Oppskrifter

Pastagryte, barnas favoritt!

Alle foreldre vet at det kan være vanskelig å få ungene til å spise i perioder, men her i huset har jeg funnet det “magiske” trikset, står det pastagryte på menyen er den borte innen jeg og mannen rekker å sette oss til bordet.

pastagryte

Her om dagen la jeg ut dette bildet på instagram (@frujacobsenno) og snapchat (frujacobsenno), og jeg fikk en drøss med henvendelser om jeg kunne legge ut oppskriften, og det kan jeg jo selvfølgelig gjøre. For er det noe ungene spiser MYE av så er det dette, skulle nesten tro de ikke fikk mat i mellom hver gang vi har dette. Pastagryte er virkelig noe av det beste jeg og ungene vet.

Denne ble laget veldig mye når jeg var liten, og jeg synes enda den smaker like godt. Og det aller beste er om man har baguetter med smør på vedsiden av…. NAM!!

Hvordan lage pastagryte a’la Fru Jacobsen?

Ingredienser:

1 pose peppersaus

2 poser spaghettisaus

8 -9 dl vann

2 dl melk

600 gram karbonadedeig

Flerfarget pasta eller fullkornspasta og vann i henhold til det som står på posen/boksen

Slik gjør du: 

1.

Kok opp pastaen slik det står på pakken. Og hell av vannet når det er ferdig. Jeg bruker ikke salt eller olje i vannet.

2. 

Stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt uten salt og pepper.

3. 

Hell spaghettisausen i en kjele og hell i ca 6 dl vann, rør dette sammen. Bland peppersausen med  2 dl melk i en skål og bland det sammen til det ikke er flere klumper. Hell det igjennom en sil oppi spaghettisausen (så slipper man at barna får hele pepper i munnen) og kok opp. Om du synes sausen blir for tykk tilsetter du bare litt mer vann.

4. 

Når alle tre delene er ferdige heller du kjøttdeigen i pastaen, og blander dette godt. Før du tilsetter sausen og blander godt.

Serveres gjerne med loff eller rundstykker med smør og en lett salat vedsiden av om du vil gjøre litt mer ut av det 🙂 Passer like godt i hverdagen som når du vil lage noe godt til venninnegjengen kommer på besøk 🙂

Velbekomme!

Kommentarer
(Lest 361 ganger, 1 Lest i dag)
Tagged ,

4 thoughts on “Pastagryte, barnas favoritt!

  1. Denne gryta kjenner jeg igjen Trine Lise;) Det er ikke sikkert du husker meg, men du dukket plutselig opp på Bamboline – siden og jeg kjente deg igjen med det samme. Så flott blogg du har og for en fin familie du har fått? hilsen Kristin

    1. Hei:) Tusen takk for det 🙂 Hyggelig å “se” deg igjen også. Lenge siden sist. Husker deg for du giftet deg med Ole? Har ikke noe med noen der å gjøre jeg. Ser du har fått deg noen søtnoser selv 🙂 Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.