Barn, Bokanmeldelser, Høytider, Sponsing og Samarbeid

Oppdrag juleglede – en nydelig julekalenderbok

ANNONSE

Det jeg husker best fra julen i barnehagen var at vi satt i ring og leste en boken hadde et kapittel hver dag. En annen versjon var at vi trakk en lapp, og måtte lete etter dagens bok. Dette var selvfølgelig julehistorier.

Jeg har i mange år lett etter den perfekte julekalender boken. Men ingen har liksom gikk meg helt stemningen. Og da har jeg ikke villet kjøpe. Jeg kjøpte en et år, men den var bare sånn papp greie som ikke varte mer enn det året. Så da la jeg det hele på is en stund. Helt til jeg kom over Oppdrag Juleglede.

Boken er delt opp i 24 kapitler, slik at man kan bruke den som en kalender. Og den har nydelige og stemningsfulle illustrasjoner som gir den rette stemningen.

Jeg synes det er er blitt mye fokus på de perfekte julekalenderne og pakker meg her og pakker meg der. Derfor får ikke mine unger pakkekalender. Vi har rampenissen som gjør morsomme ting, og noen ganger kanskje det er en film han kommer med. Andre ganger ingredienser til noe vi skal bake eller lage sammen.

Og når kvelden er kommet skal vi sitte rundt kjøkkenbordet, med tente lys, og lese et kapittel av denne flotte boken. Der både barn og voksne kan kjenne seg igjen i karakterene. Der vi kan le og føle på undring. Vi skal få julestemning mens vi leser, og reflektere over det å være en julegleder.

Historien handler om Anes oppdrag, å lage en julekalender til bestefar for å hjelpe ham å finne igjen julegleden. Han mistet kona si, Anes bestemor, året før. Anes kalenderlapper gir inspirasjon til å lage en egen julegledekalender. Det å vise omsorg og medmenneskelighet. Og kanskje kommer vi også til å gjøre noe av det som står på lappene hennes. For det er noe av det julen handler om. Det å være der for andre og legge vekk egoismen.

Jeg gleder meg til å lese den for ungene. Men også for min egen del. For jeg mener boken har et supert budskap. Så jeg håper så mange som mulig kjøper boken, og leser for sine.

Juleglede

Går du inn på bloggens facebook side, kan du vinne ditt eget eksemplar av boken.

Hva er juleglede for deg?

Kommentarer
(Lest 273 ganger, 1 Lest i dag)

2 thoughts on “Oppdrag juleglede – en nydelig julekalenderbok

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.