Ukategorisert

Politiets dag i Oslo // Verdens kuleste dag

I helgen har det vært politiets dag over hele landet, noe som er et årlig arrangement som foregår i hele landet. Hvor barn og voksne kan lære mer om politiets hverdag, se i politibilene, se hundene i aksjon og ha det gøy sammen.

På Fredagen bestemte vi oss for å finne på noe litt gøy med ungene siden det var meldt pent vær, og siden høststormene snart feier inn over landet vårt så er det godt å utnytte de fine dagene til det fulle, så vi bestemte oss for å dra til Oslo på

Politiets dag og verdens kuleste dag!

Så på Lørdagsmorgen kastet vi i oss frokosten og kledde på oss for å sette kursen mot Oslo, politiets dag og verdens kuleste dag på Akershus festning. Jeg hadde fått advarsler fra venninner som var der i fjor at det helt sikkert kom til å være 4 millioner andre mennesker, men jeg tenkte meg at festningen er stort og at det umulig kan blir sååå fullt!! Det tok jeg grådig feil.

Vi brukte vel 45 – 60 minutter på å finne en parkering som ikke var sånn alt for langt unna, så var det å stå i kø for å komme inn på området.

Den boden det var  minst kø i var den Storebror digget mest, nemlig forsvaret. Og han fikk kamuflasjemaling i ansiktet, men han ble noe skuffet da han ikke vant konkurransen som var en spørreundersøkelse. For siden vi hadde alt riktig mente han at vi burde fått en premie, og jeg skjønner jo tanke gangen hans.

badminton

Det var ikke så mange som var på badminton heller, men do køene var utrolig lange derimot.

Etter å ha kjørt x-antall folk i bena med vognen fordi de bråstopper rett foran, og etter å ha fått x-antall skuldre og albuer i siden fant vi ut at vi gikk ut av festningen og ned på politiets dag i stede. Og der fikk de se både politihester, politihunder, politibiler og ikke minst var det spesialstyrken som hadde rappelering ned en bygning mens man hørte “skudd” og det kom røyk fra det vinduet de hoppet fra.

Politiets dag

Ungene storkoste seg, selv om det var minst 2 millioner mennesker der også 🙂 Nei, da det var ikke så mye mennesker, men i det vi ankom verdens kuleste dag sa de at det var ca 50 000 mennesker der, og det kan nok stemme. For det var kø for å komme inn og for å komme ut fra festningen og ned til politiets dag.

politihest

Etter å ha sett litt fant vi ut at vi skulle ta med ungene ned på Aker brygge og der var det også noe musikk og boder + at spesialbilene til politiet stod der. Så de fikk liksom ALT på en dag 🙂

Etterpå tusslet vi litt rundt på Aker brygge og ungene syntes den “gullmannen” var utrolig spennende for han satt jo i luften!!

gullmann

Med den varmen som var den dagen vil jeg tro at det var veldig varmt i det antrekket og under den gummimasken han hadde på.

Etter noen timer i Oslo var vi alle veldig slitne og satte kursen hjem igjen. Og jeg kjente nok en gang på det at jeg IKKE liker Oslo, det er alt for mye mennesker for meg som sliter med angst rundt ukjente mennesker, det stinker eksos over alt og det er alt for mye trafikk!! Jeg blir så stresset og ser for meg alle mulige utfall om en av ungene får gått litt feil. Nei, det er ikke noe for meg. Så neste år blir det politiets dag i Stavern om det er fint vær altså det er stor forskjell på 1500 mennesker samlet på et sted og 50 000!!

Var dere på Politiets dag / Verdens kuleste dag? Liker du å være i Oslo med barn?

Kommentarer
(Lest 369 ganger, 1 Lest i dag)

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.