Kropp, Kosthold og Velvære

Oktober, nå slår vi et slag for brystkreften

Da er vi kommet til Oktober, kalenderen viser høst og i disse dager for 3 år siden gikk jeg å ventet veldig på at mellomste skulle finne ut at hun ville ut. Vannet gikk på denne dag for 3 år siden, men jeg skjønte det ikke helt og gikk 5 dager til 🙂

Men over til noe helt annet og ikke fult så koselig, nemlig brystkreften. Den tar utrolig mange liv hvert år, og i Oktober setter vi fokus på nettopp brystkreften, og det å samle inn midler til å kunne komme med en kur mot det, og forske på nettopp brystkreften.

I 2011 døde 605 kvinner av brystkreft, det er det laveste tallet siden 1980 tallet. Og er nok mye takket være midlene som kommer inn via rosasløyfeaksjonen.  Den økte overlevelsen ved brystkreft antas å ha sammenheng med bedret behandling (krirugisk og etterbehandling) i tillegg til tidligere diagnostisering via mammografi og at kvinner er mer bevisste på brystene sine og går til lege ved forandringer.

Vil du lese mer om symptomer og behandling kan du gjøre det her. 

Kreftforeningen

I nettbutikken til kreftforeningen kan du kjøpe ulike produkter for å støtte kreftforeningens arbeid, og under fanen rosasløyfe finner du produkter som gjør at du støtter spesielt til brystkreftarebeidet. 

På bildet over her ser du et utvalg av mine favoritter, sløyfen med strassstener på og armebåndet kjøpte jeg i fjor. I år har jeg hittil bestilt meg skjorten, men det er mye mer jeg ønsker meg. Og i hele Oktober har jeg alltid noe rosa på meg i tillegg til den rosa sløyfen (jeg bruker den ellers i året også alstså og rosa farge på klærne, men er mer bevisst på det i Oktober måned).

Støtter du Kreftforeningens arbeid? Hva synes du er det fineste i RosaSløyfe nettbutikken? Er du obs på å sjekke brystene dine?

Kommentarer
(Lest 58 ganger, 1 Lest i dag)

2 kommentarer

 • reisemamma

  Kjøper alltid rosa sløyfe artikler og har faktisk vært til mammografi flere ganger. Så det er viktig med egensjekk for å avdekke ulumskheter.

 • Fabelaktig

  Fantastisk at du belyser dette!
  Jeg støtter alltid rosa sløyfe aksjonen 🙂

  Herlig tirsdagskveld til deg og dine.
  Her har jeg endelig fått nok hode over vann til å sette meg ned å lese blogger – endelig! Såå kos å ta runden og lese og kose meg og da måtte jeg selvfølgelig innom søte deg!

  Stor klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.