Når en nybakt mor skal ut å gå…….

// Sponsede ammeprodukter//

………Må hun se seg for å passe på 😉

2016-02-09 12.49.01

Når Storebror var 14 dager gammel var vi på vår første trilletur, og vi skulle bare bort på butikken her borte, på en vei jeg har gått 100 ganger tidligere. Det var pent vær og snø, men koseturen ble brått et mareritt når en bil plutselig rygget ut uten å se seg for og kjørte på vognen og dyttet den sidelengs på den glatte snøen.

Jeg kan si såpass at jeg HYLTE, slo og sparket i bilen for at sjåføren skulle stoppe. Det måtte en eldre mann til med stokk før sjåføren stoppet. Og jeg var helt skjelven lenge etterpå. Det skal sies at sjåføren kom hjem til meg med både blomst og en ektefølt unskyldning, men det satt lenge i.

I dag er Lillebror 16 dager gammel, det var nydelig vår vær og dystre værmeldinger for morgendagen, så jeg ville benytte anledningen til å lufte emmaljungaen. Storesøster kledde på seg og gikk ut mens jeg ammet Lillebror og gjorde meg selv klar.

Så tuslet vi en tur, det gikk ikke så fort pga ryggen og bekkenet mitt som enda ikke er kommet seg skikkelig. Storesøster var stolt som en hane når vi gikk “jomfruturen” med lillebror. Vi gikk samme veien som jeg gikk for 7 år siden, men denne gangen var det ikke snø på bakken og ikke parkeringsplass der vi gikk da de har gjort om heldigvis.

Mens vi var ute hentet vi storebror på skolen som ville vise frem lillebror til alle på skolen. Og barnevogn på en barneskole er virkelig en magnet 😉 Men veldig koselig var det.

2016-02-09 12.49.49

Som fjerdegangsmor har jeg lært at selv om det føles varmt så MÅ man kle seg godt når man ammer. For det er veldig lett å få brystbetennelse om man fryser. Så jeg tenkte å komme med noen tips til nye mammaer hva de bør tenke på når de skal ut på tur med bryster fulle av melk:

* ULL ammebh er gull.

*ULL ammeinnlegg på utsiden av engangsinnleggene, holder brystene varme og gode. Og selv om engangsinnleggene er våte holder brystene seg varme med ull over.

* Vindstoppere om du bare skal ha en tykk genser og ikke en jakke på. Da får du ikke trekk på brystene.

*Tykk og god ammegenser, som holder deg varm, og som har ammeåpning så du slipper å kle av deg og få trekk på brystene eller bli kald om du må amme mens du går tur.

Jeg hadde i tillegg jakke på, selv om jeg helt sikkert kunne droppet det i dag 😉

Pass på puppene dine når du ammer!! Det er fort gjort å få en brystbetennelse og det er utrolig vondt, så det anbefales ikke 😉

PS: Stem gjerne på meg på Mom & Dad bloggerawards om du synes jeg fortjener det. Det hadde jeg satt stor pris på 🙂

Kommentarer
(Lest 197 ganger, 1 Lest i dag)

3 thoughts on “Når en nybakt mor skal ut å gå…….

 1. Å fy flate! Nesten godt at det var glatt føre for ellers hadde den ikke sklidd, men blitt kjørt ned. Veldig gode tips til å forebygge brystbetennelse. Hadde det da Sanne var nyfødt, og jeg trodde nesten jeg skulle daue så høy feber fikk jeg.
  Ellers stemmer jeg som bare det på deg.
  Forresten: venter på header oppdatering jeg nå: “små vinduer inn i mitt liv som firebarnsmamma” 🙂 Snart kan sløyfes!

 2. Så koselig med gåtur?
  Pass veldig godt på hendene!
  Fryser du på hendene er det fort gjort at du får brystbetennelse?
  Fikk høre det på helsestasjonen, alltid hatt vanter i stelleveska?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.