Når ditt verste mareritt blir virkelighet

Et av mine verste mareritt er at vi blir rammet av en bilulykke i høy hastighet, og at ungene skal bli hardt skadet. Og det å være første person til en trafikkulykke er også noe jeg helst vil unngå, men i dag ble de begge nesten virkelighet.

Vi hadde vært på Liertoppen en tur, var faktisk tidlig ute på en Lørdag. Vi lo og koste oss i bilen og var på vei til Buskerud Storsenter, da vi opplevde marerittet på klosshold.

I det vi skal legge oss ut på E18, kommer det en bil i fullfart mot oss fra venstresiden, hopper over pansret vårt, treffer autovernet og ruller to ganger rundt. Jeg har sjeldent vært så glad for mannens reaksjonsevne og det at han følger uhyre nøye med i trafikken. For den andre bilden stopper ca 50 -70 cm unna vår bil.

Så da var det nesten trafikkulykke og førstemann på stedet på en gang. Mannen tok seg av de i bilen og det å sikre området etter som han er utdannet innen dette, og jeg ringte AMK sentralen. Etter ca 10 -15 minutter kom ambulanse, brannvesen og politi til stedet. Alle de fire som satt i bilen kom seg ut for egen maskin, og etter det som står i artikkelen på NRK, så ble de heldigvis kun lettere skadet. Både jeg og mannen så for oss blodbad og evt. noen som ikke overlevde når vi nærmet oss bilen.

Dette var egentlig et utdrikningslag, som dessverre fikk en litt annen ending enn de hadde håpet på. Men det ble nok fortsatt en dag de alltid kommer til å huske, og de setter nok ekstra pris på at ingen ble alvorlig skadet.

Det var for det meste mannen som tok seg av ulykken, sammen med alle de andre som stoppet. Blant dem en minibuss og et par leger. Så det var hell i uhell at det skjedde akkurat da. For på den tiden før ambulansen kom var det lege, anestesi lege, anestesi sykepleier og en sykepleier som stoppet opp.

Jeg tok meg av barna våre som synes det hele var veldig skummelt, og har brukt store deler av dagen på å snakke om hva som hendte.

Alt gikk veldig rolig og kontrollert for seg, og ungene satt pent i setene sine mens jeg og mannen snakket med de rundt oss og hadde kontroll på situasjonen.

Når alle instanser var på plass og vi hadde forklart det vi skulle var det på tide å kjøre videre. Når vi kom i bunnen av Lierbakkene kom reaksjonen og tankene på tenk om… For om vi hadde vært bare 2 meter lenger fremme i feltet hadde vi fått bilen i siden og kanskje ikke vært en fulltallig familie i kveld 🙁 Og jeg kjenner at tårene fortsatt sitter løst og jeg er fortsatt skjelven over hva som faktiske skjedde og som kunne skjedd med oss.

For å si det sånn har vi gitt hverandre masse koser resten av dagen, og prist oss lykkelig over at vi har hatt englevakt i dag 🙂

En slik nesten ulykke og ulykke setter virkelig ting i perspektiv, og man innser at livet kan snu på bare noen få sekunder.

Har du vært utsatt på en slik situasjon før? 

Ta vare på alle de du er glad i , og si en ekstra gang at du er glad i dem og gi dem en ekstra god klem du vet aldri når den siste gangen du gjør det er <3

Kommentarer
(Lest 92 ganger, 1 Lest i dag)

19 thoughts on “Når ditt verste mareritt blir virkelighet

 1. Jeg har selv vært med i ulykke og holdt på å bli påkjørt av en trailer. Hadde englevakt jeg også, og hadde det ikke vært for besluttningsevnen hadde jeg ikke levd i dag. Sant som du sier, man vet aldri når slikt skjer.

 2. Huff ja, jeg har også vært med i en ulykken gang. Jeg var 7 måneder på vei med eldstemann da vi gikk rundt med bilen vår. Heldigvis kjørte vi kun i 40 km i timen på en vei å fjellet. Vi var uheldige og punkterte, traff “rullegrus” og snurret rundt før bilen tippet i grøfta. Det gikk bra med både oss og eldstemann heldigvis. Men jeg har fortsatt skrekken i meg….

 3. Enda godt det gikk bra med dere alle! Fikk gåsehud og tårene kom når jeg leste dette.. Enda godt dere alle hadde englevakt<3
  Jeg har ikke vært med i en bilulykke, men jeg er konduktør og for noen år siden var jeg med på å kjøre på en person når jeg var på jobb. Hun sto å ventet på toget og ville avslutte livet. Det var en forferdelig opplevelse jeg håper jeg aldri må oppleve igjen. Jeg har hatt mareritt, går igjennom alle følelsesmønster som eksisterer tror jeg, og jeg skvetter fremdeles den dag i dag når toget bremser hardt ned. Men jeg prøver å se på det som en erfaring rikere, selv om det høres forferdelig ut, men da står jeg sterkere hvis noe skulle skje igjen:-)

  1. Huff, da vet jeg ikke om jeg hadde klart å gå på et tog igjen 🙁 Du er tøff som klarte det. Men det vel noe i det der at man må komme seg opp på hesten igjen etter man har falt av ellers så blir man redd for alltid <3

