Barn,  Barn og Helse,  Barn og utvikling,  Mammatips

Når den nye babyen ikke er velkommen..

De fleste som har flere tette barn, kjenner seg nok igjen i dette. Den nye babyen skriker etter mat og den/de store gråter etter oppmerksomhet. Hva gjør man da? Man kjenner melken regelrett trekker seg inn igjen, brystsprengen blir mindre og babyen desto mer desperat etter pupp og siden utdrivningen går saktere pga stresshormonene herjer i kroppen fordi de større barna hyler rundt ørene på deg.

Når babyen ligger på stellebordet og det kommer en sjalu 2 åring og biter lillebror i tåa fordi hun er så glad i han, eller legger dyna over hodet på babyen for at babyen skal være «borte». Da er det ikke alltid lett å være pedagogisk og gjøre ting på den rette måten, og man handler i affeksjon og ting blir bare feil. Så når de store sover gjør det ulidelig vondt i mammahjertet for du vet at innerst inne er den lille jenta eller gutten din bare ute etter oppmerksomhet og litt mammakos.

Du blir desperat, babyen blir desperat og de større blir desperate. Kjenner du deg igjen? Vel, som trebarnsmor har jeg opplevd dette flere ganger og det er ikke alltid like lett å tenke praktisk og rolig oppi det hele, og det er lett for at det blir unødvendig kjefting og sur stemning. Så jeg laget en ammekurv til de store ungene og egne aktiviteter som vi gjorde sammen når babyen sover, ligger i grinden eller sitter i vippestolen.

rp_MyNewBabyOld3.jpg

Ammekurv:

I ammekurven hadde jeg litt av hvert som ungene ikke fikk hele tiden, men de fikk lov å ha denne mens jeg ammet. Og det var stooor stas. Og her kommer noen tips til hva du kan ha i kurven:

* Smoothie

* Kornmokjeks

* En ny bok

* Nettbrett med NRK super appen (da kan de se alle mulige barnetv og kose seg med kjeks og smoothie)

* Nettbrett med spill som unger liker, mine er glad i : Angrybirds, kids doctor, kids dentist, og baby dressup (der mater de en egen baby, bader og kler på.

* Et pusslespill

* Fruktbiter

* Tørket frukt

 * Rosiner

(skal du ha spiselige ting i den er det lurt å kutte det klart dagen før og putte i en boks eller pose så du bare kan putte det i kurven på morgenen.

Aktiviteter for søsken mens babyen sover:

* Forberede middag (kutte opp grønnsaker, og kjøtt)

* Lage middag

* Bake boller, kanelboller, muffins, kake, grove rundstykker til kveldsmaten

* Lage vafler

* Spille spill

* Perle og stryke de for å henge opp

* Perle på nettbrett om man ikke har perler eller ikke orker gris av perler

* Lage trolldeig den ene dagen og male den den andre dagen

* Hjelpe til med husvasken (en liten klut med vann og de koser seg glugg)

* Bade med nye bade leker

* Bade dukker/barbier

* Leke med vann

* Se en film med popcorn og popcorn beger

* Lese en bok

* Leke butikk

* Tegne

* Synge

* Bamsefest

* Gi masse ros når de gjør noe bra, gjør som de blir fortalt.

Listen er uendelig lang, og det finnes en haug med muligheter, bare fantasien setter grenser. Men det viktigste er at det er det/de største som får oppmerksomheten, all eyes on her, og la de få bestemme litt. Slik at de skjønner at de er like mye våre barn og er like høyt elsket som babyen og at de er viktige.

Så til deg, kjære nybakte mamma med flere barn:

La hybelkaninene få vokse seg store og fete under sofaen, la oppvasken stå og la husarbeidet være husarbeid. Det går ingen steder og det venter på deg til du har tid. Ta det når barna er i seng for kvelden, eller la mannen ta det :) Det viktigste er å skape et godt bånd mellom deg og babyen, babyen og søsken, og mellom dere alle sammen.

Har du erfaringer du vil dele med andre nybakte mødre som har eldre barn? Gode tips å komme med?

Kommentarer
(Lest 95 ganger, 1 Lest i dag)

3 kommentarer

  • frugravningen

    Veldig lurt det der med ammekurv. Vurderte det jeg også. Men jeg tror vi har vært utrolig heldige, eller eventuelt veldig flinke. Det har vært utrolig lite sjalusi her. Ingenting egentlig. Det er jeg veldig takknemlig for.

  • Ida

    så smart med ammekurv, har en travel hverdag og se fram til når neste baby kommer, da er eldste jenta 15 mnd <3 kjekt med litt tips som man kan ta med seg på veien 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.