Matboks med noe godt i ? Har du gode tips?

Matboks er noe alle foreldre kommer til å smøre en eller annen gang i barnas liv. Her vi bor er det ikke mat inkludert i barnehagen eller på skolen, noe sverige har skjønt for lenge siden at burde være et tilbud 😉 Der har vi nordmenn noe å lære, men når man som voksen tenker på barndommens matpakker er det gjerne halvvarme brødskiver med svett gulost og våte flekker etter en blaut agurk eller paprika.

Et hat/elsk forhold, til matboksen?

Så matboks er ikke alltid noe man forbinder med noe fristende og godt, de fleste har et hat/elsk forhold til disse. De siste årene har det florert med foreldre som diskuterer hvorvidt det er greit å lage såkalte “designer” matbokser og om det er heldig eller uheldig å lage matboksene litt mer fancy enn det vi selv er vokst opp med. Og jeg mener at en mellomting er bra, man kan lage matpakken spennende og god uten å gå helt bananas. Men har man derimot barn som spiser veldig dårlig så ville jeg garantert laget en morsom matpakke slik at barnet fikk i seg noe.

Noen foreldre mener det tar for lang tid å lage slike matbokser, men å vaske noen druer, bruke en pepperkakeform til å forme pølsen på brødskiven tar ikke så leng tid og gir litt mer sunnhet til lunsjen.

Etter å ha lest ei god venninne sitt blogginnlegg om matboksen til datteren, kjente jeg at den dårlige samvittigheten min slet litt i meg. For min 6 åring hadde med seg tre sammenklappa brødskiver som nesten var kastet oppi matboksen fordi vi hadde delvis forsovet oss.

Så i dag ble det kompensert for:)

Matboks

1 skive grovt brød uten hele korn (full pott på grovhetsskalaen), soft flora og servelat med agurkskiver på. 

1 skive grovt brød uten hele korn (full pott på grovhetsskalaen), soft flora og fiskepudding

I tillegg har jeg lagt med 2 skiver fiskepudding og et eple i biter.

Så når han så matboksen sin i dag så ble han strålende fornøyd 😀 I tillegg får han Ekstra lett melk på skolen, for du kan skjønne at skolemelk smaker MYE bedre enn vanlig melk også er det ekstra spennende siden de får en liten kartong hver 🙂

Har du gode matpakketips til å gjøre matpakken litt mer spennende å variert? Det er jo noen år med matboks fremover 🙂 

Kommentarer
(Lest 257 ganger, 1 Lest i dag)

3 thoughts on “Matboks med noe godt i ? Har du gode tips?

  1. Her sliter jeg skikkelig med at størstesnupp ikke vil spise mat i det hele tatt, så jeg har gått til innkjøp av isolerte matbokser, slik at jeg kan sende med henne varmmat. Hun får også melk og frukt på skolen. Samt at jeg sender med en yoghurt hver dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.