Barn og ernæring

Plyndringstimen, viktig for stor og liten

I år er tre av fire barn her hjemme på skolen. (det er litt rart kjenner jeg). Og skoledagen varer til 13.15 og 14.00, noe som tilsier at ungene må vente noen timer før det er tid for middag. Når de da kommer hjem fra skolen, så er det gjerne litt fysne. I barnehagen er det to-mat eller mellom mål, og da går det fint frem til middag, men det er det ikke på skolen. Denne timen kaller vi plyndringstimen, siden man da gjerne plyndrer skapene. Da er det viktig at de har noe sunn snacks å spise på før og under leksene, slik at de klarer å gjøre oppgavene. Blir blodsukkeret lavt, kan du glemme å få dem til å gjøre det skikkelig.

Jeg merket stor forskjell i fjor på de dagene jeg ikke hadde noe til dem når de kom hjem fra skole og barnehagen. I år er det tre skolebarn, og tre stykker som skal gjøre lekser, da er det viktig med etterskoletid-vaner.

Grønnsaksstaver med dip

vegetables-815777_960_720

Noe som er enkelt å forberede er litt grønnsaker og dip. Legg litt ketchup eller dressing i bunnen av et glass og sett staver av agurk, gulrot, paprika, minimais, kålrot o.l. oppi. Og vips har du noe smakfullt og sunt til plyndringstimen.

Friske bær:

fruit-salad-1150364_960_720

Mens det enda er sommer og sol, lag gjerne skåler med jordbær, blåbær, bringebær, rips eller andre deilige bær.

Fruktfat:

fruit-962279_960_720

Lag gjerne et fat med frukt, eller en blanding av frukt, bær og grønnsaker som ungene skal ha med venner hjem fra skolen slik at alle kan ta det de liker best. Og om de tåler det er det godt med litt mandler og nøtter ved siden. Mettende sunt og gått i plyndringstimen.

Morsomme frukt og grønt figurer

grønnsaker

Har du litt ekstra god tid? Hva med å lage grønnsaksblomster, eller frukt og grønt spyd til de kommer hjem?

Smoothie

plyndringstimen

Liker ungene best å drikke frukten? Lag en forfriskende smoothie, og dryss over litt kuttede grønnsaker.Og om ungene tåler det, dryss over litt hakkede mandler og nøtter. Og et dryss mørk sjokolade?

Eller hva med en yoghurt med friske bær, melon og /eller mandler og nøtter. Og et dryss av kanel?

Og husk å lage nok til den voksne som skal hjelpe til med leksene også, for plyndringstimen er det ikke bare ungene som merker på kroppen. Det er viktig for voksne også å spise litt ekstra frukt og grønt.

Følg gjerne Fru Jacobsen på Facebook, Instagram og snapchat (@frujacobsenno) og følg vår hverdag. 

Hva serverer du til plyndringstimen etter skolen?

Kommentarer
(Lest 382 ganger, 1 Lest i dag)

4 kommentarer

  • Fru Jacobsen

   Jeg har alltid de posene som heter småsulten i vesken, for når jeg ammer blir jeg fort sulten og fysen. DA er de gull. Eller en pose med nøttemixen til Berit Nordstrand.

 • Louise

  Supert tips! Det er plyndringstime her også, og da ender de ofte opp med potetgull? Frukt er smart, og et par yoghurt kanskje?! De fruktspydene var nydelig da?

  • Fru Jacobsen

   Ja, har vært mer av den usunne sorten her også. Men siden frøken strøken begynte på skolen nå, må vi få inn sunnere vaner i plyndringstimen. Hjelper ikke på sensitiviteten med feil mat for å si det pent 😛

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.