det kommer ut… men at hytta blir påbegynt og ferdig, at helsa holder og at det dukker opp gode løsninger med hensyn til helse.

 2. Så mange og flotte mål og drømmer du har for året Trine Lise! Jeg heier på deg!
  Når jeg gikk på angstmestringskurs var en av tingene vi gjorde der å trene – fordi det framkalte en følelse i oss som lignet på angsten. Jeg hater det enda, og trener bevisst ikke pulsøkende treningsformer. Jeg velger heller yoga, skogsturer (hvor jeg løper ofte – med Lukas på ryggen!) eller fjellturer. Det funker veldig bra for meg, og kan jo også være en god start for deg?

  1. Jeg blir skikkelig SUR når jeg blir svett og varm. Beste treningen jeg liker hittil er gå turer og styrke trening hjemme med vekter. Løping o.l. gjør meg bare irritert 😛 haha….

   Skulle ønske vi bodde nærmere fjell <3 Men et av målene mine fremover er å gå til toppen av hoppbakken her borte 🙂

 3. Det var jo mange fine mål, Trine Lise! Jeg er sikker på at du kommer til å klare det. Og oss du skriver, det blir vanskeligere å bryte det når du skriver det på bloggen.

  I år har jeg ingen forsett over hodet! (Heller ingen jeg kan bryte ?) Men i likhet med deg så har jeg en stor drøm om en spesiell ting – men det kommer ikke ut helt enda. Så får tiden vise om det blir en realitet eller ikke.
  Ha en strålende kveld, søte deg!
  Stor klem!

 4. Vi har jo nesten de samme mål og drømmer!! hahah 🙂
  Lappen er jeg igang med da, jeg ga opp giring, så nå kjøper vi en elbil som jeg kan ha :p
  Campingvogn har jeg ingen ambisjoner om da, og sparing gjør jeg allerede.
  Men ellers vil jeg ta mer bilder, med studioblitsene mine. Men det er litt vanskelig å få til når sønnen min er våken. Og jeg må jo på jobb når han er i bhg.
  Også vil jeg blir flinkere til å holde det ryddig hjemme..

  1. Hehe, jeg skal heller ikke gire. Her blir det automat 😛 Orker ikke det der, jeg skal bare ha den fordi jeg MÅ ikke fordi jeg har så lyst til å ta den 😛

   Blir spennende å følge med på deg i året som kommer 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.