Barn, Barn og ernæring

Mamming før amming// nok et ammeinnlegg

mamming

Jah, da kommer det nok et innlegg om amming. Rett og slett fordi jeg er lei av diskrimineringen vi opplever når noen av oss må slutte å amme før de anbefalte 6 mnd.

Her i huset gikk det rett og slett ikke pga feil suge teknikk og stramt tungebånd. Og det var md tungt hjerte og dårlig samvittighet overfor prinsen min at vi kuttet ut puppen.

Og nå i disse dager har jeg lest om Atopisk eksem og andre brosjyrer og tilogmed der diskrimineres vi. Det står det hva du kan gjøre forbyggende mot diverse sykdommer og da står det amme til barnet er 6 mnd. Men det er ikke alle det går for, det er ikke alle som får melk i det hele tatt og må bruke morsmelkerstattning (MME) fra begynnelsen.

Så da sitter vi her da og føler det er VÅR skyld at barnet har fått sånn og sånn fordi vi ikke ammet lenge nok.

Da lurer jeg på: Skal man amme for en hver pris? Skal man virkelig slite seg så ut med amming at man ikke føler gleden i det å være mamma?

Jeg lærte på et forum en gang at MAMMING ER VIKTIGERE ENN AMMING!!!

Barna våre trenger en mamma som fungerer i hverdagen og som er hos dem når de trenger oss. De trenger ikke en mamma som er så sliten at hun bare ligger eller mangler morsfølelsen.

Så til alle dere der ute som ikke kan/vil amme: Det blir skikkelige folk av våre barn også! Det er viktigere med MAMMING enn AMMING!

Kommentarer
(Lest 482 ganger, 1 Lest i dag)

12 thoughts on “Mamming før amming// nok et ammeinnlegg

 1. Heeelt enig!

  Hvis jeg skulle fortsatt å amme etter at barnet mitt var 10 uker gammelt ville han dødd av sult! Det var ikke nok mat, og til slutt ikke mat i det hele tatt..

  Gjør det som er best for BÅDE mor OG barn!!

  Mamming er viktigere enn amming!!!!!

 2. Har lest om mange som har slitt på dette området der, for det er jo ikke bare-bare heller. Bruker du morsmelkerstatning nå? Og hva er det for noe? Noe du kjøper i butikken, eller handler det om å få melk fra andre mødre som har mer enn nok melk?

  😳 Kan ikke så mye om slike ting, må jeg innrømme….

  Flott at du skriker ut! 🙂

 3. Helt enig med deg!
  Mamming er viktigs. Dog – jeg er helt enig i at man må slutte å amme dersom man har problemer med melkemengde, suging, tungebånd, sykdom etc. Men jeg er ikke enig i de som velger å slutte etter noen få uker bare fordi de ikke synes noe om amming (selv om de har nok melk og barnet suger godt…)

  Selv hadde jeg store ammeproblemer med førstemann og levde i en salig blanding av amming, pumping og MME. Det var så vidt jeg turte å si at jeg ga han MME i starten. Det første folk spurte om når de hilste på han var “Ammer du?” – Hva har egentlig andre med det å gjøre?

  Så opplevde jeg motsatt problem. Ammingen med førstemann gikk seg til etter 3 måneder – og jeg hadde melk lenge – ammet han faktisk til han var nesten 2 år (etter anbefaling fra WHO) – da fikk man motsatt problem “Æsj nå må du slutte å amme…”

  Folk blir visst aldri fornøyd…

 4. Hei igjen, kan ikke du få melk fra noen andre? Eller blir det feil for deg, synes du? Noen pumper jo melk, og gir til dem som ikke har, men det er kanskje annerledes hvis barnet ikke er spedbarn lenger, men noe eldre…

  Klem, og tusen takk for infoen! Er visst ikke helt med i disse barne – og mammagreiene, jeg;)

 5. JA til mamming! jeg synes det har blitt litt vel krampaktig dette med fullamming og styr. Moren min ammet meg en uke og så var det flaskefor. Har aldri hatt et snev av eksem, og det har heller ikke noen av venninnene mine som ikke ble velsignet med brystmelk. Stå på – det viktigste er å være mamma og glede seg over barnet!

 6. Jeg er helt enig med deg Trinemor! Vi hadde samme problemet her. Og hva har egentlig alle andre med å gjøre om jeg ammer eller ikke? Det er ganske privat syns jeg.

  Til Miriel vil jeg si at amming er noe som skal være en positiv opplevelse både for mor og barn. Om mamman f.eks syns det er ekkelt/ubehagelig, så har hun jo ikke noe glede av det, og det vil barnet merke. Nei la alle få gjøre det som passer best for dem.

  Til Lavynnia: Man kan ikke få morsmelk av andre, de som har for mye og selger dette, selger til sykehus, som igjen gir til for tidlig fødte, eller barn med spesielle behov. Vi andre med friske barn som av diverse grunner ikke kan amme må gi barna våre morsmelkerstatning.

 7. Enig med at mamming er bedre enn amming… Har fullammet frem til nå (snart 5 mnd) men ser ut for at jeg må begynne med grøt på kveldene fra nå iallefall =)

 8. Jeg er så enig, så enig! Heldigvis har jeg bare møtt på én lege som ikke kunne skjønne hvorfor jeg ikke amma – selv etter operasjonene. Men, det går inn det ene øret og ut det andre! Bare Trym har det bra, har jeg det bra 🙂

 9. På juleavsluttning med cheerleading jentene mine begyte jeg og de andre trenerne å diskutere amming, da hovedtrener er høygravid. Vi ble enig om at amming er greit helt til barnet begynner å gå og slik. Det var vist noen som hadde lært barna sine at amming/pupp var “kos”, og da barnet var 3 år hadde det fremdeles gått rundt å spurt mødre om “kos”. Litt sprøtt syns jeg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.