Høytider

Mine 12 beste nissestreker til Rampenissen.

Er det en høytid jeg elsker, så er det julen. Den barnslig kilende følelsen som brer seg i kroppen når jeg kan begynne å dekorere og åpne kalender. Jeg bare ELSKER det. Og for ungene arrangerer jeg Rampenisse kalender, og det er like stas hvert eneste år. Siden det er bare en måned igjen til kalender åpning, så vil jeg dele mine 12 beste nissestreker til Rampenissen.

Om du velger å ha synlig nisse eller en usynlig spiller ingen rolle, man kan gjøre de samme nissestrekene. Noen ganger angrer jeg litt for at jeg valgte å kjøpe en fysisk nisse. For det var enda litt mer magi over den usynlige.

1. Åpne luker i kalender:

Mine 12 beste nissestreker til Rampenissen

Det er alltid en viss irritasjon, vanntro og fryd når Rampenissen kommer i hus, og når han åpner en luke eller to i kalenderen. Da blir det baluba!

2. Så noen magiske frø i sukker

Denne syntes ungene var så stas. Hva kunne pepperkornene bli til hvis de ble lagt i sukker?

3. Magiske egg

Mine 12 beste nissestreker til Rampenissen

Å våkne dagen etter man har sådd frøene, til kinderegg! Det er så stas.

4. Drikke opp melken eller farge den.

Mine 12 beste nissestreker til Rampenissen

Ungene syntes det var så morsomt at det var tomt for melk, og at Alvin stod med sugerør til munnen. Man kan også farge melken med konditorfarge eller ha i sjokoladepulver.

5. Klippe tannbørstene

Mine 12 beste nissestreker til Rampenissen

Han som er 3 år nå, var bare 2 når vi gjorde dette. Og hildrande du, som det har satt seg. Han spør enda som hvorfor Alvin gjorde det. Så jeg ville nok ventet til de er litt større med den. De eldste syntes det var råkult. Vi har også funnet Alvin med makrell i tomat på tannbørsten til mor. Det var visst også hysterisk morsomt.

6. Pynte juletreet med dopapir

Mine 12 beste nissestreker til Rampenissen

Om dere pynter juletreet litt tidlig som vi gjør, så er denne kjempe morsom. Kan også brukes med undertøy. Hvor han feks bruker mors BH som hengekøye.

7. Alvetiss er alltid en slager

Noen voksne mener man ikke skal tulle med tiss og bæsj, unger på 3-10 år synes det er kjempe stas. Ungene holdt på å le seg skakke når de våknet opp til denne. Hvorfor ikke tøye litt med den humoren de liker best? I en viss alder er tiss, bæsj og promp veldig lik latterkrampe.

8. Bygge pepperkakehus, men spiste opp pynten

Ungene syntes det var så stas med at han hadde bygget pepperkakehus til dem, men når de innså at han hadde spist opp alt pynten var de ikke like happy. Men en tur på butikken så er alt bra igjen.

9. Pepperkakefrokost

Mine 12 beste nissestreker til Rampenissen

Du kjøper deg fort 5 minutter ekstra en Søndagsmorgen om Alvin har laget frokosten og det er tegnefilm på tv altså.

10. Snøballkrig med marshmallows

Snøballkrig med de andre lekene, også kan man plukke opp disse og bruke i kakao etterpå. Det er en herlig greie, at det venter varm kakao når de kommer hjem fra skolen/bhg den dagen feks.

11. Lucia tog og spist lussekatter

Mine 12 beste nissestreker til Rampenissen

Hver Luciamorgen er vi våkne tidlig og ser på Luciatoget på svensk TV. Også er frokosten lussekatter og kakao. Og det er jo klart at denne Rampenissen vil være med på moroa, også tar han med seg noen leker på feiringen.

12. Alvin blir syk

Når hele familien har ligget med influensa, vannkopper og you name it så blir jo Alvin også smittet. Perfekt på dager hvor du egentlig har glemt det litt, eller at mor har hatt feber og sluknet på sofaen. Jeg har også hatt noen små gaver som julefilm ol liggende tilfelle man blir syk, eller av andre grunner ikke rekker/orker å lage noe store greier.

Hva synes du om mine 12 beste nissestreker til rampenissen?

Har du noen gode rampestreker så sleng de gjerne under her i kommentarfeltet. Og om du vil ha flere ideer sjekk ut Rampenissen fanen min på instagram.

Kommentarer
(Lest 2 378 ganger, 1 Lest i dag)

2 thoughts on “Mine 12 beste nissestreker til Rampenissen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.