 4. huff. så forerdelig å lese om den ulykken. kjenner jeg får fysninger i hele kroppe. fysj. det er så skummelt. det var utroli bra at alle hadde englevakt. g kom ra de med lettere skader. d er det bare det psykiske som slo noen sprekker.kan være ille no det. men ikk direkte farlig på den måten.

  husker selv når vi kom som nr to på et ulykkessted. men vi kom på et vis først. for den første som kom, var kone og barn til den som var i ulykken. rett rundt en sving hadde en diger trailer kjørt, og kommet utenfor veibanen, og lå med førerhuset ned i en bratt skråning. mamma gikk bort for å hjelpe, mens jeg og lillebror satt i bilen/sto utenfor å vente. ambulanse, politi ambulansehelikopter og det hele kom på stedet. og det var vist alvorlig. knekt rygg er egentlig det eneste jeg husker. dette er mange år siden. men jeg kan fortsatt se for meg traileren ligge der. det gjør virkelig noe med en.

 5. Jeg har aldri vært i en slik situasjon.. bank i bordet! Fytti, så bra at det gikk godt det hele! Både med dere og utdrikningslaget!! Når jeg leser dette, så tenker jeg bare at det virkelig er mer mellom himmel og jord…
  Og takk for tankevekkeren, å ta vare på de nærmeste er utrolig viktig- hele tiden <3
  Ønsker deg og dine er kjempefin dag!! 🙂

 6. Hei!
  Jeg er hun som kjørte bilen. Ville bare si TUSEN TAKK for så god hjelp etter en så traumatisk opplevelse! Regner med det da var din mann iført den gule vesten? Takk igjen! 🙂

  1. Ja, det var min mann 🙂 Godt at alt gikk så bra med dere som det gjorde med tanke på hvor stor ulykken egentlig var. Vi har tenkt mye på dere og hvordan det gikk med dere. Veldig hyggelig å høre fra deg 🙂 Ha en flott helg 🙂

   1. Han gjorde i hvert fall en super jobb! Og så fælt vi nesten traff dere!!! Jeg husker nesten ingenting :/ godt at alt gikk bra med oss alle! 🙂 mer psykisk enn fysisk her altså…huff!
    Men riktig god helg til dere!! 🙂

 7. Hei fru Jacobsen!
  Jeg var passasjer i ulykkesbilen, og selv om jeg var i sjokk og ikke husker alt i etterkant, er jeg evig takknemlig for englevakten vi hadde den dagen. Jeg vil også gjerne takke for alt dere og de andre gjorde for oss mens vi ventet på ambulansen <3 Jeg kunne nok ikke pekt dere ut på gaten, men jeg husker mange av ordene som ble sagt for å roe oss ned. Tusen takk!! Og som Vibeke, sjåføren, skrev er jeg ubeskrivelig glad for at vi ikke traff dere, for da tør jeg ikke tenke på utfallet – hverken for oss eller dere. Noen passet på oss den dagen!

  Igjen, tusen takk!

  Klem fra Anine

  1. Hei Anine <3

   Så koselig med en hilsen fra deg også 🙂 Godt å høre fra dere, for vi har lurt veldig på hvordan det gikk med dere alle sammen. At det gikk såpass bra som det gjorde og at ingen ble alvorlig skadet den dagen er et mirakel. Vi hadde virkelig englevakt den dagen alle sammen.

   Veldig glad for å høre fra dere 🙂

   Klem

 8. Jeg er også en av passasjerene i bilen. Som min venniner sier er jeg også veldig overveldet av utrolig god hjelp rett etter ulykken, selv om ting er litt uklart under og rett etter. Er veldig glad for at vi ikke traff noen, verken bilen som forårsaket ulykken, dere eller andre. Glad både dere og Vibeke klarte å takle situasjon og styre unna. Vi hadde helt utrolig flaks, ja englevakt i en uheldig situasjon. Kom litt tilfeldig over dette blogg innlegget, og det var litt rart å lese det fra et annet ståsted enn vårt… spesielt å lese at du tenkte at det dere så for dere blodbad osv og at vi nesten traff dere, det tror jeg ingen av oss fikk med oss.. men har tenkt på i ettertid at det var utrolig at ingen andre ble skadet/truffet (og vi så lite..). Et spesielt utdrikningslag jeg alltid vil huske og være takknemlig for at ting gikk så bra de gikk for alle! God helg!

  1. Ha en nydelig helg du også 🙂 Utrolig godt å høre at det gikk så bra som det gjorde med dere 🙂 Tusen takk for at dere tok kontakt så vi har fått vite at dere etter forholdene har det bra.

   Ja, det var veldig spesielt å se ulykken fra vår side, og at dere faktisk var ute av bilen omtrent før vi rakk å komme bort til dere, og at dere klarte å holde dere såpass rolige at dere kom dere fort ut av bilen. 5 åringen i baksetet hos oss begynte å gråte for han synes de t var så skummelt, men det gikk veldig bra når han fikk se at bilen var tom og når vi fortalte han at dere ikke var så hardt skadet 🙂

   Mange gode klemmer til dere alle, dette er nok en Lørdag ingen av oss noen gang vil glemme. Igjen, tusen takk til dere og god helg til dere alle 4 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.