Min favoritt julekake

Julekule3

Jeg elsker småkaker til jul. Og i år tror jeg jaggu jeg skal prøve meg på sjakkruter også. Jeg får ikke til serina kaker dessverre, så de blir kjøpt. De er dønn umulig å få til.

Men i dag tenker jeg å dele oppskriften min på Sarah Bernhard, det blir faktisk ikke jul uten de kakene. Det er min ultimate favoritt julekake. Jeg har gjort det litt lettere for meg selv i år og kjøpt ferdig kransekake bunn. Det blir ikke helt det samme, men jeg orker ikke male mandler i år fordi jeg sliter sånn med rygg og armer.

IMG_0987

Bunner: 

100 gram mandler (skoldet og malt)

1 1/2 dl sukker

1-2 eggehvitter

Slik gjør du: 

Sett stekeovnen på 175 grader. Skåld og mal mandlene og bland dem med sukkeret.

Visp eggehvitene til et hardt skum, og vend det i mandelblandingen

Lag ca 30 små runde bunner av mandelrøren på en stekeplate med bakepapir

Stek bunnene midt i ovnen i ca 10 min (til de er lyse gyldene). La dem avkjøles på rist.

Smørkrem: 

100 gram romtemperert smør

1 1/2 dl melis

1 eggeplomme

2 ts vaniljesukker

2-3 ts kakao

250 gram smeltet kokesjokolade til dypping (jeg pleier i smøre på smeltet sjokolade)

Slik gjør du: 

Lag kremen: Rør sammen smør, melis, eggeplomme, vaniljesukker og kakao til en glatt krem.

Snu bunnene, og bre over sjokoladesmørkremen. Overflaten skal ikke være helt glatt. Sett kakene i fryseren et par timer.

Smelt så sjokoladen i vannbad eller mikrobølgeovnen. Dypp kakene raskt ned i sjokoladen slik at kremen dekkes helt. La kakene stå kaldt til de skal serveres. (veldig fine å fryse, bruker 5 min på å tine).

Hva er din favoritt julekake?

Inspira-bloggjulekalender 2016

Dagens luke finner du hos flotte Linn. Og der kan du vinne premie fra Troll <3

Kommentarer
(Lest 177 ganger, 1 Lest i dag)

5 thoughts on “Min favoritt julekake

  1. Favorittjulekake, den var vanskelig gitt. Hvis jeg bare får velge en, så må det bli “dørter” som vi kaller det hjemme hos oss det er en bit kransekakemasse med et halvt coctailbær på. Stekt selvsagt. Disse bare må jeg ha til jul. Men jeg må også ha krumkaker til multekremen…

    Etter at jeg ble stor, men fremdeles feiret jul hjemme, begynte vi å dra på ottesang i domkirka 1.juledag. Dette var tidlig på morgenen første juledag, så når vi kom hjem spiste vi vørtekake, julekake og kakao før vi krøp til sengs igjen. Det måltidet var egentlig et av de beste i jula. Tror jeg må se om det finnes ottesang her i området!

  2. Har ikke noen favoritter egentlig, liker det meste av småkaker. Kransekake om jeg MÅ velge 😉 Har aldri smakt den du delte her, kanskje jeg må prøve den en gang.

  3. Ååå.. Herrejemini.. Jeg også elsker disse. Mamma som lager, og INGEN kan lage de bedre enn henne. Jeg får alltid et lager av mamma til jul. Og de blir fort borte for å si det sånn.. hehe..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.