Barn og ernæring, Bokanmeldelser, Kropp, Kosthold og Velvære, Prosjekt ny mamma, Sponsing og Samarbeid

Matregler – Håndbok for deg som spiser

// Sponset bok//

Matregler

Når jeg har gått gravid har jeg fått svangerskapsdiabetes 3 av gangene, det vil si at jeg er i risikosonen for å utvikle diabetes type 2. Og i vinter bestemte jeg meg for at jeg vil lære mer om kosthold. Og da fikk jeg noen bøker i posten fra Flux forlag.

Den ene av bøken jeg mottok var denne som heter Matregler. Og har dere noen i familien, gode venner eller liknende som er veldig interessert i kosthold og ernæring så er dette en “must have”. Dette er den perfekte gaven til den som er interessert i slikt.

Boken byr på aha-opplevelser, humor og ikke minst får du noen gode ideer på hvordan og hva man bør spise. Og det er en bok som er lettlest og enkel å forstå.

Her kommer noen av reglene i Matregler:

Ikke spis noe bestemoren din ikke ville gjenkjent som mat.

Unngå matprodukter som inneholder ingredienser en tredjeklassing ikke kan uttale.

Spis kun mat som før eller siden vil råtne.

Ikke spis mat fra steder der de ansatte går med caps.

Jo hvitere brød, jo før er du død.

Spis sakte.

Etterlat mat på tallerken.

I boken Matregler er det mange ting man egentlig vet, men som man allikevel ikke gjør. Men etter å ha lest denne boken har jeg begynt å følge en del av reglene og jeg merker stor forskjell. Og jeg er mye mer bevisst på hva som er bra og ikke bra.

Jeg elsker slike bøker, og føler nå at jeg er på vei til å finne den typen kosthold som passer for oss. For jeg er virkelig ikke en slik som kan gå på lavkarbo, eller som kutter ut ALT som er usunt. Jeg har troen på et vanlig kosthold, normal aktivitet og variasjon. Ikke alt eller ingenting av noe.

Flux forlag har bøker som ikke alle andre har. Litt mer filosofisk, selvgranskende og dype bøker. Der du må bruke hodet og tenke en del. Eller du kan lære deg noe helt nytt. Livsfilosofi, Vitenskap, Ledelse, og Psykologi er blant kategoriene du finner masse spennende bøker.

Hvordan er ditt kosthold?

Kommentarer
(Lest 203 ganger, 1 Lest i dag)

3 thoughts on “Matregler – Håndbok for deg som spiser

  1. Jeg skal ikke skryte meg på noe superduper sunt kosthold, men det jeg føler er viktigst er et variert kosthold! Jeg er ikke for noe nazi regimet verken når det gjelder mat eller andre ting. Guttene spiser frukt og grønnsaker, fisk og kjøtt. Med andre ord variert. Likevel kan vi klinke til med en is til dessert på en hverdag. En del av sjarmen 🙂

    Takk for bok tipset! Skal absolutt sjekkes ut!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.