Høytider, Julekalender 2018, Oppskrifter

Pepperkaker, lukten som MÅ være med.

Duften av pepperkaker er virkelig en del av julen. Lukten som brer seg i HELE huset. Den MÅ nesten være der for at man skal få skikkelig stemning.
I dag er det 9. Desember, og vi er bare 15 dager fra den store dagen. Ungene elsker juleforberedelser. Og i år bakes det pepperkaker på denne dagen. Det mammaen synes er best er å pynte med non stop. Og å spise dem. Pepperkaker uten nonstop synes jeg ikke er godt.
Hva er deres planer for dagen?
 
PEPPEKAKER:

150 g sukker

150 g smør

1 stk egg

250 g mørk sirup

1 ts ingefær

½ ts malt nellik

1 ts malt kardemomme

1 ts pepper

2 ts natron

400 – 500 g hvetemel

SLIK GJØR DU:

1. Bland sukker og smør godt sammen (bruk romtemperert eller smeltet smør). Rør inn egget. Tilsett deretter mørk sirup, krydder og natron. Bland til slutt inn mel til deigen blir passe fast. Dekk deigen med plast og la den stå i kjøleskapet over natten.2. Kjevle ut deigen, til en ca. 5 mm tykk leiv, på et bord med mel eller bakepapir.

3. Bruk en ferdigmal, eller lag egne maler, til huset. Legg malene du har valgt oppå den utkjevlede deigen og skjær langs kantene. Eller lag bare med egne former.

4. Stek delene midt i ovnen ved 170°C i ca. 10-12 minutter. Avkjøl delene.

pepperkaker

Og du? Om du er like glad i julen som meg, så tagg meg gjerne i bildene dine på instagram og bruk #julmedfrujacobsen så jeg finner bildene dine og kan spre litt juleglede der også 😉 

Kommentarer
(Lest 103 ganger, 1 Lest i dag)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.