Notice: Trying to get property of non-object in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25
Artikler og Nyheter,  Barn og ernæring,  Barn og Helse,  Samfunn

Matpakkedebatt på høyt nivåmed tips til en enkel “fancy” matpakke

Som flere andre hiver jeg med på mapakke debatten, etter å ha lest artikkelen som stod på Barnehage.no der de advarer mot “trendy” matpakker.

Som dere vet har jeg jo fått dele ut boken til Susanne Kaluza, I Boks. Og det har vært en vanvittig respons. Og jeg tror det er fordi vi selv hatet de tørre kneipskivene med svettost og rennende paprika, og sært matpapir med en liten hilsen eller sol på.

For det er faktisk ikke så givende å spise den matpakken, den smaker ikke spesielt godt engang.

I følge artikkelen vil disse nye “trendy”  matpakkene gi et mye tydeligere klasseskille, og vi vil se hvem som har tid til dette og ikke. Og hvem som har råd til “fancy” matbokser og ikke.

Dette er jeg helt uenig for, for det trenger ikke ta ekstra lang tid og du trenger ikke en superfancy matboks, alt kan gjøres enkelt og på kort tid.

Jeg har selv ikke gått til innkjøp av noe utstyr, men jeg bruker det jeg har tilgjengelig.

Mitt første forsøk var en lunsj til Lillesøster, og den ble laget bare med grovbrød, leverpostei og agurk, og eneste hjelpemiddel var en biffkniv.

På Fredag hadde jeg fortsatt ikke noe utstyr, og det eneste jeg brukte var en fruktkniv og en potetskreller.

Denne ble fort litt mer spennende, bare hun fikk litt mer frukt og pålegg med smak i  🙂

I dag har jeg brukt utstikkere som jeg kjøpte på Clas Ohlson i går til 29 kr for 6 stk. Og de kan du også bruke til kjeks og andre typer kaker.

Klasseskille finner du på mange andre steder i skole og barnehage. F.eks de som kommer med prada og gucci i barnehagen, mens andre kommer med H&M, ellos og sparkjøp klær.

Eller de som har ipod, ipad og iphone innen de er 6 år gamle, mens andre ikke kan eller vil kjøpe slike ting før ungene er mye eldre, eller kanskje de ikke har råd til dette i det hele tatt. Så at man velger å lage matpakken mer fristende synes jeg bare er positivt, i tillegg for barna i seg MYE mer av god næring og flere får i seg frukt og grønnsaker fordi det ser fristenede ut.

Så over til mine tips for en “fancy” matpakke uten å måtte kjøpe inn en drøss med utstyr:
 • Bruk de 25 år gamle pepperkakeformene til å stanse ut brødskiver, pålegg, frukt og grønnsaker. Du Må ikke ha de mest fancy, det er spennende bare det er mer former. 
 • Har du en god kjøkkenkniv eller en biffkniv kan du lage former på frihånd. 
 • For å få flere rom i en matbok bruk muffinsformer eller små beger som du tar vare på fra annet pålegg. Jeg liker godt silikonmuffinsformer for de kan du putte i oppvaskmaskinen og de er like gode som nye. 
 • Ønsker barnet seg stor matboks? Ta en tupperware boks, eller annen plastboks som allerede har stått i skapet i 20 år fordi du skal jo få brukt for den en dag, NÅ kan du bruke den. 
 • Har du kun nøytralt pålegg uten smak? Dryss over litt pepper, grillkrydder, kyllingkrydder e.l og du har smakfult pålegg. 
 • Grønnsaker i staver, sirkler eller andre former smaker “mye bedre” enn et helt eple med skall. 
 • Gårsdagens middagsrester er flott lunsj for en liten eller stor kropp. 
 • Enkle matpakker som fortsatt ser fristende ut? Inspirasjon finnes HER

Håper tipsene mine hjelper deg litt på veien om du ikke har alt av utstyr. Kjøpt litt og litt eller ønsk deg det til bursdag og jul 😉

Ha en super Søndag alle sammen.

Kommentarer
(Lest 96 ganger, 1 Lest i dag)

7 kommentarer

 • Hild Frøya

  Jeg syns ikke det tar spesielt mye lengere tid å legge ved litt bær og lage litt fancy former på brøda. det er jo bare stå opp om morran, og det gjør du jo uansett..

 • Lisbet

  Helt enig med deg!!

  Var på foreldremøte i barnehagen for første gang i forrige uke,der tok personalet opp matpakker. For det var unger som hadde med seg sjokoladekake og kindersjokolade i matpakka! Holdt på å få sjokk jeg. Såklart vi kommer til å bake sjokoladekake når jenta mi blir større, men det skal hun få som dessert,ikke lunch. Så sa leder at det var så enkelt å lage spennende matpakker. Da var det ei ung ei som sa at hun hadde 3 barn og hadde ikke tid til slikt. Så foreslo leder at det å bytte ut skive med wraps gjør det mer spennende. Og at hun kunne gjøre det kvelden før. Det orket hun ikke svarte hun da. Men da er det hennes problem!! Hun mente også at om ungene hadde bakt noe måtte de få lov til å ta det med på barnehagen.. Heldigvis var det motstandere av sukker der også..

 • Katrine Helen

  Jeg synes hele greien er latterlig. For det første har de jo ikke sett noen resultater av dette, det er bare en teori. For det andre er ikke en stor matboks dyrt i det hele tatt. Det er ikke snakk om en fancy prada matboks, men en stor matboks man finner i alle butikker til maks hundre kr. Og for det tredje så tar det ikke mange minuttene eksta å trøkke en kakeform over brødskiven så den får et morsommere utseende. Skjønner at det kan være travelt om morgenen, og det er det uansett hvilken type matpakke man lager, så da kan man lage kvelden før. Snakk om å lage et stort problem av ingenting.
  Jeg kommer hvertfall til å fotsette å lage gøyale matpakker til vesla mi:)

 • Else M@rie

  Skjønner heller ikke helt problemet. Jeg lager litt ekstra i matboksene av og til. Bestilte oss akkurat eggeformer. men blir ikke brukt hver dag. Har også 3 små barn. Så ikke alltid jeg har tid jeg heller.
  Men gjør det så ofte jeg kan og ungene er storfornøyd!

  Vet det har vært litt snakking om en klasse på skolen der det har pakket på seg med med “alt” rart ungene har med seg. Så manglet de noe å spise med osv slik at det ble mye ekstra arbeid for læreren. Det er synd å høre slik for hvorfor ikke lære barna at de kan faktisk ha matpakker som er hakket over 2 brødskiver innpakket i matpapir hvis de har lyst. men det er vel noe med å tukle med nasjonalproduktet.

  Har også laptop lunchbox selv og elsker den. Alltid noe rester fra middagen en kan bruke opp! Ihvertfall kjempe kjekt for som ikke er så glad i brødskiver!

 • Anonymous

  Er såå enig med deg. Jeg gjør litt ekstra ut av matboksen til barna fordi jeg ønsker å glede de og vise at jeg setter pris på de, ikke fordi at jeg skal “vise fram” hvor god mor jeg er. Hva andre tenker bryr jeg meg fint lite om.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.