Kropp, Kosthold og Velvære, Prosjekt ny mamma

Periodisk faste i 30 dager, min erfaring.

Hva lærte jeg egentlig av periodisk faste? Var det noe for meg?

Jeg har nå gått 30 dager på periodisk faste, du kan lese mer om det her, da jeg har hørt at det er en veldig god metode å gå ned i vekt på. Da det ikke er en direkte diett. Og det gikk egentlig lekende lett, helt til varmen kom. For når varmen kom ble middagen senere. Og jeg ble bare stresset av at jeg ikke kunne spise etter da og ikke før da. Og jeg kjente at jeg måtte ta meg en pause. Og tenke over saken.

Men jeg lærte MYE om meg selv. Jeg lærte at jeg KAN om jeg bare vil, at sult følelsen går over etterhvert. At jeg måtte ta tak i HVORFOR jeg spiste.

Mitt spisemønster er at jeg spiser når jeg ikke vet hvordan jeg skal forholde meg til følelser, når jeg er stresset og når ungene krangler så vettet mitt ryker ut av ørene. Dette kunne jeg ikke da. Og jeg fikk en skikkelig knekk og oppvekker. Men etter å ha fått tømt ut følelsene mine og kjent på dem, lærte jeg at det er ikke farlig. Jeg har bare ikke gjort det på mange år. Og var litt redd for det egentlig.

Jeg lærte meg at jeg egentlig ikke synes at det er så godt med frossen pizza, at godis fint kan holdes til Lørdag/Søndag, helligdager, og at jeg savner det kun på Lørdagene.

Jeg kommer nok ikke til å gå tilbake til den typen periodisk faste, men heller kjøre 5:2 om jeg vil prøve noe annet. For å spise mindre et par dager i uken er lettere for min del å forholde seg til enn til tidspunkter. Kanskje funker det bedre på vinter og vår når man har litt mer normal døgnrytme.

periodisk faste

VEIEN VIDERE NÅ….

I sommer skal jeg fortsette den gode trenden jeg er inne i med sunn mat, og mat som jeg synes er god. Jeg skal skeie ut på Lørdager, og jaggu skal jeg ta meg en is om jeg føler for det i varmen. Men jeg er ikke noe is-menneske så det er ikke et savn veldig ofte. Jeg skal kontrollere porsjoner og…. Det sies at ting aldri er så ille at det ikke er godt for noe. Og Korona krisen har gjort meg mer skeptisk til å spise ute. Og spise junk. Så det er vinn vinn for min del. Da blir det ikke like ofte som før.

Jeg fungerer IKKE i varmen, så trening blir det veldig lite av. Men jeg skal trene det jeg orker og ikke minst skal jeg bade og svømme, nyte sommeren slik jeg vil. Og vekten + målebåndet er lagt bort for sommeren. Så tar vi opp igjen alt i August når hverdagen er på plass.

Og til deg som lurer: 4 kg har jeg gått ned den siste måneden på periodisk faste. Og det å kutte ut snop, is og brus.

Vil du følge meg på veien med å komme ned i normal vekt, og hvordan JEG gjør det? Så følg meg på snap og instagram under navnet: frujacobsenno

Kommentarer
(Lest 228 ganger, 1 Lest i dag)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.